CUPA ROMANIEI  ·  FĂUREI

VIDEO EXCLUSIV Bănel Nicoliță explică de ce investește la Făurei în Liga 3: „Caut bucuria, nu contează banii”

Articol de — , Vineri, 27 Septembrie 2019, 13:41

Bănel Nicoliță, 34 de ani, patron, antrenor și jucător la Făurei în Liga 3, investește 1,5 miliarde de lei vechi anual, aproximativ 30.000 de euro, în micuța formație care reprezintă orașul său natal.

Făurei a provocat una din marile surprize ale Cupei României, reușind să o elimine pe Farul, scor 2-1. N-a mai avut noroc în confruntarea din „șaisprezecimi” cu Mioveni. Deși a condus cu 1-0, formația lui Bănel a cedat în final, 1-5.

Citește și: REPORTAJ EXCLUSIV FOTO & VIDEO // FC Nicoliță Făurei: Fericire de un miliard și jumătate într-un oraș în care mama lui Bănel gătește și spală pentru toți cei 18 fotbaliști

- Bănel, mai ai vreo motivație să joci, să te antrenezi? 
- Din moment ce continuu să joc aici, îți dai seama că mai am ambiție și chiar mă gândesc la performanțe. Cred că am scris istorie în sezonul ăsta al Cupei, am eliminat-o pe Farul. Speram să trecem și de Mioveni fiindcă visul meu era să întâlnim FCSB în faza următoare. Nu s-a putut, argeşenii sunt mai buni, sunt pe locul al patrulea în liga a doua și ne-au arătat și pe teren că știu fotbal.
  
- De ce voiai să pici cu FCSB? FCSB mai e Steaua? 
- Eu acolo am jucat aproape șapte ani! Cred că am scris istorie și la Steaua! Sau la FCSB, cum vreți voi să-i spuneți. Știu că sunt tot felul de discuții, lumea se întreabă care mai e Steaua și nu pot eu să dau răspunsul corect, să clarific conflictul. Eu muncesc aici, în Făurei, mă chinuiesc să cresc copii în fotbal.  

- Nu reușești să găsești sponsori, să te ajute cineva? 
- Nu e ușor, zona nu e dezvoltată din niciun punct de vedere. Ca să mă descurc, investesc sentimente, bani, timp. Am luat-o de la zero și creștem pas cu pas. Anul trecut am rezistat în liga a treia, am terminat pe locul al optulea. A fost o performanță! Noi am avut un buget de un miliard șapte sute, alții au retrogradat cu bugete de nouă, zece, doișpe miliarde! Asta mi-a arătat că munca mea e bună. 

- Nu-ți pare și rău un pic că tu consumi banii tăi, pe care i-ai câștigat ca jucător? 
- Nu mai contează, când am venit aici am fost conștient c-o să plătesc eu! Am băgat o căruță de bani, dar nu mă mai gândesc la asta, accept. Încerc să mai aduc sponsori, doar că e greu, suntem departe de vreun oraș important. Eu investesc pentru bucuria oamenilor.  

- Cheltuiala e mare? 
- Foarte mare! Plătesc cel puțin zece milioane pe zi, apoi mă costă o mie de euro fiecare meci acasă. Două meciuri acasă pe lună, două mii de euro. Plus salarii pentru jucători, masă... Asta e, m-am băgat în proiectul ăsta și nu mai dau înapoi!

„NU E UȘOR NICI PENTRU MAMA”

- Te gândești c-o să recuperezi la un moment dat ceva? 
- Nu mă interesează, sunt fericit că lumea e alături de mine. Asta e cea mai mare bucurie, să te urmeze oamenii.  

- Cu Becali ai mai discutat? 
- Nu, n-am mai vorbit deloc. 

- De ce? Erai printre favoriții lui, poate te-ar ajuta financiar aici, la Făurei. 
- Dacă mă întâlnesc cu el, o să vorbim, normal. Dar aici sunt eu, e răspunderea mea, nu a altcuiva.  

- Din prima ligă sau din a doua nu te-a mai ofertat nimeni? 
- Nu m-a interesat să mai joc în altă parte, sunt aici și aici rămân! 

- Oamenii din conducere ne spuneau că tu mai și găzduiești jucători la tine acasă. E adevărat? 
- Da, sunt jucători care dorm la mine, mănâncă la mine. Înaintea meciului cu Mioveni, toată echipa a fost în cantonament la mine acasă. Fac niște sacrificii foarte mari, pe care le știu doar eu, nu aș vrea să mă laud, că nu sunt genul. E adevărat, am avut cheltuieli foarte mari și am implicat toată familia, inclusiv pe mama, care face mâncare pentru 18 jucători. Nu-i ușor să gătești așa zi de zi! 

- E parte din echipă și ea, practic. 
- E implicată și ea pentru mine. Vede că sunt fericit așa și muncește pentru fericirea asta a mea.  

+1 FOTO

- Iar tu ocupi aproape toate funcțiile: antrenor, patron, jucător. 
- Eu car apa, eu organizez tot aici. 

- Ai schimbat și postul, te-am văzut jucând ca un libero cu Mioveni. 
- Da, sunt fundaș central. M-am retras ca să pot să conduc echipa din spate. Când ne-a condus Mioveni am urcat în atac, să încercăm să dăm goluri. Am riscat, dar ce dacă am luat cinci? 

- Oamenii care te cunosc de când erai foarte sărac ce spun acum? Cum se comportă de când ți s-a schimbat statutul, ești vedeta Bănel Nicoliță, cu bani mulți, patron de echipă? 
- Vedetă nu cred că sunt. Oamenii știu că eu sunt un nebun care a venit aici cu banii munciți în toată cariera și-i consumă pentru echipa asta. Ei cred în nebunia mea, i-am făcut să creadă că totul are un rost. 

- Mai faci și altceva în afara muncii din club? 
- Sunt non-stop aici, la teren. Am o grădiniță privată în București, se ocupă soția de afacerea asta. 

PUBLICITATE » VIDEO GHID COMPLET EXPLICĂM UN NOU TIP DE PARIU: CUM SĂ PARIEZI ÎMPOTRIVA ALTOR JUCĂTORI

Citește și:

VIDEO+FOTO Reportaj din Făurei » Cupa, viața satului: „Pentru 2019 e penibil! Nu putem spune că n-au fost emoții”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (11)

cornelconasu  •  28 Octombrie 2019, 10:41

Așa ceva mai rar ! Bravo Bănel !

Cristina Rahoveanu  •  29 Septembrie 2019, 01:26

Felicitarii !un om cu suflet mare

maryo1971  •  27 Septembrie 2019, 15:25

Bravo Banel un om cu un caracter deosebit si de o modestie inegalabila. Felicitari pentru ceea ce construiesti la Faurei. Si nu uita ,,Cei indrasneti cistiga mereu,,

Vezi toate comentariile (11 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1