FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CFR CLUJ - VIITORUL 0-1

Viitorul intră în cartea de istorie » Succesul în Supercupa României face loc clubului lui Hagi într-un grup select

Articol de , - Publicat luni, 08 iulie 2019 08:34

Viitorul lui Hagi a intrat într-un grup select din fotbalul românesc prin succesul de sâmbătă seară de la Ploiești, 1-0 cu CFR Cluj în Supercupa României.

Tot pe stadionul „Ilie Oană”, care devine a doua casă pentru „Rege”, purtându-i noroc după Cupa cucerită luna trecută, aproape 7.000 de localnici aplaudând și susținând formația lui Gică. Viitorul devine al 7-lea club din România ce-și trece în palmares toate cele trei trofee interne, după CSA Steaua, FCSB, Dinamo, Rapid, CFR Cluj și Astra. Iată alte cinci detalii despre Supercupa României:

  • A fost primul duel dintre doi reprezentanți, marcanți pe deasupra!, ai Generației de Aur. Gică Hagi s-a impus în fața lui Dan Petrescu. 
  • Gheorghe Hagi este al 19-lea antrenor care a câștigat Supercupa. Dumitru Dumitriu și Mircea Rednic sunt singurii cu câte două astfel de trofee în vitrină. 
  • A fost a 8-a Supercupă câștigată de deținătoarea Cupei României. În celelalte confruntări, de 12 ori a câștigat campioana, o dată locul 2 din clasamentul intern. 
  • Gabi Iancu, omul-trofeu. Atacantul de 25 de ani a mai pus mâna pe unul. Este singurul de pe teren de la Viitorul care a mai jucat și câștigat o Supercupă! Acum, are în palmaresul personal 8 trofee, șase cu FCSB (trei titluri, o Cupă, o Supercupă și o Cupă a Ligii), două cu Hagi (campionatul, el înscriind golul ce-a decis titlul în 2017, și Supercupa). 
  • Constanța este al 7-lea oraș câștigător de Supercupă după București (12), Cluj Napoca (3), Giurgiu (2), Târgu Mureș, Galați și Voluntari (toate câte 1).

„Un trofeu care lipsea Viitorului. Oricum, echipa noastră joacă cel mai frumos fotbal din România, nu o spun ca să ne dăm mari, acesta este adevărul”
Andrei Artean, mijlocaș Viitorul

„Am 8 trofee, cu acesta, sunt diamantul! De fiecare dată când m-am întors, am câștigat câte ceva. Am revenit la echipa mea, unde am început ascensiunea în fotbal”
Gabriel Iancu, atacant Viitorul

De ce a plâns Culio

Emmanuel Culio a plâns în hohote pe teren, dar și pe banca de rezerve. Ieri, argentinianul de 35 de ani, care mai are contract cu CFR doar pentru acest sezon, a explicat: „Am plâns pentru că a fost ultima ocazie pentru mine să câștig încă o Supercupă”. Dacă CFR ar fi cucerit trofeul, Culio și Deac ar fi devenit jucătorii cu cele mai multe Supercupe, câte 4. Așa, au rămas doar cu 3, la egalitate cu Marius Lăcătuș, Damian Militaru, Laurențiu Roșu (toate cu Steaua), Florin Bratu (două cu Rapid, una cu Dinamo) și Vasile Maftei (două cu Rapid, una cu Voluntari). 

Citește și: 

Gheorghe Hagi, direct în istorie după triumful din Supercupă! E al 10-lea antrenor care reușește tripla în fotbalul românesc + cazul ciudat al lui Iordănescu jr.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
juliusmad
juliusmad  •  08 Iulie 2019, 10:41

Mai rămâne sa faceți și o oda clubului iubit :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează