FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FCSB 0-3

Vocile Gazetei » Derby-ul Dinamo - FCSB 0-3, comentat live pe GSP de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Remus Răureanu

Vocile Gazetei la Dinamo - FCSB
Vocile Gazetei la Dinamo - FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iunie 2020 18:21 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 22:12

Dinamo - FCSB 0-3, duel din turul semifinalelor Cupei României, a fost comentat live pe GSP de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Dan Udrea (reporter GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final. 

FINAL: DINAMO - FCSB 0-3

Cristian Geambașu: Dinamo s-a prăbușit cu zgomot în repriza secundă și probabil că de felul caraghios în care arată echipa nu este străin nici domnul Adrian Mihalcea. Cât despre alți domni, precum fundașii centrali ori Montini și Fabbrini, ce să mai zicem? Hai, mai bine, să vorbim despre Pantea sau mai ales despre Cristian Dumitru. De ce a fost nevoie ca acești puști să fie promovați doar pentru că la FCSB era plină infirmeria?

Dan Udrea: Având în vedere ce haos e la echipă și ce situație umilitoare trebuie să îndure acest club de tradiție, ai putea jura că patron la Dinamo e Gigi Becali:) 

0-3 nu e un scor corect. Corect ar fi fost 0-7 sau 0-8, așa a arătat raportul de forțe din teren. Să te descalțe Pantea și cu Cristi Dumitru, asta da rușine istorică!!! 

Având în teren 80% din echipa a doua, FCSB i-a dat cu terenul în cap lui Dinamo și i-a arătat că nu e de nasul ei Cupa României în aceste momente, ci evitarea retrogradării. 

Și dacă vi se pare că Dinamo în Liga a II-a e doar o glumă, iată rezultatele acestui club în ultimele 6 meciuri oficiale: 
0-1 Gaz Metan 
0-1 Clinceni 
1-0 Clinceni (Cupă) 
0-1 Poli Iași 
1-3 Sepsi 
0-3 FCSB (Cupă)

Remus Răureanu: Suporterii au putut să strângă banii necesari pentru obținerea licenței, dar nu pot să adune ei și punctele pentru salvarea de la retrogradare! Nici o echipă din prima ligă nu arată atât de rău cum arată Dinamo! Lotul e slab, conducerea e ca și inexistentă, situația financiară e proastă, atmosfera generală e dezastruoasă, și în birouri, și în vestiar. 

Proprietarului actual nu-i mai pasă de club și nici vreun alt investitor nu-l vrea. Și stadionul propriu arată mai degrabă ca un sit arheologic decât ca o arenă modernă pentru fotbal. 

Dinamo are toate trăsăturile unui club condamnat la retrogradare, la faliment. Și poate nici n-ar fi foarte rău să moară o societate îngropată în datorii și deposedată de bunuri valoroase.

LA PAUZĂ: DINAMO - FCSB 0-1

Cristian Geambașu: Nu aș vrea să fiu Adrian Petre. Nu în general, în seara asta. Ratările lui Petre din situații în care a rămas singur cu portarul țin de o ingenuitate tehnică numită în popor lipsă de talent. Și pot săpa adânc în psihicul unui fotbalist. Sau poate nu, noi, ăștia care privim fotbalul de pe margine, suntem mai sensibili decât practicanții. 

Nu aș vrea să fiu nici Kilyen, pe care Popa, ușor plinuț și în plin proces cu clubul, l-a făcut dintr-o fentă de curtea școlii. Așa a înscris FCSB golul prin care a stabilit scorul pauzei, 0-1. Așa că despre Dinamo, ce să mai spui? Pâcloasă la mijloc, subțire în atac și penibilă în apărare. Unde Kilyen, Popescu și Grigore au fost perpeliți ca burgerii pe care îi înfulecă știm noi cine. Nu dăm nume.

Dan Udrea: Te ia durerea de cap numai când vezi că într-un astfel de derby au ajuns să fie căpitani Ricardo Grigore și Ovidiu Popescu! E jale mare! 

Jale și mai mare e însă modul în care arată Dinamo! E atât de slabă, încât Adi Popa a părut Maradona în această repriză, în ciuda kilogramelor în plus și a faptului că a fost rechemat la echipa în urmă cu 8-9 zile! 

45 de minute în care pe teren a fost o singură echipă. Cealaltă a fost în genunchi și cu o față care ne spune că obiectivul după pauză e evitarea unui scor de forfait, nu păstrarea șanselor de calificare.

Remus Răureanu: S-a întâmplat ca Dinamo să piardă în derby chiar și cu 0-5, dar niciodată n-a folosit o apărare în halul în care se prezintă aceasta de azi! Ca să le facă de râs, Mihalcea le mai ține și avansate pe jaloanele de pe linia Kilyen-Popescu-Grigore-Skovajsa. FCSB suferă fiindcă are un lot prea tânăr, Dinamo arată  îmbătrânită îngrozitor, o trupă de old-boys scoși de la naftalină. 

Există și un jucător al lui Becali pe care-l încurcă slăbiciunea exagerată a apărării gazdelor: Adrian Petre. Mihai și Rici, "câinii" adormiți din fața lui Piscitelli, l-au lăsat pe Adi singur cu italianul de câteva ori și au demonstrat astfel că Gigi cam avea dreptate, s-a păcălit când a dat 500.000 de euro ca să-l repatrieze din Danemarca pe un atacant care-și rupe gheata când încearcă să trimită mingea pe lângă portar.

ÎNAINTE DE DINAMO - FCSB: LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

Cristian Geambașu: Acesta nu mai este marele derby. Nici nu trebuie semnul exclamării când spui asta. Dacă vreți explicații, trebuie să scriu un articol separat, deci, lăsați! Să ne uităm mai bine la echipe. Dinamo începe fără Puljic, fără Montini și fără Perovici, a cărui inimă era la fel de bolnavă sau de sănătoasă și la întâlnirea cu Sepsi. Deci vorbim despre niște opțiuni (pedepse?) ale lui Mihalcea, care apelează din primul minut la Vali Lazăr, Daniel Popa și Mihai Popescu. Bun, rău, Mihalcea își face singur echipa! Spre deosebire de B.A. Vintilă.

Că veni vorba. La clona roș-albastră, o bancă de rezerve cu medie de vârstă de 17 ani și jumătate. Adică niște Ansu Fati de Berceni. Iar așa-zisa tripletă de aur, Tănase, Coman, Man, nu prinde primul 11 ori din motive disciplinare, ori de accidentări, mai mult sau mai puțin reale sau dictate de patronul-antrenor. Haos! Să mint că ne așteaptă un meci mare?

Dan Udrea: „FCSB n-are pe bancă nici antrenor, dar nici jucători seniori, iar în primul 11 apare un copil de mingi de la meciul cu Craiova, disputat în martie: Alexandru Pantea, fundaș stânga. Lipsește și tripleta Man, Tănase, Coman, care a marcat în acest sezon 32 de goluri, iar golgheterii din primul 11 sunt Moruțan, Olaru și Adi Popa, cu câte două reușite!!! 

Dinamo n-are în tribune suporterii, finanțatorii ultimelor luni, dar și principala sursă de motivație și de susținere la derby-urile cu rivala tradițională. 

Contextul în care se joacă meciul nu ne ridică deloc pulsul, însă acest meci a găsit întotdeauna, chiar și în ultimii ani, resurse nebănuite de a produce adrenalină și de a ne alimenta din plin pasiunea pentru fotbal”. 

Remus Răureanu: „Becali își răzuise clubul până-l lăsase fără nume, fără glorii, fără galerie. S-a ocupat în ultimele șase luni să-l lase și fără jucători. Formula FCSB-ului e un amestec pestriț: adolescentul Pantea, "țepele" deja etichetate Petre și Vână, "piticania" nerecunoscătoare Adi Popa. Pe bancă, doar copii invitați să umple autocarul și vestiarul în deplasarea aceasta. 

La Dinamo, analizarea numelor din echipă ar fi înșelătoare. Piscitelli, Mrzljak, Fabbrini, Sorescu, Lazăr au demonstrat în campionatul românesc că nu sunt, în nici un caz, atât de slabi încât să se claseze penultimii, pe un loc care duce în "B", însă valoarea din teorie a fotbaliștilor nu se mai vede pe teren când clubul pe care-l reprezintă e sărac, e putred, mai e doar o coajă pe care o cară suporterii în numele trecutului cu succese”

AICI poți urmări desfășurarea liveTEXT a derby-lui Dinamo - FCSB

Citește mai multe știri despre Dinamo - FCSB

Ionel Dănciulescu, reverență pentru PCH în ziua marelui derby: „Fără ei, am fi vorbit de fosta Dinamo”

Premieră în istoria derby-urilor » Cade recordul din 1996

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
883135188391540
Popa Corneliu  •  26 Iunie 2020, 08:32

Politica editoriala din mass-media romaneasca este elaborata de Dl Dancu, om politic versat de PSD, care "si-a numit" la FRF, Liga si CCA Fluerasul grec" oameni de baza prin care dicteaza, exact ca Becali, care sa fie, culmea, tonul discreditarii lui Becali! Emisiunea de sport de pe Canalul "Sport.ro" a devenit o sucursala a Canalului Look Tv! Iar pe de alta parte ei scriu si pentru samsarii din fotbal, probabil pentru niste comisioane substantiale! Pai, ii faci reclama unui copil de doar 16 ani de la FCSB, vrei sa se imbogateasca oierul? Haos, nenorocire mare la ICSB=Steaua! O comanda de ceva tancuri sovietice, domnule Talpanica?

484647715224966
Marian Boeangiu  •  26 Iunie 2020, 00:33

Rusine e sa ai comentarii dispretuitoare la adresa tinerilor pentru ca sunt...tineri. Pe teren erau fotbalisti profesionisti, unii la inceput de cariera altii rutinati, unii mai buni altii...dinamovisti! Cum spunea Tudor Octavian " Boul tanar e tanar, cand imbatraneste devine *** batrzn , nu intelept". Chestie valabila pentru noi toti! Genul acesta de ccomentariu, paternalist (pusti, tanara speranta, etc.) imi creeaza undisconfort total. Sunt sportivi buni si mai putin buni indiferent de varsta sau alte ingrediente colaterale fenomenului. Aceste comentarii submineaza formarea unor caractere si personalitati competitive. "Batranii stie mai bine", "nea" care trebuie ascultat neconditionat, innabusirea tuturor puseelor de creatie,constructie,personalitate ("paseaza", "simplu", "nu dribla"), produc rebuturi sau mai exact numai viitoarele rebuturi pot suporta acest regim de "formare". Scuze pentru folosirea exagerata a ghilimelelor dar asa am simtit ca sunt mai clar in transmiterea ideilor. Decat sa te miri de calitatile fotbalistice ale unorvtineti la inceput de cariera mai bine discuti despre antrenorii si metodele care i-au adus aici. Zic si eu...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108022913946097
Traian Pavelescu  •  25 Iunie 2020, 22:50

Comentatori de rasul-plânsul! Se întrec in bazaconii și enormități și insista sa-și bată joc de 52% dintre suporterii romani care sunt steliști, continuând sa respecte o cenzura absurda, stalinistă, și refuzând sa pronunțe numele interzis Steaua!!! Cine zice Steaua pleacă la canal! Așa a decis comandantul suprem al Cazarmii Staliniste a Armatei! Revoltător, insuportabil, sa vezi niște scribi netalentați, antistelisti și adepți ai cenzurii!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close