FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DERBY DE ROMÂNIA - EPISODUL 166

Derby de România în cifre » Partea a II-a » Care e cel mai clar succes al lui Dinamo, cel mai rapid gol din acest clasic + stadionul care a găzduit cele mai multe partide directe

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 11:45

Episodul cu numărul 166 din Derby de România se consumă astăzi. Dinamo și Steaua se întâlnesc azi, de la ora 20:30. Meciul și cele mai tari informații înainte și după meci pot fi urmărite pe GSP.RO. Partida va fi transmisă în direct la Digi, Dolce, Look și liveTEXT pe GSP.RO.

În cursul zilei de azi GSP.RO îți va oferi cele mai tari cifre pentru cel mai important meci din fotbalul românesc. 

6-2 cel mai clar succes pentru Dinamo ȘI SINGURUL HATTRICK ÎN POARTA STELEI

La 01.10.1951 Dinamo învingea CCA 6-2, acesta fiind cel mai clar succes al formației din "Ștefan cel Mare". Meciul a rămas în istoria derby-ului şi ca partida cu cele mai multe goluri înscrise în Divizia A/Liga 1.

În victoria “alb-roşilor” din 1951, Alexandru Ene I a marcat un hattrick, acesta fiind singurul reuşit de un dinamovist în poarta Stelei în Divizia A/Liga 1.

Întâlnirea s-a disputat pe "Republicii", în faţa a peste 30.000 de spectatori.

STADIONUL CU CELE MAI MULTE DERBY-URI

Legat de stadioane, cele mai multe confruntări au avut loc pe fostul "23 August" (Naţional) - 52 de meciuri în campionat.

Pe actuala "Naţional Arena" s-au jucat doar 9 partide pe prima scenă.

TĂTARU I, CEL MAI RAPID GOL ÎN DERBY

La 06.11.1955, Dinamo învingea CCA 2-1, meci în care Nicolae Tătaru I a marcat în primul minut cel mai rapid gol înscris în istoria confruntarilor dintre cei doi granzi.

Pe locul 2 în acest top inedit se poziţionează şi astăzi Constantin Frăţilă, marcator în minutul 2 al jocului din 29 iunie 1961, Dinamo-CCA 2-3.


Echipele probabile:
Dinamo: Brănescu- Romera, Nedelcearu, Marici, Filip- Nistor, Busuladzici, Palici- Lazăr, Nemec, Hanca

SteauaNiță- Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici- Pintilii (Bourceanu), Muniru - Ad. Popa, Boldrin, De Amorim- Golubovici

Derby-ul dintre Dinamo și Steaua se va disputa astăzi, de la ora 20:30, în direct la Digi, Dolce, Look și live-TEXT pe GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
travka
travka  •  30 Noiembrie 2016, 12:30

in ultimele meciuri dinamu a sarbatorit egalul cu Steaua mai ceva ca o victorie, iar jucatorii au inceput sa traga de timp, desi scorul era egal, inca din MINUTUL 60, pur si simplu ma uitam si nu imi venea sa cred ca refuzau jocul, din minutul 60, degajau in tribuna, se vaicareau pe jos, portarul era amenintat de arbitru in min 65 sa repuna mai repede mingea in joc, ceva ingrozitor, si dupa ii auzi dupa meci ca si au dorit victoria pt fani =)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează