FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

1,5 mil euro plus Filip » Steaua joacă tare pentru Wesley. Acord între Porumboiu şi Becali

Wesley (31 de ani) e de 3 ani şi jumătate la Vaslui, însă n-a cîştigat nici un trofeu
Wesley (31 de ani) e de 3 ani şi jumătate la Vaslui, însă n-a cîştigat nici un trofeu

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 12:10

Cele două cluburi sînt înţelese, acum Gigi Becali aşteaptă ca brazilianul să semneze contractul la mijlocul acestei săptămîni şi să plece sub comanda lui Reghecampf în cantonament.

Steaua dă marea lovitură pe piaţa transferurilor. Îl va aduce pe Wesley, jucător după care aleargă de mai bine de un an şi jumătate. Cum oferta făcută jucătorului l-a mulţumit pe jucător, mai rămăseseră nefinalizate negocierile cu FC Vaslui.

TVA-ul e Filip
Roş-albaştrii oferiseră 1,5 milioane de euro cu tot cu TVA, în timp ce Adrian Porumboiu solicita aceeaşi sumă, plus TVA, ceea ce ar însemna 1.860.000 de euro. Becali n-a renunţat şi a redeschis discuţiile, iar patronul moldovenilor l-a cerut pe Lucian Filip pe lîngă cele 1,5 milioane de euro.

Reghe n-ar vrea să-l piardă pe Filip
Pentru că patronul Stelei vrea să-l ia cu orice chip pe Wesley i-a acceptat doleanţa lui Porumboiu. Cei doi au bătut palma, în ciuda faptului că Reghecampf şi-l doreşte în mod expres pe Filip sub comanda sa, mai ales că a lucrat cu el şi la Snagov, şi la Chiajna.
Wesley aşteptat să semneze

Cum Steaua şi Vaslui au un deal clar, următorul pas spre oficializarea transferului verii e momentul în care brazilianul va semna contractul cu Steaua. El a fost informat de agentul său pe România, Lucian Marinescu, de oferta pe care Becali i-a făcut-o şi s-a declarat mulţumit, însă se va întîlni cu patronul Stelei abia după ce va reveni în România. Becali insistă ca Wesley să-şi pună iscălitura pe contract pînă cel mai tîrziu joi seară pentru a pleca apoi cu Steaua în primul cantonament din Austria.

A 9-a echipă pentru Wesley
Pentru Wesley, Steaua va fi cea de-a 9-a formaţie la care va juca în cariera sa. A început fotbalul la Fortaleza, în Brazilia, după care în 2003 a venit în Europa, fiind achiziţionat de Penafiel. Au urmat alte 6 echipe din 4 ţări diferite: Alaves, Vitoria Guimaraes, Grasshoppers, Pacos Ferreira, Leixoes şi FC Vaslui.

Va fi al 8-lea brazilian
Steaua a avut în istoria ei 6 jucători brazilieni: Andrey, Elton, Tatu, Bonfim, Ricardo şi Maicon. Al 7-lea e Adi Rocha, care a semnat în urmă cu 3 săptămînă, dar care încă n-a apucat să joace în tricoul roş-albastru. Wesley va fi al 8-lea fotbalist carioca în curtea Stelei.

Are o medie incredibilă în ultimul deceniu
Cariera lui Wesley arată formidabil. Începînd din 2003 şi pînă astăză, brazilianul a jucat în mod constant, indiferent de echipă, şi a reuşit să şi marcheze mult. Media lui în perioada ianuarie 2003 - iunie 2012, adică în 9 ani şi jumătate, arată aşa: 29,1 meciuri şi 12,4 goluri marcate pe an.

2 ani e durata contractului pe care Steaua i-l oferă lui Wesley

850 de mii de euro e cîştigul garantat al lui Wesley la Steaua pînă în vara lui 2013: 250.000 de euro primă de instalare, 300.000 de euro salariu anual

3 goluri a marcat Lucian Filip pentru Concordia Chiajna în returul campionatului trecut

5,94 a fost media notelor GSP a lui Filip în campionatul trecut, fiind al 4-lea la Chiajna după Rocha (6,53), Adi Popa (6,17) şi Viorel Dinu (6,17)

CV - Lucian Filip

- are 21 de ani
- jucător de picior stîng
- evoluează ca mijlocaş central, dar poate fi folosit şi ca fundaş sau mijlocaş stînga
- a debutat în Liga 1 la doar 19 ani, în octombrie 2009, în meciul Poli Iaşi - Steaua 0-2
- pe prima scenă are 22 de partide: două la Steaua, 4 la Urziceni şi 16 la Chiajna
- are două selecţii în echipa naţională de tineret, în ambele integralist: Slovacia - România 0-2 şi România - Slovacia 2-0, în ultimul meci marcînd şi un gol
- în returul trecut a jucat toate meciurile pentru Chiajna, bifînd toate cele 1.440 de minute posibile

492876-radiografie-wesley.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Steaua mi-a propus prelungirea!"

Novak Martinovici a acordat un interviu în presa din Serbia şi a vorbit despre viitorul său la Steaua. "Deşi mai am un an contract, cei din conduecere m-au chemat la negocieri şi mi-au propus prelungire. Am mai multe oferte, din Belgia, din Germania şi din alte campionate, dar Steaua e prima în opţiuni", a declarat Marti. El şi-a reamintit şi de cel mai important moment al sezonului pentru el, incidentul de la Ploieşti cu un fan al prahovenilor: "La primul meci pe teren propriu, 50.000 de oameni m-au aplaudat şi mi-au scandat numele. A fost fantastic, am fost mişcat".

Reghe îl regretă pe Grozav
Laurenţiu Reghecampf a acordat un interviu în exclusivitate Ştirilor sportive de la Antena 1. Noul tehnician stelist a recunoscut că şi l-ar fi dorit extrem de mult pe Gicu Grozav, jucător ajuns la Petrolul. "Da, l-am vrut pe Grozav, dar dacă nu l-am, asta e! Steaua are o echipă puternică, prin care ne putem îndeplini obiectivele, cîştigarea campionatului, a Cupei şi accederea în grupele Europa League", a explicat Reghe.

Inbox:
- Steliştii se vor pregăti în Bucureşti pînă pe 14 iunie. Pe 15 este programată plecarea în primul cantonament din Austria, unde roş-albaştrii vor sta zece zile
- Tibi Bălan anunţă că nu vrea să plece de la Steaua: "Mai am contract, voi fi prezent la reunire, îmi doresc să joc aici şi seazonul viitor"
- Răzvan Stanca şi-a prelungit contractul cu roş-albaştrii: "Vreau să-mi închei cariera la Steaua. De ce să-mi fie teamă să lucrez cu Reghe? Domnul Piţurcă avea tot metode dure de antrenament".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (191)
mateuts37
mateuts37  •  12 Iunie 2012, 22:04

Nu-mi vine sa cred ce citesc...cica STEAUA JOACA TARE...din articol rezulta clar ca de fapt FC Vasli e ce care joaca tare ))) pai ce Vasluiul cauta sa-l inregimenteze pe Wesley? sau cumva se chinuie sa-l pastreze??? Wesley nu a ajuns pana acum la Steaua pt. ca JIJI nu are bani de el...si 2. Grozav nu a ajuns la ~echipa puternica Steaua~ tot din motive financiare, si mai e si de toata jen sa auzi ca i l-a suflat FC PETROLUL PLOIESTI

1745flo
1745flo  •  12 Iunie 2012, 00:37

daca-l da pe Bourceanu cu 2mil la Kuban ar merita...:)))

pedrielat
pedrielat  •  11 Iunie 2012, 23:00

cum sa dea ma 1,5 mil de euro plus Filip pe Wesley a inebunit ??pai ce are 22 de ani ???la 32 de ani asta iese la pensie.Daca se face transferul o sa fie cea mai mare teapa ca suma dar sa il mai dai si pe Filip e prostie curata.

Vezi toate comentariile (191)
Comentează