FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

10 întrebări pentru Cosmin Contra » Noul "principal" al lui Getafe despre aventura în Spania, ce a lăsat la Petrolul şi varianta cu Mutu antrenor

Fotomontaj: Lucian Alecu
Fotomontaj: Lucian Alecu

Articol de GSP - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 martie 2014 17:44

Cosmin Contra a discutat pe larg despre despărţirea de Petrolul Ploieşti, despre relaţia pe care a avut-o cu jucătorii, dar şi despre noua sa experienţă în campionatul Spaniei.

Acesta a intervenit în direct în cadrul emisiunii "La Dolce liga", de la DolceSport, moderată de Dan Udrea.

- Cosmin, felicitări pentru mutarea în Spania! Am înţeles că ai anunţat după meciul contra Ceahlăului că vei pleca.
- Da, ieri după meci am anunţat conducerea clubului că voi pleca. N-aş vrea să vorbesc mai multe despre această mutare la Getafe pentru că am fost rugat de cei de acolo să nu vorbesc prea multe pînă nu voi fi prezentat oficial. Abia de mîine o să vorbesc de ce se va întîmpla în Spania. Acum pot să comentez doar ce am făcut la Petrolul.

- Bun, cum a fost despărţirea de Petrolul după un an şi jumătate?
- A fost o despărţire grea, mi-a fost foarte greu să mă despart de acest grup minunat. Ţin să le mulţumesc tututor de la femeile care fac curat, pînă la ultimul om care are grijă de teren. Le mulţumesc celor din staff, celor apropriaţi mie, îi mulţumesc lui Dan Capră şi în special lui Marius Niculae cu care am avut o colaborare foarte bună cu el. Este cel mai bun director sportiv din România!

- Ai cîştigat Cupa României...
- Eu am dat tot ce-am putut pentru această echipă şi întotdeauna va rămîne în inima mea. Nu pot să nu le mulţumesc şi suporterilor, ştiu că unii dintre ei văd această plecare a mea ca o lăsare a echipei... Dar şansa de a antrena în Primera e unică!

- Cînd ai venit la Petrolul te gîndeai că ascensiunea ta va fi atît de rapidă?

- Sincer, la Petrolul am avut parte de un grup extraordinar şi nu puteam să reuşesc aceste perfomanţe dacă ei nu erau. Am făcut parte din familia Petrolului! Suporterii trebuie să fie mîndri şi ei că au reuşit să ducă un antrenor în campionatul Spaniei.

- Cum au primit jucătorii tăi vestea că vei pleca?
- Asta nu mai ştiu, trebuie să îi întrebaţi pe ei. Ei se aşteptau să plec pentru că nu am fost la antrenamentul de refacere al echipei şi am mers să discut cu patronul echipei. Trebuie să-i mulţumesc pentru tot şi cred că şi-a dat seama şi dînsul că las echipa la un nivel foarte bun, pe locul 2 la egalitate de puncte. în plus o echipă în semifinalele Cupei României.

- Am înţeles de la domnul Dan Capră că ai discutat despre un posibil succesor pe banca echipei.
- Orice antrenor vine are şansa să cîştige trofee la Petrolul. Am fost consultat pentru un viitor antrenor, i-am zis că trebuie să vină tot un antrenor tînăr. Să găsească un antrenor ca şi mine, care să ducă acest proiect la bun sfîrşit.

- Din punctul tău de vedere trebuie să vină un antrenor român sau străin?

- Nu pot să vă răspund la acest lucru pentru că nu s-a vorbit deloc de numele celor care ar veni.

- Crezi că plecarea ta poate produce un şoc la echipă?
- Schimbarea mea cred că va fi de bun augur pentru că va avea la dispoziţie super jucători, un lot de valoare cu care va face treabă bună în continuare! Petrolul se va bate pentru cîştigarea Cupei României, dar să şi termine campionatul pe locul 2, dacă nu pot pe prima poziţie.

- Ce se va întîmpla cu jucătorii pe care tu i-ai adus?
- Sînt jucători profesionişti, nu au venit pentru mine şi au venit pentru Petrolul Ploieşti. Eu sînt sigur că majoritatea jucătorilor m-au înţeles, chiar dacă unii dintre ei erau prieteni cu ei. Sînt sigur că se vor înţelege bine cu orice antrenor.

- Ar fi o variantă ca Adi Mutu să fie antrenor?
- Adi trebuie să-şi continue cariera de antrenor şi după ce nu va mai vrea să fie fotbalist să meargă pe acest drum. E sfatul pe care eu i l-am dat! Discuţia nu am purtat-o acum, dar i-am spus că dacă vrea să fie fotbalist să facă doar asta! Dacă renunţă, să fie doar antrenor!

"Nu am apucat să vorbesc încă cu Ciprian Marica, dar cu siguranţă vom avea foarte mult timp să vorbim"
Cosmin Contra, antrenor Getafe

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (11)
andrei.f
andrei.f  •  11 Martie 2014, 11:46

Contra este un mincinos, el a discutat cu Getafe demult. acum câteva zile a declarat că nici vorbă de Getafe. Oare de ce or fi în ţara asta aşa mulţi mincinoşi. Poate pleca liniştit, oricum Petrolul nu va lua campionatul. În Spania o să-i treacă tupeul şi neobrăzarea, nu mai dă el vina pe arbitri sau pe teren !

utraian
utraian  •  10 Martie 2014, 19:36

"Să găsească un antrenor ca şi mine, care să ducă acest proiect la bun sfîrşit"... Pai daca ar veni un antrenor ca si tine, care la prima oferta din strainatate sa lase totul in 2 secunde , nu prea ar fi bine...

goggu
goggu  •  10 Martie 2014, 19:22

Si o ultima intrebare: blenoragie ati luat dvs de la Laura Andresan sau invers?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează