FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

22 de titulari » Andone a exploatat la maximum resursele lotului pe care-l are la dispoziţie

FOTO: Vakarcs Lorand / Ivo Pinto este singurul jucător care a evoluat în toate meciurile din actuala stagiune
FOTO: Vakarcs Lorand / Ivo Pinto este singurul jucător care a evoluat în toate meciurile din actuala stagiune

Articol de GSP - Publicat joi, 16 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 august 2012 09:42

Doar Nuno Diogo, Mincă, Panin, Celestino, Liviu Ganea şi Lionn n-au jucat nici un minut în actualul sezon. Ex-dinamovistul e accidentat, în timp ce brazilianul a plecat la Rio Ave.

CFR a disputat 7 partide în actuala stagiune. De la Supercupa cu Dinamo, meciul care a deschis sezonul, pînă la ultima victorie din campionat, 2-1 pe terenul Oţelului, Andone a folosit 23 de jucători. 22 dintre aceştia au fost însă cel puţin o dată titularizaţi.

Doar şase fotbalişti n-au bifat nici un minut, Liviu Ganea şi Celestino, accidentaţi, dar şi Nuno Diogo, Mincă, Panin şi Lionn, ultimul fiind cedat între timp la Rio Ave.

Echipa lui Andone a început prost sezonul, a pierdut Supercupa cu Dinamo şi a remizat în primele două partide de campionat (1-1 cu Mediaşul şi 2-2 la Piatra Neamţ). Antrenorul a simţit că poate pierde controlul şi, cu toate riscurile, a apelat din nou la reţeta care a făcut-o pe CFR campioană în finalul sezonului trecut.

Andone a readunat un vestiar dezbinat şi suprapopulat în ideii că va folosi toţi jucătorii pe care-i are la dispoziţie. Antrenorul a făcut schimbări importante, de la un meci la altul.

Un exemplu elocvent: Ando a făcut 8 schimbări în primul unsprezece cu care a învins la Liberec. Doar Felgueiras, Bastos şi Ivo Pinto s-au regăsit printre titulari, la următorul meci, cel cu Oţelul. Imediat după victoria de la Galaţi, Andone a făcut avancronica disputei de vineri cu CSMS Iaşi. "Vor fi cel puţin 5-6 schimbări pentru meciul următor", a spus tehnicianul de 52 de ani.

"Cei de la Basel ne-au spionat la meciul cu Oţelul, însă nu cred că pot intui primul unsprezece pe care-l vom folosi în Elveţia" a spus Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj.

"Numai aşa îi pot ţine în priză"
Andone a explicat de ce a ales să sacrifice omogenitatea pe care i-ar fi dat-o un prim unsprezece folosit constant. "Dacă nu aplic acest principiu de rotaţie, rămîn jucători care nu se mai antrenează ca lumea şi îşi pierd entuziasmul. Aşa, pierzi din omogenitate, dar cîştigi din prospeţime şi determinare", a declarat tehnicianul feroviarilor.

Edimar, titular la ultimul meci
La Liberec, Andone a surprins titularizîndu-l pe brazilianul Edimar în linia mediană. Aceasta deşi jucătorul semnase deja cu Rio Ave şi urma să plece după jocul din Cehia. "Am discutat cu el, cred că voia să plece şi el de la această echipă cu o victorie. Aceştia sînt jucătorii care au caracter", a spus Ando.

Reghe procedează la fel
Şi Steaua, o altă echipă care s-a menţinut pe podiumul Ligii 1, deşi a fost implicată şi în preliminariile Europa League, a apelat la aceeaşi reţetă. Reghecampf are la dispoziţie un lot format din 29 de jucători. 20 dintre ei au fost cel puţin o dată în primul unsprezece. Pandurii, liderul campionatului, a folosit doar 16 jucători în startul stagiunii.

Citește și:
Tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial din 2026 » România își află adversarele, dacă se califică
Campionatul Mondial de Fotbal 2026
Tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial din 2026 » România își află adversarele, dacă se califică
Starul din Premier League s-a ferit, însă camerele tot l-au surprins cu celebra prezentatoare TV
Campionate
Starul din Premier League s-a ferit, însă camerele tot l-au surprins cu celebra prezentatoare TV
Au pus banii jos pentru transferul lui Alexandru Musi » Ofertă de două milioane de euro
Superliga
Au pus banii jos pentru transferul lui Alexandru Musi » Ofertă de două milioane de euro
Aventura cu o blondă căsătorită a pus capăt căsniciei cu Ana
Campionate
Aventura cu o blondă căsătorită a pus capăt căsniciei cu Ana
Nouă fabrică în România, investiție de 10 milioane euro FOTO
Profit.ro
Nouă fabrică în România, investiție de 10 milioane euro FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Acuzații SEISMICE împotriva lui Gheorghe Tadici: „S-a răzbunat că nu i-au ieșit pariurile! Știe toată țara că pariază!” » Retrasă definitiv la doar 25 de ani: „Era terminată psihic de Tadici, plângea non-stop!”

Scor aiuritor la baschet: 207 puncte diferență! » Scandal după meci: „E nevoie de bun-simț în astfel de situații” vs „Să ne oprim și să nu mai jucăm?”

Comentarii (11)
cfrclujole
cfrclujole  •  21 August 2012, 14:10
Postat de cerber_nz pe 16 August 2012, 13:03

Cadu la nationala... facea mai mult ca astia si mai si inscria pentru Romania!!!

Pitzi nu are voie sa-l convoace.....nu e sub contract cu verii......

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  17 August 2012, 19:40
Postat de unu947 pe 16 August 2012, 14:13

Admine, de ce mi-ai sters postul, n-am jignit absolut cu nimic si nici n-am folosit vreun cuvant trivial. Am spus doar ca mi-as dori ca CFR sa se califice, dar cand vad unii ceferisti d-aici de pe site imi vine sa ma mai gandesc..

Faptul ca "iti vine" sa gandesti e exceptional. Atat de rar se intampla asta in cazul stelemistilor incat chiar iti recomand sa ii anunti pe cei de la National Geographic, sa filmeze in direct una din minunatiile lumii, i.e. stelemist gandind;- paradox sau oximoron?

bombon
bombon  •  16 August 2012, 19:38

RESPECT Edimar.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează