FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - POLI IAȘI

Aici suferă cel mai mult Universitatea! 3 concluzii după ce Craiova s-a împiedicat cu Poli Iași

Oltenii au ratat o șansă bună să se apropie de FCSB / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova +10   FOTO
Oltenii au ratat o șansă bună să se apropie de FCSB / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 19:14 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 20:45

Universitatea Craiova a remizat acasă cu Poli Iași, 2-2, și a ratat o șansă bună de a se apropia de primul loc. Juveții au condus cu 2-0 la pauză, însă prestația teribilă din repriză secundă teribilă i-a costat scump, moldovenii reușind să plece cu un punct de pe „Oblemenco”.

Egalați de la 2-0, oltenii continuă să sufere la capitolul din cauza căruia au mai tras ponoase în acest campionat: atitudinea și modul în care echipa gestionează reprizele secunde ale partidelor. Iar cu excepția lui Mitriță, fotbaliștii Universității și-au dezamăgit propriii suporteri, la ultima apariție în Bănie din acest an.

Fiasco oltenesc » Craiova a condus cu 2-0, dar Iașiul a revenit spectaculos! Clasamentul ACUM
CSU CRAIOVA - POLI IAȘI 2-2
Fiasco oltenesc » Craiova a condus cu 2-0, dar Iașiul a revenit spectaculos! Clasamentul ACUM

Mai jos, trei concluzii după „thriller-ul” cu Poli Iași. 

1. Aici suferă Craiova! Juveții au dispărut din nou după pauză

Un amănunt problematic încă nerezolvat de Petev, „moștenit” de la predecesorii săi, e relaxarea cu care echipa sa gestionează reprizele secunde. Sau lejeritatea cu care scapă printre degete diverse momente favorabile. 

Oltenii au intrat cu un avantaj liniștitor la pauză, 2-0, dar imprudența lui Crețu din propriul careu a readus-o în joc pe Politehnica Iași. Apoi, Laurențiu Popescu a intervenit defectuos la lovitura liberă bătută pe centru de Alin Roman, iar oaspeții au egalat

Nu mai departe de finalul săptămânii trecute, fix când Universitatea reușise s-o egaleze pe Hermannstadt, visarea a cuprins din nou defensiva Craiovei, iar Sibiul a punctat pentru 2-1. 

Problema persistă în Bănie, ea existase și până la instalarea lui Petev. Universitatea a condus-o la pauză și pe FCU, dar rivala din oraș a egalat, chiar a controlat repriza secundă a acelui derby. 

Iar exemplele continuă: alb-albaștrii au luat trei de la Petrolul în repriza a doua și au scăpat victoria cu U Cluj în prelungiri. Din 23 septembrie, zece dintre cele 13 goluri încasate de Craiova au venit în repriza secundă!

2. Petev nu stă cu nimeni la discuții

Bulgarul, pentru care meciul cu Poli Iași a fost unul cu o încărcătură ridicată, tatăl sau încetând din viață înaintea partidei, are meritul de a fi instaurat cât de cât ordinea în echipă. Mai important decât orice, Petev demonstrează că nu face concesii cu nimeni

Tehnicianul l-a trecut pe bancă pe Ivan după prestația modestă de la Sibiu, în timp ce Raul Silva nici n-a mai prins lotul. Iar pe Ișfan, pe care-l reintrodusese în circuit etapa trecută - decizie drastic critcată de fani - l-a lăsat din nou rezervă neutilizată.

+6 FOTO

3. Dublu efect: Alexandru Mitriță, „pansament” pentru Universitatea Craiova și mesaj ferm pentru Edi Iordănescu. Dar nici el nu e de ajuns!

Mai rapid, mai puternic. Din momentul în care naționala și-a asigurat biletele pentru EURO, Mitriță s-a transformat în motorul Universității, extrema recăpătându-și tonusul pe care-l afișase la începutul campionatului. 

La Galați, de exemplu, a marcat un hat-trick în chiar primul meci al Craiovei de după acțiunea naționalei cu Israel și Elveția, apoi a fost printre cei mai buni olteni în victoria cu CFR Cluj, punctând și în înfrângerea de la Sibiu. 

Iar acum, împotriva Iașiului, a fost determinant în prima repriză: gol și contribuție decisivă la reușita lui Roguljic. Prin bocancul lui trecuse și golul lui Markovic din prelungiri, anulat după analiza efectuată în cabina VAR. 

+6 FOTO

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Universitatea Craiova - Poli Iași » Revenire de senzație! „Dublă” Roman după o gafă uriașă a lui Popescu

„E doar la număr!” » Vinovatul găsit de suporteri pentru înfrângerea Universității la Sibiu: „Chiar nimeni din conducere nu realizează?”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
doritor
doritor  •  17 Decembrie 2023, 14:29

Rabatul facut de jucatori fata de pregatirea la antrenamente a lasat urme adanci ducand la neputinta, indolenta si la...timpul trece ,leafa merge. Fiind un grup de jucatori de mult timp impreuna plafonarea ,nepasarea si unirea impotriva antrenorilor a fost si mai accentuata. Grupul trebuia spart imediat dupa ce au ratat finala de campionat cu CFR.

fratilitau
fratilitau  •  17 Decembrie 2023, 11:30
Postat de legio.sud pe 17 Decembrie 2023, 09:15

Bă mie îmi place maxim mititelu , pt că are grijă de voi și pt că este delicios cu muștar .

Bă , dacă îți place de Mititelu, ia-l acasă și dormi cu el în pat...ne scapi de o belea!!!!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  17 Decembrie 2023, 10:03
Postat de marocanu pe 16 Decembrie 2023, 22:04

Te pricepi , nu glumă! Mitriță e cel mai bun lansator pt. atacurile cu gol ale adversarilor ( pierde constant/nonșalant mingea in terenul lui la 30 metri de poarta proprie)Au ieșit trei-sferturi din golurile luate așa. Nu paseaza cind trebuie in 9 din 10 situații( joaca pe peroana fizică, pt .el). A marcat cam jumate din cât a marcat Ivan cînd juca pe postul lui, apropo și Ivan e praf , că joacă amândoi in acelasi timp pe acelasi post. Mitriță e bun de figuri și “vedetă” ,dar printre jucatori se cheamă “cap de cretă “ce joacă el. La națională e bun dacă vrem circ ieftin ! Nu îl atac ,chiar speram să fie mai bun ca in prima perioada la Craiova. Constat cu tristețe “pacaleala”de fotbal de o joacă el și vad că îi “face” pe multi , inclusiv pe domnia-voastră!

Ești prea nealb K să te luăm în seama

Vezi toate comentariile (10)
Comentează