FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU TITLU

3 etape, 3 echipe, 3 puncte » Final incendiar de sezon: Oţelul are cel mai greu program!

Duelul dintre Giurgiu şi Wesley s-a încheiat nedecis în etapa a 24-a, scor 0-0
Duelul dintre Giurgiu şi Wesley s-a încheiat nedecis în etapa a 24-a, scor 0-0

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 06 mai 2011 15:35

Cu doar trei etape înainte de final, lupta pentru titlu în Liga 1 devine din ce în ce mai pasionantă. În acest moment, au mai rămas doar 3 pretedente, Oţelul, Poli şi FC Vaslui, iar echipa lui Dorinel Munteanu ocupă prima poziţie în clasament. Galaţiul are însă cel mai greu program dintre cele trei, deoarece Timişoara şi Vaslui au ambele de jucat cu echipe retrogradate, de la care punctele ar trebui să fie  mult mai uşor de obţinut. Oţelul în schimb mai are două partide infernale pînă cînd se va trage cortina peste acest sezon. GSP.RO a analizat pe scurt ultimele 3 runde ale sezonului şi a calculat şansele de victorie ale combatantelor din top.

CLASAMENT
1. Oţelul Galaţi - 61 de puncte
2. Poli Timişoara - 60 de puncte
3. FC Vaslui - 58 de puncte

ETAPA 32
Victoria Brăneşti - Oţelul. Şanse de victorie: 70%
Este de aşteptat ca dunărenii să se impună în faţa unei echipe care nu mai încurcă pe nimeni de etape bune încoace. Avînd în vedere că Galaţiul este o trupă eficientă în deplasare (locul 2 în acest clasament), e greu de crezut că Victoria poate pune piedică unei formaţii aflate în revenire de formă. Atenţie însă! În tur scorul a fost 1-1, Pena salvînd un punct pentru Oţelul cu o egalare dramatică în prelungiri.

5 înfrîngeri consecutive are Victoria Brăneşti

Poli Timişoara - Unirea Urziceni. Şanse de victorie: 90%
Poli are o misiune chiar şi mai uşoară decît cea a Oţelului, urmînd să întîlnească o formaţie deja retrogradată, Unirea Urziceni. Marian Pană a recunoscut că-i e foarte greu să-şi mai menţină elevii concentraţi, iar faptul că ialomiţenii au îndeplinit baremul nu face decît să relaxeze spiritele în tabăra oaspeţilor. Jucînd la potenţial maxim, Timişoara nu ar trebui să se încurce pe teren propriu.

6 goluri a marcat Urziceniul în deplasare în acest sezon

Astra - FC Vaslui. Şanse de victorie: 50%
Dintre cele 3 candidate, Vaslui are cel mai greu meci. Astra tocmai a bătut la Braşov cu 3-0 şi Tibi Selymeş nu va trata cu lejeritate partida cu Vaslui, deşi echipa sa nu mai are pentru ce să lupte în acest moment. Este bine-cunoscut faptul că la Ploieşti se cîştigă foarte greu, doar 3 echipe reuşind să ia toate punctele de pe terenul Astrei în acest sezon.

5 victorii în 15 deplasări are Vasluiul.

;) FAVORITA ETAPEI: POLI TIMIŞOARA

ETAPA 33
Oţelul - Poli Timişoara. Şanse de victorie: 50% - 50%
Ultimul meci direct între candidatele la titlu va avea loc în etapa a 33-a. Oţelul are avantajul terenului propriu, acolo unde elevii lui Dorinel Munteanu fac legea. Au cîştigat 11 meciuri şi au făcut 5 egaluri, dar Timişoara este cea mai bună echipă din Liga 1 pe teren străin! Cum un asemenea derby nu are favorită, şansele sînt împărţite egal între cele două formaţii, dar o remiză nu ar ajuta decît pe FC Vaslui.

2-0 a fost scorul în tur, în favoarea bănăţenilor

FC Vaslui - Sportul Studenţesc. Şanse de victorie: 90%
Elevii lui Hizo nu ar trebui să se împiedice în faţa lanternei Sportul, echipă care a reuşit însă o victorie surprinzătoare în Giuleşti, în faţa Rapidului. Lipsită de experienţă şi cu o linie de apărare care greşeşte des, Sportul ar trebui să fie victimă sigură în faţa unor vasluieni care vor ataca furibund din start pînă la final.

30 de goluri în 16 etape acasă are Vaslui, aproape 2 goluri pe meci

;) FAVORITA ETAPEI: FC VASLUI

ETAPA 34
Poli Timişoara - Dinamo. Şanse de victorie: 60%
Timişoara ar putea juca avînd titlul pe masă în faţa unei rivale de tradiţie, Dinamo. Dacă echipa lui Andone nu va obţine biletele pentru Europa League pînă în ultima etapă, am putea vedea o partidă de mare miză, iar "cîinii" îşi vor vinde scump pielea pe Dan Păltinişanu. În tur scorul a fost alb, 0-0.

5 înfrîngeri în 15 deplasări are Dinamo în acest sezon

Astra - Oţelul. Şanse de victorie: 60%
Misiune grea şi pentru oţelari în ultima etapă. Aceeaşi Astra, care ar putea încurca Vasluiul în etapa a 32-a, va arbitra lupta pentru titlu pe ultima sută de metri. Oţelul s-a impus lejer în tur, dar deplasările la Ploieşti sînt foarte grele, dovadă stînd rezultatele înregistrate acolo de Poli (1-1), Rapid (0-0) şi Steaua (0-1). 

2-1 pentru Astra a fost în Cupă, la Ploieşti (dublă Lukacs, respectiv Giurgiu)

Pandurii - FC Vaslui. Şanse de victorie: 60%
Aproape scăpaţi de emoţiile retrogradării, Pandurii ar putea aborda relaxaţi meciul cu Vaslui, în care moldovenii au nevoie doar o victorie pentru a spera la coroană. Practic, în 3 etape, jucătorii lui Hizo au 2 deplasări extrem de dificile, din care nu multe echipe reuşesc să obţină victoria. Wesley & Comp. vor juca pentru titlu contra uneia dintre revelaţiile acestui retur de campionat, care este aproape invincibilă pe teren propriu: 7 victorii, 5 remize şi doar 3 înfrîngeri.

3-1 pentru Vaslui a fost în tur, victorie lejeră pentru moldavi

;) FAVORITA ETAPEI: -

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (31)
plischi
plischi  •  07 Mai 2011, 08:35

daca galatzenii nu pierd acasa cu timisoara, treaba s-a rezolvat. in celelalte doua partide vor obtine sase puncte - trei pe bune, trei in alta maniera, da' ce mai conteaza? - asa ca totul este la mana timisoarei, desi dinamo nu-i prea este prietena.

bdgeorge
bdgeorge  •  06 Mai 2011, 17:24

Timisoara fara probleme ,daca nu pierde la Galati ..si cu egal la Galati sunt campioni..Timisoara face 7 pc total 67...Otelul probabil nu mai mult de 5(in cazul egalului cu Tim) nu bat niciodata la Astra deci 66..iar Vaslui nu mai conteaza

profsam
profsam  •  06 Mai 2011, 17:18

sunt de acord ca Timisoara are cel mai greu program astia car au devnit ziaristi pste noapte uitind ca timisoara joaca cu dinamo si otelul ,sunt niste nulitati.Dinamo se bat la uefa si otelul nu mai vorbim la ce se bate..in schimb otelul are meci greu doar cu timisoara..restul le cistiga.Deci cheia acolo va fi..cine cistiga meciul ala e campion..daca fac egal ca prostii ceea ce nu e exclus cistiga Vasluiul..e asa de greu sa gindsti logic?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează