FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FARUL

VIDEO / UPDATE „N-a fost penalty!” » Verdictul specialistului la faza controversată din CFR Cluj - Farul: „Decizie eronată central + VAR”. VIDEO cu momentele de uluială din Gruia

CFR Cluj a deschis scorul în meciul cu Farul după un penalty dictat cu ajutorul VAR. Mai întâi, sistemul de arbitraj video a anulat reușita campioanei pentru a se dicta apoi lovitură de pedeapsă.
CFR Cluj a deschis scorul în meciul cu Farul după un penalty dictat cu ajutorul VAR. Mai întâi, sistemul de arbitraj video a anulat reușita campioanei pentru a se dicta apoi lovitură de pedeapsă.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2022 19:30 / Actualizat luni, 29 august 2022 11:57

CFR Cluj a deschis scorul în meciul cu Farul (1-3) după un penalty dictat după intervenția VAR. Au fost 3 minute de uluială pe teren. Mai întâi, sistemul de arbitraj video a anulat reușita lui Malele, pentru ofsaid. „Centralul” Radu Petrescu a revăzut faza la margine și a dictat apoi lovitură de pedeapsă, pentru henț! VIDEO cu momentul, mai jos.

UPDATE ora 20:55. Verdictul fostului arbitru Marius Avram: „Ar fi trebuit să fie ofsaid, nu penalty!”

Fostul arbitru Marius Avram a analizat în amănunt faza controversată din startul partidei din Gruia, ajungând la concluzia că decizia corectă ar fi trebuit să fie dictarea unui ofsaid pentru o poziție afară din joc

„E o fază foarte interesantă. Avem de-a face cu o deviere a unui jucător, mingea îl lovește în mână, apoi Malele înscrie. Faza este interesantă. Malele era în ofsaid în momentul în care a marcat. Golul nu poate fi acordat, deci. Noi eram obișnuiți ca fazele de ofsaisd să fie anlizate de VAR. Însă, fiind vorba de un posibil henț, era nevoie de intervenția arbitrului de centru și interpretarea fazei! 

Faptul că l-a chemat nu înseamnă că el a greșit, a fost chemat la margine să interpreteze. Sunt mai multe criterii ce trebuie analizate când avem de-a face cu o mână: distanța de la care vine minge, iar în cazul de față e foarte mică. Apoi, jucătorul este surprins sau nu? Ce vrea sa facă? Avea timp să-și tragă mâna? Din ceea ce vedem aici, e surprins de minge. Mâna o avea într-o poziție naturală, unde s-o ducă? 

Cred că decizia corectă ar fi trebuit să fie ofsaid, nu lovitură de pedepsă! Totuși, îi dau un plus lui Radu Petrescu pentru limbajul ferm și decis al corpului pe care l-a utilizat, chiar dacă decizia a fost greșită” a spus Marius Avram, la „Digi Sport Special”. 

Știrea inițială

Malele a marcat în minutul 6, după o fază fixă executată de Adi Păun. „Centralul” Radu Petrescu a fost chemat la margine pentru a revedea faza și a constatat că golul nu poate fi validat, întrucât Malele era în ofsaid! 

Totuși, „centralul” a observat o altă „infracțiune” petrecută înainte ca mingea să ajungă la Malele: henț la Mihai Popescu, stoperul dobrogenilor! Astfel, Radu Petrescu a fluierat lovitură de pedeapsă, prin care același Malele a reușit să spargă gheața în Gruia, în minutul 10. 

3 minute a durat din momentul golului inițial marcat de Malele până când Radu Petrescu a dictat penalty.

VIDEO. 3 minute de uluială în Gruia: fază de gol controversată în CFR Cluj - Farul

Rezumatul fazei:

  • 1) Păun centrează din lateral dreapta;
  • 2) Balonul ajunge la Kolinger, care deviază ulterior în spate;
  • 3) Până ca mingea să ajungă la Malele, Mihai Popescu a jucat balonul cu mâna;
„N-a fost penalty!” » Verdictul specialistului la faza controversată din CFR Cluj - Farul: „Decizie eronată central + VAR”. VIDEO cu momentele de uluială din Gruia
Hențul lui Mihai Popescu
  • 4) Balonul deviat de Popescu a ajuns la Malele, aflat în poziție de ofsaid, pentru că stoperul Farului n-a influențat în mod intenționat faza și nu se consideră astfel că mingea a venit de la adversar
„N-a fost penalty!” » Verdictul specialistului la faza controversată din CFR Cluj - Farul: „Decizie eronată central + VAR”. VIDEO cu momentele de uluială din Gruia
Poziția de ofsaid a lui Malele

Până ca faza să fie lămurită de Radu Petrescu, Gică Hagi, antrenorul Farului, a rămas fără reacție pe bancă, fiind și el înmărmurit de ce se întâmplă:

„N-a fost penalty!” » Verdictul specialistului la faza controversată din CFR Cluj - Farul: „Decizie eronată central + VAR”. VIDEO cu momentele de uluială din Gruia

VAR-ul a avut ultimul cuvânt și la golul de 1-1 al Farului

Alexi Pitu a egalat pentru Farul în minutul 35, după o fază în care, din nou, VAR-ul a avut ultimul cuvânt. Extrema Farului a primit de la Nedelcu în careu, a marcat cu un șut la colțul lung, însă bucuria i-a fost estompată de hotărârea tușierului, care a semnalat ofsaid.

Arbitrii din cabina VAR au stabilit ulterior că Pitu nu se afla în poziție de ofsaid, decizie corectă:

„N-a fost penalty!” » Verdictul specialistului la faza controversată din CFR Cluj - Farul: „Decizie eronată central + VAR”. VIDEO cu momentele de uluială din Gruia
Pitu, încercuit

Mai multe știri din Liga 1:

FCSB, tot mai aproape de transferul lui Compagno! Ultimele detalii de la negocieri + anunțul Craiovei: „Și-a luat deja lucrurile”

Alex Ioniță așteaptă telefonul lui Iordănescu: „Suspendarea a fost o lecție importantă, acum știu ce am de făcut”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
Paksi
Paksi  •  29 August 2022, 17:25

Iar varul tine cu Farul! In meciul precedent aceași situație judecată în favoarea Farului. La Pitu nu a fost offside!? Dacă era invers,Varul vedea offside! Cam bate la ochi,nu credeți?

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  29 August 2022, 15:30

Ce ne spune si cum decide ..." specialistul" Avram : "....Din ceea ce vedem aici, e surprins de minge. Mâna o avea într-o poziție naturală, unde s-o ducă ? ".... Cum ...vede Avram ....surprinderea, asta este o situatie, care nu o depistezi...cu ochii. Apoi , la hent, lucrurile sinu foarte neclare, se vorbeste de hent...unde exista o ...intentie de a lovi mingea. Dar am vazut zeci de penalty-uri date ( de VAR ) in faze in care intentia este invizibila sau discutabila. Orice lovire a mongii cu membrul superior ( ca mina ...e doar portiunea distala) deviaza cursul mingii, deci pote produce un avantaj celui care a lovit-o ( sau..a fost lovit)..si echipei lui. Intradevar faza e discutabila dar eu nu consider o mana sus, ...o situatia de... "pozitie normala". Ba mai mult,.. aparatorii...arata des ( tinind mainile la spate, sau lipite)...lipsa intentiei. aici...nu e cazul. PS Faptul ca VAR-ul romanesc nu ofera vedere din spatele portii este un enorm neajuns, vedem doar faza cu camera la 40 m sau la linia de 16 m,.. deci...cam din aceiasi incidenta. In plus exista o puzderie de " specialisti VAR"....multi fara calitatile necesare,..cind ar trebui ca astia sa fie maxim 10-15, la numar.

marius1979
marius1979  •  28 August 2022, 22:53
Postat de navajo_joe pe 28 August 2022, 22:09

E clonă prostule, stai jos.

Cum sa fie Clona ba taranule Cand CsA na fost in viata lor mai sus de Liga 2. Logica voastra Ii de lumea sovietica. *** societatii….

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează