Alte știri din fotbal
Mircea Lucescu, internat la spital: „Sunt sub supravegherea medicilor, sper să mă refac repede”
2
Dinamo are un plan uriaș pentru Cătălin Cîrjan: „Top 3 din Olanda sau Belgia”
0
Directorul sportiv de la Dinamo anunță: „Ne-am strâns mâna, cifra pentru următorii doi ani e stabilită”
6
Clubul din Superliga a rupt contractul cu 5 jucători
0
Știri din fotbal internațional
Seară perfectă pentru Răzvan Lucescu și Ionuț Radu în Europa League
1
MM Stoica a depus armele și l-a mustrat public pe jucătorul FCSB-ului: „Ar trebui să vorbească mai mult de jocul lui!”
0
Ilie Dumitrescu „a scos tunurile”, după umilința suferită de FCSB: „Inacceptabil! Ne gândim cum se lucrează tactic”
0
Elias Charalambous o spune pentru prima dată: „E momentul să se schimbe ceva!” » Remarcă un singur fotbalist de la FCSB
1
Lifestyle
Mauro Icardi continuă războiul cu Wanda Nara: „Este o mitomană! Mi-a furat 7 milioane de euro din conturi”
0
L-a uitat rapid pe jucător » Cea mai sexy fotbalistă tocmai și-a oficializat relația cu ispita de la Insula Iubirii
3
„Love my girls” » A furat toate privirile la petrecerea de logodnă a lui Radu Drăgușin, la Athenee Palace
3
Vedeta lui PSG s-a îndrăgostit de o fostă studentă la științe politice, care a renunțat la școală pentru ... dansuri orientale
2
Avocata care plănuia să „răzbune” moartea fiului ei prin asasinate, ...
Libertatea
Cel mai ieftin resort de schi din Europa se află aproape de granița cu ...
Adevărul
Machetele stadionului Dinamo cu care fanii au fost amăgiți după '90 » Prima ...
GSP SPECIAL
Slăbiciunea majoră pe care Statele Unite o au în raport cu Europa. Cum ...
Libertatea
Frumos articol... In aceeasi zi, eu eram la aceeasi scoala, nr.27 din Colentina, doar ca eram in clasa a 4-a D, nu a 7-a ca autorul articolului. Fiind in clasa a 4-a, invatam dimineata, deci la ora 14.00 eram acasa si am vazut meciul integral. Imi aduc aminte de doamna Predoiu, nu am avut-o la clasa, dar o am si acum in fata ochilor, cu parul grizonat si taiorul gri... Pe vremea aceea meciurile se traiau la o intensitate extraordinara, de neinteles pentru elevii de astazi. Un meci de genul Anglia-Romania din 1985 era asteptat cu nerabdare inca de la inceputul anului, iar tragerile la sorti in cupele europene erau adevarate exercitii de rezistenta psihica. Toata lumea astepta cu infrigurare anuntarea adversarelor echipelor romanesti. In 1986 de pilda, cand Steaua a picat cu Anderlecht in semifinalele CCE, unii au rasuflat usurati, pentru ca adversarul cel mai greu pentru Steaua era considerata IFK Goteborg, nu Anderlecht si nicidecum Barcelona . Anii de scoala generala mi-au fost evident marcati si de televiziunea bulgara, unde vedeam tot ce nu transmitea televiziunea romana: cupe europene, campionatul mondial, campionatul european. In incheiere, mentionez faptul ca majoritatea dintre noi, copiii si adolescentii anilor '80, vedeam meciurile alb-negru, nicidecum color. Se ajunsese la o performanta vizuala incredibila, vedeai nuantele de gri din televizoarele alb-negru si iti dadeai seama ca Steaua joaca in rosu, Real Madrid in violet, Goteborg in alb-albastru, etc... Vremuri...
Nu era un chin. Aceeași antenă prindea și tvr, și sârbii, și bulgarii, și italienii etc. Imaginea era mai bună pe postul sârbilor.
Fara sa fiu suporter al U Cva , am fost spectator al meciului retur cu Girondins Bordeaux ( am beneficiat de-o zi libera , acordata ptr donare de sange). Este drept c-am platit doar biletul ptr meci, transportul l-a suportat cumnatul meu, oltean de origine. Alte vremuri, alte sperante, dorinte... Si cu 37 de ani mai tinar ! Bravo, Stiinta !
Adevarul e ca pina la anul, cand se va tine Olimpiada, avem sanse mari sa recuperam si sa ii facem de ras pe americani si pe chineji...
A fost odata ca n povesti.. pe timpul nationalistilor cind sportul romanesc functiona ceas. Acum ne salveaza Corona sa nu ne facem de ris la olimpiada..))
apropos de meciuri ascultate la radio si de firul castii bagat pe maneca stanga a hhainii de la uniforma,mai tarziu aparuse radio ric pe care-l tineam in buzunarul de la piept iar casca era trasa prin maneca stanga si stateam sprijinit cu capul in palma ca sa maschez casca ce vremuri
Nici o echipa din România nu o sa mai fie vreodată iubita așa cum a fost Craiova Maxima Nu degrabă Științei i se spune Campioana unei mari iubiri.
returul cu benfica a fost dat si la tvr nu trebuia sa te chinui cu antena sarbilor.
Rememorarea acelui mare meci, de ce nu și cel cu?, aduce un pic de dezmorțire a vieții după năpasta prezentă generată de „fluturașii periculoși”. Este aidoma cu dezmorțirea fotbalului nostru drag care, la timpul respectiv, nu prea spunea multe. Nu știu despre acest domn Octavian Pescaru. Nu este unul din ziariștii consacrați ai GSP, că, dacă era, scria de fcsb! Mă și mir cum de i-a fost acordat spațiu litografic. Oricum, îl felicit și pentru fapt și pentru emoția transmisă. Eu am văzut meciul la televizor, l-am văzut și pe cel cu Benfica. Unde?, la televizorul propriu care, având o antenă pe acoperiș, prindea sârbii. Într-adevăr, am simțit că fotbalul produce trăiri mai mari decât multele evenimente majore ale vieții. Surprinzător că marii „iubitori ai fotbalului” tac, inclusiv ăia care-njură. Probabil au masca antivirus pe figură, a se citi botniță.
Am prins vremurile alea, si ascultam meciurile exact ca si autorul.. Ai mei aveau un "tranzistor" Philips cu baterii "de 2 lei", la care ascultam meciurile Stelei in CCE, sau ale Nationalei. Si eu am fost prins de o profesoara, doamna Preda, care insa nu m-a pedepsit, ci mi-a dat voie sa ascult la casca, cu promisiunea sa anunt doar golul si autorul. La Romania - Bulgaria in '89, la ora de istorie am strigat entuziasmat "Gol baaaaa !" Proful in loc sa ma pedepseasca m-a intrebat cine a inscris... "Gheorghe Popescu, dom' profesor !".
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.