FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Conducerea FCSB explică: „4 motive pentru care nu l-am păstrat pe Dulca”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 18:58 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 19:10

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a explicat într-o postare pe Facebook care sunt motivele pentru care roș-albaștrii au renunțat la mijlocașul Marco Dulca (23 de ani). Totul, în contextul în care unii suporteri s-au plâns de subțirimea lotului vicecampioanei.

MM Stoica a înșirat cele patru motive pentru care roș-albaștrii nu au dorit să-l mai păstreze în lot pe Dulca: alternativele pe acel post, posibilitatea schimbării sistemului, situația la zi a fotbaliștilor U21, precum și gestionarea bugetului de salarii.

Mihai Stoica: „E simplu să ai câte 3-4 jucători pe o poziție, doar că se resimte acut în fondul de salarii”

(...) S-a născut o polemică legată de subțirimea lotului nostru, unii suporteri întrebându-se de ce nu a fost păstrat Dulca. Motivele sunt:

  1. Poziția de mijlocaș central este acoperită de Șut și Edjouma în sistemul 433. Internaționalul macedonean - de Nord - Nikolov (titular în barajul în care Macedonia - de Nord - a eliminat Italia la Palermo) poate juca și el închizător.
  2. În eventualitatea în care - forțați de multitudinea de soluții din atac - vom schimba sistemul în 442 (care e un 424 ce vrea să pară mai echilibrat) și va fi nevoie de doi mijlocași centrali, lotul nostru oferă destule variante: Șut, Edjouma, Olaru, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu, chiar Ovidiu Popescu sau Cristea (pe care Edi în vară l-a văzut cel mai bun jucător român exact pe această poziție).
  3. Am citit comentarii legate de vârstă, Dulca fiind încă perceput ca un jucător de perspectivă la 23 ani. Subscriu. Doar că, printre jucătorii pe care i-am împrumutat și care revin în iunie sunt 4 mijlocași centrali : Lixandru (21), Perianu (20) Ciuciulete (19) și Pandele (19). Cine n-a auzit de ultimii doi, să-și descarce Franța - România Euro U19. Sigur, titularul postului este mai în vârstă decât Dulca. Cu 11 zile. Cât cantonamentul nostru din Turcia.
  4. E simplu să ai câte 3-4 jucători pe o poziție pentru a crea o concurență sportivă acerbă, doar că se resimte acut în fondul de salarii, componenta exercițiului financiar care duce la îndatorarea cluburilor față de investitori, uneori chiar la insolvență/faliment (vezi cluburi de tradiție, concitadine, chiar foste campioane)”.
De ce nu e Strizu în Antalya? » Răspuns acid pentru șeful Școlii de Antrenori: „Mă silește să divulg un detaliu care ne expune”
FCSB
De ce nu e Strizu în Antalya? » Răspuns acid pentru șeful Școlii de Antrenori: „Mă silește să divulg un detaliu care ne expune”

Unde va ajunge Marco Dulca?

FCSB s-a despărțit săptămâna aceasta de Marco Dulca. Inițial, s-a vehiculat că fotbalistul va ajunge la Chindia. Conform informațiilor GSP, fiul fostului internațional Cristi Dulca a fost și încă mai este în discuții cu câteva echipe scandinave, inclusiv una din Suedia, însă nordicii ar vrea să amâne afacerea pentru la vară. Marco așteaptă un răspuns ferm.

Zilele viitoare se va lămuri și situația lui, cei de la Chindia îl așteptau să efectueze întreaga pregătire sub comanda lui Toni Petrea.

În România, Dulca mai poate evolua în acest sezon doar pentru FCSB și Chindia. Mijlocașul central mai are o variantă. Se poate transfera într-un campionat care stă să înceapă, cum este cazul celui din Suedia.

VIDEO FCSB a plecat în Antalya. Leonard Strizu, antrenorul principal din acte, nu a făcut deplasarea

Citește și alte știri despre FCSB: 

A confirmat: MM - Rotaru 1-0! » Managerul de la FCSB a câștigat pariul lansat de finanțatorul Craiovei

Mihai Stoica i-a răspuns cu o ironie șefului Școlii de Antrenori: „Mă silește să divulg un detaliu care ne expune”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
canad
canad  •  09 Ianuarie 2023, 08:52
Postat de dobrin pe 08 Ianuarie 2023, 19:47

Nici macar nu era nevoie de atata vorbaraie, era suficienta o singura propozitie: Nu mai are Becali bani.

De ce ia alti jucatori daca nu mai are bani? Exista alte motive nespuse...plus ca aprox aceeasi echipa era si cand l-o luat...

zica
zica  •  08 Ianuarie 2023, 19:59

Meme dacă era asa de slab de ce a mai fost transferat,nu înțeleg, dar e o treaba tipic ciobano-becaliana,cât despre Leo ca a rămas ptr strategii viitoare ,e o gluma infantila ,dar Leo are o doza de bun simt, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kokolino23
kokolino23  •  08 Ianuarie 2023, 19:57

O întrebare simplă și logică, de ce l'ati mai luat?! Aceleași argumente expuse acum erau valabile și acum câteva luni in urmă, când ați transferat jucătorul. Fiți sinceri cu voi în primul rând, șanse multe nu a avut, ce sperați să facă atunci când a jucat?! Să centreze și să dea gol tot el?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează