FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Culmea cinismului pentru CFR, de ce are nevoie FCSB de Șumudică și cum tratăm cu decență o suferință

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2019 08:56

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii: 

1. Dacă își câștigă următoarele 4 meciuri (afară cu Sepsi și Astra, acasă cu Viitorul și Craiova), CFR vine în ultima etapă să-și primească trofeul pe Național Arena, tocmai în meciul cu FCSB. Asta va fi culmea cinismului: să poți lua titlul chiar pe terenul rivalei, într-un meci pe care îți vei putea permite să-l pierzi la orice scor.

2. FCSB pare definitiv pierdută în ghearele acestui etern loc 2 și, mai ales, în ghearele unui patron ruinat de ambiția de a controla banca prin ucenici inofensivi și supuși. E nevoie de un meseriaș cu tupeu, care să aducă energie într-un vestiar deprimat și să-l joace pe degete pe patron, ținîndu-l la distanță din vorbe cât timp își pune echipa pe picioare. Da, tocmai l-am descris pe Șumudică. Iar Becali nu prea își permite să nu joace cartea asta într-un viitor apropiat.

3. Verticalizare Hagi, centrare Ganea, gol Rivaldo. Cândva putea fi o fază dintr-un All Star Game, cu vedete de la Barcelona, Galatasaray sau VfB Stuttgart. Acum a fost doar o fază minunată făcută de copiii celor 3 legende.

4. Două cifre bune pentru românii de afară. Keșeru a marcat cel de-al 100 său gol în 160 de meciuri pentru Ludogoreț. Iar Boloni a legat a treia victorie consecutivă cu Antwerp în play-off-ul din Belgia și speră la locul 3, de Europa League.

5. Și o cifră dureroasă: după 46 de ani de prezențe pe podium, lotul de gimnastică se întoarce acum fără medalie de la Campionatele Europene. Așa explica Andreea Răducan acum câteva luni degradarea continuă a sportului pe care România l-a făcut celebru: "Avem un sistem care nu mai funcționează. Ideal ar fi să închizi totul, să pui sistemul la punct, după care să așezi oamenii, dar asta nu se poate. Așa că mergem înainte cum putem".

Plus două recomandări:

1. A fost recuperat palmaresul celei mai galonate echipe din handbalul românesc. Povestea brandului Oltchim - aici.

2. Ceea ce părea amuzant la prima vedere - motiv pentru care reacțiile inițiale s-au împărțit exclusiv între epitete înjositoare și glume stigmatizante - se dovedește a fi o suferință pe care se cuvine să o tratăm cu decență. Costin Ștucan și apelul său: "Nu râdeți de Victoraș Iacob!" - aici 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
balauru48
balauru48  •  15 Aprilie 2019, 09:57

Dacă și Ganea e legenda...

spion_kop
spion_kop  •  15 Aprilie 2019, 09:48

bravo Țepeline, si ca sa nu mai fiu banat si moderat iata concluziile:" ghearele unui patron ruinat de ambiția de a controla banca prin ucenici inofensivi și supuși.", "Costin Ștucan și apelul său". Se pare ca lupul moralist nu moare, nu a murit, nu v-a muri niciodata cit va exista ***. Bravos!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează