FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre Steaua '86 vs România '94, vânzarea lui Dinamo și cluburile departamentale susținute cu 45 de milioane de euro pe an

Articol de GSP - Publicat joi, 04 aprilie 2019 09:42

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Ei, da, fix de asta aveau nevoie dinamoviștii! De o bășcălie ieftină, marca Dragomir. „Dom'leeeee, eu sunt interesat să cumpăr clubul, uite-acu' aș da un milion de euro, că atât valorează”. Un fel de „am făcut bine fotbalului toată viața mea, de ce să mă opresc acum, la pensie?”.

2. Pe vremuri, când nu dădeau găuri în bugetele cluburilor din România, frații impresari care vor acum să reintre în forță pe piață vopseau cu succes jucători și reușeau să le obțină beneficii frumoase la transferurile afară. Pe alții, în funcție de dușmănii și interese, îi îngropau profesional. Așa s-a întâmplat cu Rădoi, a cărui ascensiune s-a suprapus nefericit peste cea mai încordată perioadă a relației dintre verii Gigi și Giovanni. Povestește un alt fotbalist de națională: „Rădoi era jucător de Inter, de Milan, și a fost sabotat, a ajuns la arabi. Asta înseamnă să faci rău în viață ...”. Toate detaliile - aici.

3. Cristi Borcea, condamnat la 7 ani pentru implicarea într-un dosar cu retrocedări dubioase și prejudicii de aproape 28 de milioane de euro, poate fi eliberat curând în baza recursului compensatoriu. Cine zice că destinul și justiția română n-au grijă de oamenii buni?

4. Stadioane ultramoderne sunt plănuite sau deja inaugurate în orașe mici - Alexandria, Slatina, Zărnești, care n-au avut și nici nu visează să aibă fotbal de Liga 1. Milioane de euro de la bugetul de stat pentru bijuterii inutile. Cu aceiași bani nu s-ar fi putut face, oare, zeci de mini-baze răspândite în tot județul, mai folositoare pentru sportul de masă sau de agrement? În zone unde performanța înaltă oricum lipsește nu ar fi mai bune 100 de competiții de juniori în condiții decente decât un meci de seniori în lux?

stadion zarnesti
Planul bazei din Zărnești. Cost aproximativ: 4 milioane euro

5. Dar, hei!, cheltuirea nesăbuită a banului public nu e o treabă de județ. București, un pas în față! Arată că ești capitală adevărată! Răspunsul: 4 cluburi departamentale - CSA Steaua, CS Dinamo, CSM București și CS Rapid - au primit în 2018 peste 45 de milioane de euro de la buget. „Împreună, au câştigat un singur titlu mondial în probă olimpică şi zero cupe europene intercluburi”, scrie ProSport, în analiza de aici.

Plus două recomandări:

1. Mattia Montini, sursa puținelor motive de bucurie ale dinamoviștilor în ultimele luni - 9 goluri în 13 meciuri, povestește că play-out-ul îl cam ține prizonier în casă. „Cum să ies la distracție când noi suntem pe locul 9 sau 11?”, se întreabă italianul. Un interviu sincer - aici.

2. „Cine e mai bun, Pele, Maradona sau Messi?” se traduce în română prin „Cine a fost adevărata Generație de Aur? Steaua '86 sau Naționala '94?”. Cristi Geambașu votează ferm pentru tricolori. Argumentele - aici.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
104343947122875
Anton Pan  •  04 Aprilie 2019, 14:46

continuare: pastrarii amestecului brutal, abuziv si illegal in sportul profesionist romanesc. In UE nu mai exista alte tari in care sa se mai fi pastrat *** sovietice de tip CSA si Dinamo, Romania fiind singura in aceasta situatie ridicola, rusinoasa! Trecutul nu se poate nega, iar Steaua a fost inventata de ocupantii sovietici, dar s-a transformat, a iesit de sub tutela armatei si s-a privatizat, ceea ce relicvele staliniste din MApN nu vor sa accepte, incercand cu disperare sa mentina fantome abominabile ale unui trecut intunecat, precum aceasta oribilitate de Cazarma Stalinista a Armatei-CSA!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104343947122875
Anton Pan  •  04 Aprilie 2019, 14:45

Cluburile departamentale sunt ramasite respingatoare ale sistemului sovietic, folosite in interes politic, pentru a oferi o sinecura unor smenari lenesi si pentru a asigura accesul la banii publici. Atacul marsav al MApN-CSA impotriva clubului privat de fotbal Steaua Bucuresti nu este o noutate in istoria recenta. La fel s-a intamplat si in 1947, dar atunci armata sovietica a fost agresorul,prin desfiintarea echipei private Carmen si impunerea aberatiei CSA, cu scopul de a controla si subordona sportul romanesc, la fel ca si in cazul celeilalte oribilitati Dinamo. Armata rosie de ocupatie impunea, cu forta, dictatuta bocancilor militari si a batelor militiei in sportul romanesc, dar era vorba de o tara ocupata, de un sistem politic autoritar. Tragic, de nejustificat, incredibil, este ca in Romania democratica, membra UE, avem o noua agresiune a armatei impotriva bunului simt, a proprietatii private si a sportului profesionist, in incercarea disperata de a justifica mentinerea structurii sovietice parazitare CSA, care nu mai are ce cauta intr-o tara membra UE. Zbaterile disperate ale relicvelor staliniste din MApN si CSA, de a continua sa capuseze sportul romanesc, se bazeaza pe decizii absurde ale unei justitii comandate si pe sprijinul unor fanatici rataciti din peluza sud, care au dat prea multe probe ale brutalitatii si grobianismului lor. Cu toate acestea, armata romana se compromite si mentine un parteneriat apropiat cu violentii din peluza sud, totul cu obiectivul pastr

ivssalak
ivssalak  •  04 Aprilie 2019, 13:39
Postat de Popa Corneliu pe 04 Aprilie 2019, 13:21

Da asa este! Nenorocitii nu scriu ce vrei sa auzi TU? Nashpa! Hai la "ciordela" de la Buget! Se vedem ce o sa faca Tepelin cand o sa-l cheme la Raport, dl Dancu, ca sigur Habarnam Burleanu o sa faca plangere la OMUL PRESEDINTELUI, seful Gruparii si Cooperativei de la Cluj! Rasul, plansul, ca-n desene animate!

ba dar ne-ai omorat cu dancu,dumbrava,justitia,coldea,oprea,altceva nu mai stii.du-te ba pe site la antene si lasa-ne cu spamul asta,sper sa ne scape moderatorii de tine si de tot spamul.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close