FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » LPF ar trebui să trimită trofeul la Cluj + Cine ar plânge dispariția Astrei? + Cum arată Giuleștiul fără inimă

Articol de GSP - Publicat marti, 07 mai 2019 08:44

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. CFR mai are nevoie de cel mult un punct în ultimele două meciuri pentru a fi campioană. Deși Dan Petrescu nu vrea să audă de petreceri deocamdată, logic ar fi ca LPF să trimită trofeul la Cluj duminică. În caz că vor deveni matematic campioni după meciul cu Craiova, Camora, Țucudean și ceilalți merită să ridice cupa în fața propriilor suporteri. Le-ar fi mai dulce bucuria în Gruia decât o sărbătoare stingheră pe o Arenă Națională ostilă în ultima etapă.

2. Apropo de trofeul comandat de LPF pentru campioana acestui sezon. Seamănă atât de tare cu Cupa Campionilor Europeni încât te aștepți să apară Ilie Bărbulescu de undeva și s-o smulgă din mâinile lui Culio (sau Gnohere?).

ilie trofeu

3. Astra, echipă inventată în 2005 prin cumpărarea directă a unui loc în Divizia B de la Internațional Pitești, a jucat o vreme la Ploiești, iar de 7 ani rătăcește prin pustietatea de la Giurgiu. Suporteri n-are, patronul n-o suportă. O ține în geam doar să-i ia pensia (drepturile TV sau banii din transferuri) și apoi își bate joc de fotbaliști. Neplătiți de 4 luni, jucătorii au întors și ei batjocura, plimbându-se prin play-off. Pe bune, care e rostul Astrei pe pământ, cine i-ar simți lipsa dacă mâine s-ar dizolva?

4. Ca să înțelegem mai bine ce înseamnă o echipă dezrădăcinată, să citim cu voce tare și această statistică: 423 de spectatori a avut Hermannstadt, în medie, la meciurile jucate în sezonul de toamnă pe stadioanele din Tg. Mureș și Cluj, considerate pe teren propriu pentru că arena din Sibiu a fost în modernizare. Abia sâmbătă vor juca de-adevăratelea acasă, la Sibiu.

5. Așa trebuie că arată o sală de operații, când din pieptul unui pacient e scoasă inima "originală" pentru a i se transplanta una sănătoasă. Ca zona din Giulești fără stadion, după ce arena istorică a fost pusă complet la pământ. Mai multe fotografii, inclusiv cu progresul lucrărilor pe Ghencea, aici.

stadion giulesti gsp

Plus două recomandări:

1. Cine se ocupă de mințile rătăcile prin lumea pariurilor? Cum sunt tratați și ajutați dependenții? Libertatea a scris despre cazul unui jucător prăbușit în depresie și faliment. Și despre ce fac statul și asociațiile responsabile pentru astfel de oameni. Pe larg - aici.

2. Notele etapei, date de Adrian Florea, sunt dominate de Craiova: 10 pentru publicul oltenilor, 4 pentru Rotaru, 1 pentru Donkor. Și nimeni de la CFR în top. Explicațiile - aici.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
minell73
minell73  •  07 Mai 2019, 22:28
Postat de cetateanul_surmenat pe 07 Mai 2019, 15:04

@ minel creier nitel, nu era o cerere de desfiintare a unei echipe care si-a castigat dreptul de a participa in Liga 1 (spre deosebire de alte echipe amarate care se lupta in noroiul amatorismului pretinzand ca sunt echipe de traditie) ci trebuia sa intelegi altceva din articol: bataia de joc la adresa echipei, jucatorilor si spectatorilor din partea unui asa-zis patron. Dar cand ai creier nitel.... minel.

De regula, oamenii lași care duc o viata modesta, stau ascunsi in spatele unui nick name improvizat. Ori ai un nume de ***, ori atat te duce capul. Daca ai fi citit cu atentie aluziile catre astra, nu mai erai asa vocal *** fara creier. Din cauza(in cazul tau, datorita) neajunsurilor si ***, unii oameni refuleaza pe internet.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  07 Mai 2019, 15:04
Postat de minell73 pe 07 Mai 2019, 10:19

Cine esti tu bai gigist reporter de carton, sa spui cu voce tare ca ti-ar conveni disparitia astrei? Cine sunteti voi bai ***, sa spuneti aberatiile astea? Nu iau apararea astrei, dar cand vezi cu cata ura isi descarca frustrarea un neica nimeni din redactia ***, te enervezi instantaneu. Echipele mici nu au niciun drept sa existe. Sa fie doar fc *** fcsb singura in liga 1. ***

@ minel creier nitel, nu era o cerere de desfiintare a unei echipe care si-a castigat dreptul de a participa in Liga 1 (spre deosebire de alte echipe amarate care se lupta in noroiul amatorismului pretinzand ca sunt echipe de traditie) ci trebuia sa intelegi altceva din articol: bataia de joc la adresa echipei, jucatorilor si spectatorilor din partea unui asa-zis patron. Dar cand ai creier nitel.... minel.

100347531193909
Ilie Ionescu  •  07 Mai 2019, 11:33

Trofeul de namol sulfuros ar trebui sa merga la el acasa, adica in Gruia. Este al cincelea sterpelit de gruparea pazcany-varga, sub inalta protective! Alibec a vrut sa plece de pe teren pentru a nu se inneca in mlastina sulfuroasa a unui blat janic, a unui troc nesimtit cupa-campionat, inadmisibil in orice tara europeana, cu exceptia Romanica, unde fotbalul corupt si politizat s-a prabusit in cea mai adanca prapastie din istoria sa. Conducere de impostori la FRF, aranjamente de cooperativa, arbitrii smenari! Rezultatul: nu mai contam la nationala, echipele de club rasul Europei (Dudelange!), la juniori suntem umiliti de Haiti (U16). O mare rusine!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează