FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Tribuna ultimei speranțe » Când revine Hermannstadt la Sibiu, după „exilul” dureros care a costat-o prăbușirea din clasament

Așa arăta stadionul din Sibiu pe 14 aprilie, când a fost vizitat de Justin Gafiuc, reporterul special al Gazetei +4   FOTO
Așa arăta stadionul din Sibiu pe 14 aprilie, când a fost vizitat de Justin Gafiuc, reporterul special al Gazetei

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 20:02

Vasile Miriuță, antrenorul lui Hermannstadt, își pune toată nădejdea în „oficiala” proaspăt renovată a stadionului din Sibiu: „Cu fanii alături evităm sigur retrogradarea”.

Sibienii mizează pe prezența a câte 4.000 de fani la cele 4 meciuri rămase de disputat acasă și vânduseră până azi la amiază 500 de pachete pentru partidele de pe teren propriu. 

Mult a fost, puțin a rămas. După aproape un sezon în care și-a jucat meciurile considerate pe teren propriu la Târgu Mureș, în Cluj sau la Pitești, FC Hermannstadt se întoarce în sfârșit acasă.

Construcții SA, firma care se ocupă de modernizarea stadionului Municipal, a reușit, cu chiu, cu vai, să încheie lucrările la tribuna 1. Astfel că sâmbătă, cu Chiajna, sibienii vor putea beneficia și de al 12-lea "jucător", cel invocat în atâtea rânduri de antrenorul Vasile Miriuță: "Dacă jucăm ultimele patru meciuri «acasă» pe stadionul nostru, în fața propriilor suporteri, evităm sigur retrogradarea".

Deși în Parcul sub Arini vine ultima clasată, iar prețurile sunt destul de piperate, 50 de lei biletul în sectorul VIP, 25 de lei în tribună, președintele Teodor Birț mizează pe prezența a 4.000 de fani: "Sunt convins că vom evolua cu «casa închisă» la toate partidele care au mai rămas de disputat în acest sezon".

Birț a făcut și pachete, care cuprind duelurile cu Concordia, Dinamo, FC Botoșani și Dunărea Călărași. Online, de vineri până ieri după-amiază, s-au vândut aproximativ 500. Cele VIP la prețul de 200 de lei bucata, restul la 100 de lei.

16 meciuriconsiderate "pe teren propriu" a disputat Hermannstadt în acest sezon de Liga 1 la Târgu Mureș, la Cluj sau la Pitești

18 punctedin 26 posibile au câștigat sibienii "acasă" în sezonul regulat (5-3-5). În play-out au bifat un punct în 3 meciuri

423a fost media de spectatori a Hermannstadtului la partidele de acasă jucate la Târgu Mureș sau la Cluj până-n vacanța de iarnă 

7e locul pe care-l ocupă ardelenii în play-out. Sunt la două puncte de locul 6, de baraj, și la patru de locul 5, salvator

Ca la români. Un an pentru o tribună!

Renovarea Municipalului din Sibiu a început pe 24 mai 2018, iar modernizarea "oficialei" a intrat în prima etapă a contractului încheiat de Primărie, proprietara arenei, cu firma "Construcții SA".

Inițial, termenul de finalizare a acesteia și a pistei de atletism a fost septembrie 2018. Dar cum constructorul a bătut pasul pe loc, s-a fixat unul nou: octombrie 2018. Degeaba.

Odată instalată iarna, lucrările au stagnat, astfel că s-a ajuns în martie 2019 și apoi la ultimatumul fixat pentru 15 aprilie. Pusă sub presiune, "Construcții SA" a suplimentat substanțial numărul muncitorilor de pe șantier și așa a reușit să-l respecte. 

Vezi și:

Imagini impresionante: Giuleștiul a fost dărâmat complet! La arena din Ghencea s-au făcut progrese importante

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
wba33
wba33  •  06 Mai 2019, 23:27

Constructii SA nu a finalizat lucrarea. Au fost cativa voluntari care au montat scaunele si au mai facut una alta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează