FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO / CORESPONDENŢĂ DIN OULTON HALL (ANGLIA)

A ajuns în Serie A! Dorinţa lui Alexe s-a îndeplinit: va pleca azi în Italia pentru a semna contractul

Sassuolo a insistat cel mai mult pentru căpitanul roş-albilor, în timp ce Fulham, Kuban, Freiburg, Sporting şi Maccabi au ezitat
Sassuolo a insistat cel mai mult pentru căpitanul roş-albilor, în timp ce Fulham, Kuban, Freiburg, Sporting şi Maccabi au ezitat

Articol de , - Publicat luni, 08 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 iulie 2013 00:06

Atacantul de 23 de ani va părăsi astăzi cantonamentul formaţiei dinamoviste, spre a merge să semneze cu nou-promovata din Italia, Sassuolo. Alexe le-a făcut cinste colegilor aseară, sărbătorind mutarea cu un pahar de vin.

Visul de a juca în străinătate se va îndeplini pentru Marius Alexe. Căpitanul şi golgeterul ultimului sezon al dinamoviştilor şi-a făcut bagajele, iar dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, astăzi va părăsi Oulton Hall şi va merge în Italia spre a face vizita medicală ca să semneze cu Sassuolo!

Două milioane de euro
Oferta italienilor a fost cea mai sigură pentru dinamovişti, chiar dacă aceştia nu pronunţă cifre. Surse autorizate spun că ar fi vorba de două milioane de euro, bani plătiţi în mai multe tranşe. Aseară, mai existau discuţii privind forma transferului, luîndu-se în calcul şi varianta ca Alexe să plece împrumut pentru un sezon, cu drept de cumpărare definitivă a italienilor în 2014. Ceea ce ar presupune o sumă mai mică acum, undeva în jurul a 800.000 de euro, restul vara viitoare, dacă atacantul se va adapta rigorilor Il Calcio.

Vrea Italia
Sassuolo a insistat mai mult decît restul formaţiilor care l-au căutat pe vîrful dinamovist în ultimele luni. Gruparea fondată în 1922 este pentru prima oară în Serie A, la capătul unui sezon în care a terminat pe locul 1 în liga secundă. Şi Alexe a fost convins că Italia este cea mai bună soluţie pentru el.

În detrimentul Premier League, unde l-a vrut Fulham, al Bundesligii, unde Freiburg nu a mai dat nici un semn, al Rusiei, unde Kuban s-a reorientat spre Cisse, al Portugaliei, unde Sporting Lisabona n-avea bani de el, sau al Israelului, unde Maccabi doar a întrebat de preţul lui şi n-a mai dat vreun semn de viaţă.

Fiorentina oferea 4 milioane în 2010
Alexe a mai fost în alte două rînduri aproape de a ajunge în Cizmă. În 2010, Fiorentina îl dorea şi era gata să ofere 4 milioane de euro pentru atacant, însă Marius s-a accidentat şi-a ratat plecarea. În 2011, clubul Viola şi-a trimis reprezentanţi la un meci, fiindcă îi dorea pe Alexe şi pe Torje, însă cei doi n-au avut prestaţii care să mulţumească.

Tot în vara acelui an, "decarul" roş-albilor a fost la un pas de a ajunge la Cesena, alături de Mutu. Cesena plătea 600.000 de euro pentru un împrumut, plus 3,4 milioane de euro pentru transferul definitiv. Afacerea nu s-a mai făcut.

Di Francesco l-a cerut
Atacantul a fost solicitat, în mod special, de antrenorul celor din Reggio Emilia, Eusebio di Francesco. Tehnicianul de 43 de ani a fost impresionat de calităţile de joc ale vîrfului, de viteza lui, şi-a spus că este ceea ce ar avea nevoie echipa sa. Di Francesco a fost un mijlocaş emblematic al Romei în perioada 1997-2001.

N-a jucat aseară
Aşteptînd plecarea din cantonamentul formaţiei, Alexe n-a fost folosit aseară în amicalul cu Ayr United. Motivul invocat de oficiali: a fost menajat pentru că a evoluat integralist în partida de vineri, cu Oldham, scor 2-2.

În plus, vîrful s-a plîns şi de dureri musculare, iar dinamoviştii n-au vrut să rişte vreo accidentare. Oricum, după ce a cerut, public, să plece, într-un interviu acordat după amicalul cu Oldham, Alexe a fost mai liniştit în week-end, fiind asigurat că i se va îndeplini dorinţa.

7 atacanţi are în lot Sassuolo: Pavoletti, Masucci, Berardi, Luppi, Aladje, Barbuti şi Ferrara

400.000 de euro va avea Alexe la noua sa echipă, pe sezon, spre deosebire de 78.000 de euro cît îi plătea Dinamo pe an

ŞTIRI DESPRE DINAMO

Chilianul iese din calcule
Roş-albii au decis să întrerupă negocierile pentru achiziţionarea fundaşului stînga Nicolas Penailillo, 22 de ani, care a jucat ultima dată pentru CD Everton. Jucătorul care a fost şi-n lotul lărgit al lui Zenit St. Petersburg a cerut o sumă de instalare, plus contractul pe un sezon, în total în jur de 90.000 de euro, după care a avut alte pretenţii financiare, mai mari, astfel că tratativele s-au împotmolit.

Lazăr şi Şerban au început munca
Foştii jucători ai Sportului, Valentin Lazăr şi Ionuţ Şerban, se antrenează de ieri sub comanda lui Mulţescu. Ambii sînt satisfăcuţi că au ajuns la Dinamo. "Sînt fericit, sper să fac lucruri cît mai frumoase pentru fanii "cîinilor", să mulţumesc celor care cred în mine", a spus Lazăr pentru Gazeta.

Ideile "Echipei Popescu"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
dreamer123
dreamer123  •  08 Iulie 2013, 17:41

multa bafta in continuare Alexe !

buerebuistas
buerebuistas  •  08 Iulie 2013, 12:35
Postat de roadster1988 pe 08 Iulie 2013, 08:59

din pacate meciurile din uefa league nu se pun iar despre campionat se poate spune ca becali l-a castigat singur,cu valize,sateliti,s.a.el fiind si antrenor si atacant.

firul logicii tale este asemantor cu al unei nuci in perete

vaalah
vaalah  •  08 Iulie 2013, 09:52
Postat de zidane92 pe 08 Iulie 2013, 09:40

din contra mijlocul a fost cel mai bun compartiment la dinamo alaturi de alexe,matei curtean si boubacar au cele mai bune cifre in sezonul trecut s-a lasat impresia ca alexe joaca singur fiindca el are capacitatea sa coboare spre mijloc sa isi ia singur mingi si sa isi fructifice viteza cel putin la sassuolo va reusi sigur sa vedem ce va face mai departe

Am vazut in derbi cat de bun este mijlocul lui Dinamo : sublim dar lipsește cu desăvârșire . Si în dubla cu Metalist , mijlocul excelent a lui Dinamo a adus ZERO PUNCTE, României .

Vezi toate comentariile (94)
Comentează