FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

A ajuns rezerva rezervei! Gabi Tamaş trece prin cea mai proastă perioadă a carierei

Steaua
Steaua

Articol de GSP - Publicat marti, 07 aprilie 2015 00:00

Gabi Tamaș nu mai prinde echipa nici măcar în fața lui Toșca, un fundaș stînga reprofilat pe postul de fundaș central

Gabriel Tamaș parcurge cel mai prost moment din carieră! Fundașul pe care Steaua l-a adus ca pe o vedetă necesară pentru campania din ediția viitoare a Champions League s-a lipit de banca de rezerve! Tamaș a schimbat multe cluburi și campionate în carieră, dar nicăieri nu a mai avut un statut umilitor precum în Ghencea. A bifat numai 29 de minute în ultimele trei partide ale campioanei, într-o apariție pe finalul meciului de la Mediaș, cînd Gâlcă încerca să păstreze avantajul de un gol.

270 de minute la 29 de minute

Regresul surprinzător al lui Tamaș e demonstrat și de numele celui care îl ține în afara echipei: Alin Toșca. Un fundaș stînga de rezervă, aflat permanent în umbra lui Latovlevici, chiar și a lui Pîrvulescu într-o vreme, Toșca a fost transformat de curînd în stoper și joacă în fața lui Gabi. Ultimele trei meciuri arată victoria clară a jucătorului în vîrstă de 23 de ani în fața experimentatului Tamaș.

Toșca a fost integralist cu Viitorul, cu Petrolul și cu Gaz Metan. Gabriel a prins numai 29 de minute în aceste partide!

Ex-dinamovistul a fost afectat întîi de o accidentare, din pricina căreia a început semifinala cu "lupii galbeni" pe bancă. Jocul bun al înlocuitorului l-a țintuit în continuare rezervă.

Dispare și din "națională"

Situația de la Steaua l-a scos pe Tamaș și din echipa națională. Fundașul de 31 de ani spera să redevină "tricolor" o dată cu întoarcerea în Liga 1, numai că aparițiile tot mai rare l-au lăsat în afara lotului pentru partida cu Insulele Feroe. "Mă gîndisem la el", a recunoscut Iordănescu în momentul în care a analizat componența României.

Gabi era optimist cînd a acceptat să-și anuleze imaginea de dinamovist ca să joace la principala rivală a "cîinilor". Argăseală a povestit o discuție pe care au avut-o după partida cu Petrolul, prima din seria celor petrecute ca rezervă: "Cînd a venit, a zis că e gata să joace din prima etapă, deși fusese accidentat. Acum l-am întrebat «Ce faci, mă? N-ai zis că te pregătești și joci nonstop?». A răspuns: «Păi, eu mă pregătesc, dar dacă nu mă bagă...»". Gâlcă nu l-a folosit cu Petrolul și din pricina unor probleme medicale, apoi l-a uitat de tot pe bancă.

"Pe Tamaș nu l-am folosit din start la Mediaș deoarece am considerat că e mai bine să joace în continuare tot Toșca"
Costel Gâlcă

80 de meciuriare Toșca (23 de ani) în Liga 1, la Steaua și la Viitorul. Tamaș (31 de ani) a jucat de 86 de ori în prima ligă din România, pentru Dinamo și pentru Steaua

Credea c-o să impresioneze

Tamaș era convins că se va face rapid remarcat în Ghencea. "Nu va transpira prea mult la Steaua, o să vedeți că va juca foarte bine și va atrage rapid interes din campionatele tari ale Europei! Va reveni acolo unde îi este locul unui jucător atît de bun!", credea Florin Manea, agentul fotbalistului. Tamaș evoluase pentru Watford, în al doilea eșalon englez, înainte să ajungă în Ghencea. O accidentare gravă la genunchi i-a stopat cariera din Anglia, contractul a fost reziliat și a semnat cu roș-albaștrii.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
loritzu
loritzu  •  07 Aprilie 2015, 12:31

Asa patesc ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dora
dora  •  07 Aprilie 2015, 12:08

Gîlcă face bine că mizează pe jucătorii tineri, de valoare, de viitor, care au contracte cu Steaua pe termen lung...nu cum sunt alde Arlauskis si Tamas.

domodo
domodo  •  07 Aprilie 2015, 11:32

sa fim seriosi dar in afara "celebrului"impresar manea NIMENI NU PREA A FOST INCANTAT DE...TAMAS!!!iar impresarul(culmea!!!)ia facut f. mult rau prin declaratiiile total deplasate!!!ba ca e "peste SZULALA(poate la bautura!!)ba ca nu va "transpira mult pe la steaua"si va veni real,bayern,barcelona ,chelsea,etc/ sa il induplece sa joace pentru ele!!!mai fratilor lasati fotbalistul in pace sa isi revina(daca mai poate)si apoi vom vedea.in momentul de fata ii spun "marelui"impresar manea ca Tamas(din pacate!!!)este ...REZERVA LA REZERVA la steaua!!!asa ca...nu ii mai faceti rau prin declaratii deplasate!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează