FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

S-a stins un fotbalist legendar al Argeșului: „Face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru”

Imagine de arhivă din celebrul meci cu Ferencvaros / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș
Imagine de arhivă din celebrul meci cu Ferencvaros / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 17:47 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 19:27

Nicolae Vulpeanu, fostul fundaș al lui FC Argeș din anii '60, pe teren într-unul dintre primele meciuri europene din istoria clubului, contra lui Ferencvaros, în 1967, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Fosta campioană a României a anunțat, miercuri după-amiaza, vestea dispariției fostului fotbalist, la două zile după decesul acestuia, survenit pe 19 februarie.

A murit Nicolae Vulpeanu, fotbalist legendar al lui FC Argeș

Nicolae Vulpeanu, născut pe 8 iunie 1940, fost fotbalist în Trivale între 1966 și 1968, a evoluat pentru precursoarea marii echipe a Argeșului, cea care avea să cucerească două titluri de campioană în anii '70. 

Gazeta a aflat că Vulpeanu era internat de o lună în spital și că starea sa se degradase alarmant în ultimele zile. În urmă cu trei luni, încetase din viață și soția fostului fundaș, eveniment la care Nicolae Vulpeanu a reușit să fie prezent, în ciuda stării precare de sănătate, pentru a o conduce pe cea care i-a fost alături o viață pe ultimul drum. 

S-a stins un fotbalist legendar al Argeșului: „Face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru”
Nicolae Vulpeanu, în urmă cu trei luni, la înmormântarea soției / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Vulpeanu și-a făcut junioratul la Dinamo Bucureşti şi Oltul Rm. Vâlcea. A debutat pe prima scenă la Piteşti, pe 5 aprilie 1961, Dinamo Piteşti-Dinamo Bacău 0-1. A strâns 34 de meciuri în Divizia A, toate în tricoul argeşenilor. A mai evoluat în ligile inferioare pentru Oltul Rm. Vâlcea, Metalul Hunedoara, Oţelul Galaţi şi Constructorul Galaţi.

„Face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru”

Familia alb-violetă deplânge trecerea în neființă a lui Nicolae Vulpeanu, fostul fundaș central al Argeșului din perioada 1966-1968

Slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora 11:00, la Biserica Dudești Cioplea (acolo este și capela la care a fost depus), urmând să fie înmormântat la Cimitirul Progresul - Zețarilor (sector 4, București). Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!, a transmis clubul, pe pagina oficială de Facebook. 

Suporterii au comentat cu tristețe vestea decesului lui Nicolae Vulpeanu: „Dumnezeu să-l ierte, face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru” sau „Odihnă veșnică, maestre”, au fost două dintre comentariile lăsate de fanii alb-violeților.

Cu Vulpeanu pe teren, FC Argeș a dat piept cu Ferencvaros în Cupa Orașelor Târguri, într-o „dublă” ce a avut loc în sezonul 1967-1968. Piteștenii s-au impus în Trivale, 3-1, dar au pierdut clar în Ungaria, 0-4. Radu Jercan, Viorel Kraus și Nicolae Dobrin punctau pentru alb-violeți în victoria de acasă contra maghiarilor. 

FC Argeș versus Ferencvaros, în retur: Narcis Coman - Nicolae Vulpeanu, Ilie Stelian, Ioachim Popescu, Constantin Olteanu, Ion Barbu, Ion Prepurgel, Nicolae Dobrin, Mihai Țurcan, Viorel Kraus, Radu Jercan
Antrenor: Ion Bălănescu

Vezi și: 

Vasile Dîba, primul român campion olimpic la kaiac, a încetat din viață la 70 de ani
DECES
Vasile Dîba, primul român campion olimpic la kaiac, a încetat din viață la 70 de ani
S-a stins Cicerone Manolache, eroul victoriei cu Spania din '62 » Pasaje memorabile în reportajul publicat de Gazetă în 2009: „De față cu Ceaușescu, m-am ridicat în picioare și am zis asta. Toți au râs de mine”
DECES
S-a stins Cicerone Manolache, eroul victoriei cu Spania din '62 » Pasaje memorabile în reportajul publicat de Gazetă în 2009: „De față cu Ceaușescu, m-am ridicat în picioare și am zis asta. Toți au râs de mine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
thiamarcos
thiamarcos  •  21 Februarie 2024, 21:14
Postat de dobrin pe 21 Februarie 2024, 18:47

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Da, sa-l odihneasca! Dar ma enerveaza cumplit vorbele astea gaunoase din articol. E "legendar", cum zice titlul, dupa doar vreo 30 de meciuri in Divizia A? Nu era mai frumos sa se foloseasca niste cuvinte mai simple dar din inima, decat chestiile astea bombastice si nemeritate? Mi-e sila de astia care umfla mincinos lucrurile, mai ales ca o fac intr-un moment atat de tragic. Bietul om n-are nicio vina, sa-i fie tarana usoara!, dar incerc sa-mi inchipui ce-o fi in sufletele rudelor si celor care l-au cunoscut cand aud vorbe d-astea gaunoase spuse de niste straini...

dobrin
dobrin  •  21 Februarie 2024, 18:47

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează