Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 12:05 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 12:37

Vasile Popa, fost fundaș central la Jiul Petroșani și UTA Arad, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani.

Fostul jucător ar fi suferit de ciroză. Vasile Popa a jucat în carieră la Înfrățirea Oradea, Minerul Şuncuiuş, Recolta Diosig, Oţelul Ştei, Jiul Petroșani, UTA și Haladas (Ungaria).

La Jiul a jucat între 1981 și 1987, a bifat 167 de meciuri și a fost și căpitanul echipei.

„A fost un coleg extraordinar”

,,A fost un coleg extraordinar, dârz, care lupta până la ultima picătură de energie. Aveam 19 ani, el era veteran și m-a luat sub aripa lui, când am debutat la UTA. Împreună cu Vasile Popa și cu Gheorghe Mulțescu (n.r., antrenor - jucător în sezonul 1988-89 și un scurt mandat în 90) făceam individualizare după antrenamente. 

Așa am ajuns să centrez mai bine cu stângul decât cu dreptul. Dumnezeusă-l odihnească", a spus despre el Dan Stupar, fost coleg în echipa ,,Bătrânei Doamne", actualmente antrenor la formația de Liga 3, Progresul Pecica.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni