FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ABRACADABRANT! Directorul tehnic al lui Becali e Borcea din pușcărie! Motivul AIURITOR pentru care Conceicao a plecat imediat de la Palat: „Băi Mache, nu știi să traduci?!”

Articol de , - Publicat miercuri, 21 august 2019 21:57

De ce FCSB luptă pentru grupele Europa League bazându-se pe Andronache, un antrenor de juniori: Becali le-a transmis tuturor tehnicenilor cu care a negociat că nu renunță nici un pic la autoritatea lui și se ghidează mai degrabă după sfaturile finului condamnat la cinci ani de închisoare! 

Vicecampioana României joacă azi o partidă de 12 milioane de euro, cât ar încasa din Europa League, un meci esențial pentru buget și pentru viitorul clubului. Un antrenor de copii pregătește partida hotărâtoare, Vergil Andronache rămâne în funcție chiar dacă Becali caută de trei săptămâni un înlocuitor.

De ce n-a găsit un "principal" suficient de bun și de experimentat? Cu ce i-a speriat pe tehnicienii cu care a intrat în contact recent?

Exemple despre metoda de management a lui Becali se găsesc și în patru episoade în care au fost implicate personaje diferite:

„Bagă-l fundaș, că știe mai bine finu Borcea!"

Andronache a ajuns "principal" după ce a demisionat Bogdan Andone. "Nu accept să mai fiu criticat pentru decizii care nu-mi aparțin, patronul face tot aici!", a explicat Andone când a renunțat la post. El trecuse până atunci peste momente umilitor-amuzante, amestec de jenă și de comedie. 

O alegere șocantă a lui Andone a fost folosirea lui Salomao ca fundaș stânga împotriva Botoșaniului, într-o partidă pierdută cu 0-2. Antrenorului nu-i trecuse prin minte să-l retragă în apărare pe mijlocașul ofensiv portughez. L-a sunat patronul cu o zi înaintea jocului: "Bagă-l pe Salomao fundaș stânga, dacă tot n-avem jucător pe postul ăla!". 

"Mai bine mutăm tot un apărător acolo, că Salomao n-a mai fost fundaș niciodată!", a reacționat antrenorul. "Ba da, a jucat!", a insistat Gigi, "mi-a zis Borcea că la Dinamo l-a văzut fundaș stânga pe Salomao!". 

Andone tot nu credea, l-a întrebat pe portughez: "Diogo, ai fost fundaș stânga vreodată, cât ai jucat la Dinamo?". "Mister, n-am ocupat postul ăsta niciodată în carieră!". "A1" din teorie a apelat iar la patron: "Salomao spune că n-a jucat în apărare niciodată". "Bagă-l, mă, fundaș stânga, știe sigur finu' Borcea!".

Finul e în pușcărie, condamnat în februarie anul acesta la cinci ani de detenție într-un dosar cu retrocedări.

Cum l-a distrus pe Stan

Alexandru Stan se află pe o listă cu jucători de care Becali vrea să scape cât mai curând, să le rezilieze contractele. Fostul căpitan al Astrei a evoluat ultima oară contra lui Alașkert, la 3-2 pentru armeni.

A rezistat atunci doar o repriză. Tot Gigi îl titularizase! Patronul i-a ordonat lui Andone înaintea partidei să-l folosească pe Alex ca fundaș stânga. 

„Domnule Becali, Stan abia a revenit după o operație la genunchi, nici nu se antrenează!”, a încercat Bogdan Andone.

"Eu am auzit că se antrenează, deci poate să joace!", a insistat Gigi. Antrenorul tot mai spera: "Se antrenează separat de câteva zile, dar n-a făcut un antrenament pe teren mare de luni de zile! El nu poate să lovească mingea cu piciorul operat!".

Tot lui Becali i-a aparținut concluzia: "Nu contează, bagă-l așa!". Stan a jucat slab în prima repriză, a fost înlocuit imediat și trecut pe "lista neagră". 

Ce visa Conceicao: să facă el două schimbări

Printre tehnicienii cu care a negociat Becali recent a fost și Antonio Conceicao. Portughezului fost la CFR i s-a transmis dinainte care sunt condițiile la FCSB: patronul stabilește echipa de start și schimbările, el stă pe bancă și are doar un rol consultativ pentru Gigi.

Toni a venit, chiar și așa, la București pentru o discuție. A ajuns la Palat alături de agentul Florin Vulturar. Gigi i-a anunțat că el nu mai vine "la birou": "E prea cald, nu mai ies din casă pe arșița asta. Veniți la mine!".

Impresarul și antrenorul s-au mutat în Pipera, acasă la patron. Gigi i-a întâmpinat în living, întins pe fotoliu, cu Marius Ianuli lângă el, pregătit ca translator. Nepotul Mache i-a tradus lui Conceicao primele cuvinte ale lui Gigi: "Eu fac echipa și schimbările, tu faci antrenamentele și mai vorbim".

Toni a încercat să negocieze: "Sunt de acord să stabiliți titularii, dar nu s-ar putea să faceți o singură schimbare și eu să le aleg pe celelalte două?". Becali s-a enervat: "Băi Mache, ori nu știi tu să traduci ori ăsta nu pricepe nimic! Am încheiat discuția dacă nu înțelege unde a venit!".

Conceicao pricepea oricum limba română și a părăsit încăperea. De rușine, a mai stat câteva minute prin curte, ca să le dea impresia ziariștilor care-l așteptau că ar fi existat tratative reale, nu doar trei replici de câteva minute.

Mangia: „Dați-mi titularii de miercuri!”

Mai puțin pretențios decât Conceicao a fost Devis Mangia. Italianul a acceptat de la prima discuție cu Becali că patronul face echipa: 

"Doar să-mi dați formula de joc de miercuri, ca să am timp să lucrez cu titularii". Gigi acceptase și el "graba" lui Mangia, apoi a renunțat să-l mai angajeze pe italian, după ce a primit informații în plus de la Craiova, de unde Devis a fost demis din cauza comportamentului. "E un motiv extrafotbalistic pentru care nu-l mai aduc pe Mangia, același motiv pentru care l-a dat afară și Rotaru de la Craiova" a fost singura explicație a lui Becali. 

Citește și: 

VIDEO Mihai Pintilii, nemilos: „Mi-e rușine să ies din casă! Mereu țip la ei, îi înjur”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (76)
cainelup
cainelup  •  23 August 2019, 07:43

"Noi știam demult cu cine avem de-a face, acum s-a lămurit în sfârșit și plebea" - sa intelegem, fermierule, ca tu esti "creme de la creme" ?! Cum asa ? Prazul a fost modificat genetic ?!

radufl
radufl  •  22 August 2019, 15:30

Acesta e începutul sfârșitului... după 20 ani de becalism în sport și politică, nu presa (sic!) sau societatea civilă i-au venit de hac - ci mai degrabă propria vanitate și falsa smerenie. Noi știam demult cu cine avem de-a face, acum s-a lămurit în sfârșit și plebea. Termen de expirare: maximum 1 an, cu bunăvoință...

441648592912785
Dobre Dorin  •  22 August 2019, 12:52

SA II SPUNA LU' CONCEICAO CA ECHIPA SI SCHIMBARILE LE FACE EL, ALA DOAR SA ANTRENEZE, E CEVA DE NOAPTEA MINTII! BASCA CA ASA GANDEA, DA' NU II SPUI OMULUI IN FATA O ASEMENEA.....! SUNA A SCLAVIE! ORICE ANTRENOR CAT DE MIC SI CU FOAME DE BANI AR FII, NU POATE SA ACCEPTE ASA CV, DACA ARE PUTINA MINTE SI ORGOLIU!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează