FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - BOTOȘANI 1-1

video Cadouri de la Flueran » Academica Clinceni „smulge” un punct cu FC Botoșani, după o eroare uriașă a „centralului”

Cadouri de la Flueran » Academica Clinceni „smulge” un punct cu FC Botoșani, după o eroare uriașă a „centralului”
Cadouri de la Flueran » Academica Clinceni „smulge” un punct cu FC Botoșani, după o eroare uriașă a „centralului”

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 20:30 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 00:41

Academica Clinceni și FC Botoșani au încheiat la egalitate, scor 1-1, ultimul meci al rundei #11 din Liga 1. 

Ionuț Chirilă a pășit pe gazon ca pe un podium de modă. Cu haine de fițe cumpărate de la Monte Carlo, ceas de mii de euro, dar și ceva accesorii colorate la încheieturile mâinii. Înainte de meci le explicase jucătorilor care-i treaba cu „forța colectivă”, „tacticizarea până la paroxism” și situația "blocului funcțional". 

Antrenorul de 55 de ani i-a scos la tablă pe Moulin, Cascini sau Omoh, care au trebuit să priceapă repede cum au loc "atacurile poziționale în condiții de adversitate în spații mici", dar și cum se "construiește cu migală și inteligență". 

Cu săpun pe mănuși și fundași adormiți

Azi, Chirilă a început în 4-2-3-1, iar jucătorii știau că la ordinul "magicianului" totul se schimbă într-un 4-5-1. Sau dacă echipa ajunge în 4-4-2, la semn se transformă în 3-5-2. Doar că "schimbarea totală a jocului se face cu jucători polivalenți". 

Îi are Clinceniul? Ei, bine, nu! Planurile și explicațiile sofisticate n-au nicio valoare. De doar 14 minute a avut nevoie Dawa pentru a deschide scorul. Corner bătut de M. Roman, lovitură de cap al lui Papa de lângă Cascini, respinsă de portar, fix în picioarele fundaşului central, care n-a iertat. 0-1! 

Atacuri poziționale fără oameni care să le facă, fundași care dorm pe ei și un portar cu săpun pe mănuși. Cam asta are Clinceniul care n-a mișcat până în minutele de prelungiri. Amorim i-a pasat cu călcâiul lui Pârvulescu (45+1), care a reluat din prima spre poartă, dar Racoviţan a blocat la timp mingea. Pauză.

Doar în zece le-a ieșit

 La reluare situația s-a schimbat radical, surprinzător. Botoșaniul a dispărut din joc, iar De Amorim (52) a vrut să arate că se poate! A prins un șut puternic de la distanță, dar nu prinde și poarta lui Pap. Șansa ilfovenilor a reprezentat-o eliminarea gratuită a lui Edjouma (57). 

Un fault ușor l-a făcut pe arbitrul Fluerar să-l trimită la vestiare. A fost momentul când moldovenilor le-a fost confiscată busola, iar ilfovenii au preluat conducerea ca într-un simulator de mașini de curse. 

Pap a tremurat serios de mai multe ori, dar n-a mai avut ce să facă când Cascini (77) a adus egalarea, deviere din șutul în forță a lui Moulin. Și-aici greșeală de arbitraj! E henț la Cascini pe care Flueran nu l-a văzut! 

Cadouri de la Flueran » Academica Clinceni „smulge” un punct cu FC Botoșani, după o eroare uriașă a „centralului”

Marius Croitoru își aruncase haina de pe el de nervi și a început să se certe cu "centralul", Chirilă urla din ce în ce mai tare, iar ultimele minute au fost ca într-un mountain rousse. Faulturi multe, fragmentări ale jocului, dar eliminarea lui Edjouma și-a spus cuvântul.

Academica Clinceni - FC Botoșani 1-1

Academica Clinceni - FC Botoșani, echipe de start:

ACADEMICA CLINCENI: Dobre - Fl. Achim, Ventura, Patriche, Pîrvulescu - Moulin, Cascini - Cioiu, Chandarov, De Amorim - Omoh
REZERVE: Ureche, Pashov, Gavra, Vanzo, Kazlauskas, Dumitrache, Goma, L. Filip, Holzmann
ANTRENOR: Ionuț Chirilă 

FC BOTOȘANI: Ed. Pap - Braun, Dawa Tchakonte, Racovițan, Țigănașu - Edjouma, E. Papa - Kage, Ongenda, Fili - M. Roman
REZERVE: M. Contra, Patache, D. Croitoru, Dragu, Petkovski, Remacle, Tîrcoveanu, Lupeta, Sila
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: Dinamo
Arbitru: Viorel Flueran / A1: Ionel Valentin Dumitru, A2: Florin Păunescu /  Observator: Adrian Vidan

Tudor Chirilă a venit să-și vadă fratele

În tribunele stadionului din Ștefan cel Mare și-a făcut apariția și Tudor Chirilă, fratele tehnicianului Academicii Clinceni.

Cadouri de la Flueran » Academica Clinceni „smulge” un punct cu FC Botoșani, după o eroare uriașă a „centralului”
Turdor Chirilă, prezent în tribune la meciul fratelui său / Sursă foto: Captură Digi Sport

Anul acesta, Ionuț Chirilă (55 de ani), fiul fostului mare jurnalist Ioan Chirilă, a povestit la GSP Live un episod petrecut în copilărie alături de Tudor Chirilă (46 de ani), fratele său mai mic. Ionuț Chirilă i-a mărturisit moderatorului Costin Ștucan că i-a aplicat o corecție fizică lui Tudor Chirilă

„L-am bătut o dată pe Tudor. Aveam o gagică pe care o iubeam foarte mult, iar el mi-a luat toți pantofii din casă, știind că trebuie să mă întâlnesc cu ea, și mi i-a închis într-o cămară. N-am mai putut să ies din casă. Probabil era gelos. Mi-a închis toți pantofii și a fugit cu cheia. N-am putut să ies din casă”, a povestit Ionuț Chirilă, la GSP Live.

Citește și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Dă peste cap rețeta » Cum se diferențiază Marius Croitoru de ceilalți antrenori din Liga 1: fotbaliștii au interzis în sala de fitness!

EXCLUSIV În ce campionat merge Hervin Ongenda, mijlocașul-spectacol din Liga 1: „L-am urmărit la meci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
tororosso
tororosso  •  05 Octombrie 2021, 12:01

Comedie , teatru , batjocură ... asta este fotbalul din România . Cu VAR sau fără ,golul era validat ce a ce denotă mizeria în care se scaldă la noi fotbalul . În final cei doi așa ziși antrenori ,unul fără licență sau îmbrățișat frățește ca doi amici mulțumiți de isprăvile arbitrului . Ne mai mirăm de faptul că doar câțiva nătângi mai merg pe stadioane . Vor urma și alte meciuri trântite a unor echipe aflate cu sabia la gât iar arbitrii vor pleca mulțumiți acasă cu gologanii la purtător.

cazonline999
cazonline999  •  05 Octombrie 2021, 08:52

Ce nu spune derbedeul de croitoru este ca, trebuia sa i elimine jucator in prima repriza, ca a marcat golul prealabil unui fault evident, dar se plange ca a luat gol din hent. Urata echipa au moldovenii astia.

digei
digei  •  05 Octombrie 2021, 01:09

Foarte bine, derbedeul de Croitoru cum sta fara licenta PRO pe banca echipei si da indicatii, impotriva regulamentelor? Din partea mea sa-l fure arbitri la fiecare meci.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează