FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Primul „transfer” al lui Ionuț Chirilă la Academica Clinceni: „E genial! Mi-a fost recomandat din Italia”

Ionuț Chirilă
Ionuț Chirilă

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 14:30 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 12:34

Ionuț Chirilă (55 de ani), noul antrenor de la Academica Clinceni, aduce în staff-ul echipei ilfovene un preparator fizic italian, care i-ar fi fost propus de Cesare Prandelli (64), fost mare jucător și antrenor din „Cizmă”.

UPDATE: Ionuț Chirilă neagă vehement legătura cu Prandelli. El a comentat pentru Gazetă: "Este o informație complet eronată, n-am pronunțat numele lui Prandelli, pentru că nu are nicio implicare. Dacă vreți să știți exact, preparatorul fizic mi-a fost recomandat de Fabio Pecchia, fostul secund al lui Rafa Benitez la Napoli, și mai ales de Filippo Fusco, fost director la Juventus U23 și la Verona sau Bologna". 

ȘTIREA INIȚIALĂ

În această dimineață, angajarea lui Ionuț Chirilă pe postul de „principal” la Academica Clinceni a fost oficializată. Chirilă a susținut deja prima conferință de presă din noua sa calitate și a avut o primă întâlnire cu jucătorii săi, pe care are misiunea de a-i capacita astfel încât să evite retrogradarea.

Ionuț Chirilă susține că a adus un preparator fizic la sugestia lui Prandelli 

Sursele GSP.ro transmit că în cadrul întâlnirii din vestiar Chirilă le-a transmis jucătorilor că la club va veni un preparator fizic „genial”, pe care i l-ar fi propus chiar Cesare Prandelli.

Potrivit digisport.ro, numele acestuia este Roberto De Filippis.  Cei doi au mai colaborat și la Concordia Chiajna, în perioada iunie 2013-martie 2014.

Acesta este un fost jucător italian în vârstă de 33 de ani, care și-a început cariera în Academia lui Inter, dar ulterior a ajuns la echipe modeste, din ligile inferioare, precum Pro Sesto, San Giuliano și Atletico CVS.

Ionuț Chirilă se leagă din nou de un nume major

Prin menționarea lui Cesare Prandelli, în trecut jucător la echipe precum Atalanta și Juventus și antrenor la AS Roma, Fiorentina, Galatasaray și echipa națională a Italiei, Chirilă implică din nou un nume mare din fotbalul european la echipele pe care le antrenează. 

În mandatul pe care l-a avut la Concordia Chiajna, în 2013, Chirilă spunea că mijlocașul Gomo Onduku, atunci în vârstă de 19 ani, era dorit de Arsene Wenger la Arsenal: „Am vorbit cu Arsene Wenger şi mi-a zis că după 6 luni în Europa va face faţă cu brio la Arsenal şi că va face obiectul unui transfer acolo. Juventus şi Şahtior mai sunt interesate de el”.

De atunci s-au scurs 8 ani, iar Onduku a trecut pe la alte 4 echipe (CSMS Iași, Wydad AC, RS Berkane, Ilves), ultima dată jucând în Nigeria, la Abia Warriors. Progresul său de când a semnat cu echipa nigeriană, în 2019, nu a mai fost urmărit de site-urile de specialitate.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Portretul noului fundaș de la Dinamo: carieră cu nume tari în Portugalia + martor într-un proces uriaș

Reghe, „îngropat” de oamenii-cheie în meciul cu CFR Cluj

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
doar..titi
doar..titi  •  22 Septembrie 2021, 01:20

chirila are un avantaj important!! mai jos de acum... n-are cum sa fie!! deci poate construi in liniste... macar cateva etape!! asta cu preparatorul.. face parte din categoria vestilor pozitive la club, ca de cele negative sunt satui!! si cine stie, poate ca preparatorul va comfirma!!

craiovenis
craiovenis  •  21 Septembrie 2021, 19:22

Guardiola va veni la urmatorul meci... Muriniho si-a anuntat prezenta la urmatorul antrenament dar nu stie daca avionul poate decola din cauza cetii... Ceata din capatana lui Chirila! Sunteti deja in liga a 2-a!Din fericire pentru fotbalul romanesc!

reteleanu
reteleanu  •  21 Septembrie 2021, 18:59

ciudat cum din 2 oameni destepti, seriosi si frumosi (ca ioan chirila si iarina demian) au iesit doi urmasi ca astia...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează