FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA - RAPID 2-3

Jucătorul care a decis meciul Clinceni - Rapid: „La pauză am rezolvat totul”

Alexandru Dandea a marcat golul victoriei pentru Rapid în minutul 85. +16   FOTO
Alexandru Dandea a marcat golul victoriei pentru Rapid în minutul 85.

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 23:19 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 23:20

Rapid a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în epilogul rundei #15 din Liga 1. Alexandru Dandea a marcat golul victoriei pentru giuleșteni în minutul 85. La final, stoperul în vârstă de 33 de ani a recunoscut jocul slab al oaspeților din prima repriză.

Tot ce trebuie să știi despre Liga 1

„Mă bucur că am reușit să marchez și că am câștigat. A fost un meci destul de greu, s-a văzut că în prima repriză nu ne-am mobilizat și nu am respectat sarcinile”, a declarat Dandea, care susține că Rapidul nu și-a „luat de sus” adversara:

„Nu i-am desconsiderat. Ne bucurăm că la pauză am rezolvat problemele și am revenit altfel de la cabine. Important e că suntem în obiectiv, pe loc de play-off”.

Un joc care s-a descis din faze fixe. Păcat că am pierdut. Este din ce în ce mai greu. Trec meciurile, nu reușim să facem puncte. Este foarte greu mental. Nu avem nicio victorie. În play-out vom juca însă de la egal la egal
Nichita Patriche, fundaș Academica Clinceni

A fost un meci foarte greu. N-am avut o prima repriză foarte bună, dar ne-am trezit la pauză. Cred că merităm aceste 3 puncte 
Adrian Bălan, atacant Rapid

SHOW în ultimul meci al turului, Academica Clinceni - Rapid 2-3

„Lanterna roșie”, Clinceni, rămâne fără victorie în actualul campionat, în vreme ce Rapid termină turul în zona play-off-ului.

Gloria Buzău, în sezonul 2008/09, e ultima formație care nu a câștigat niciodată în primele 15 etape.

Adrian Bălan a irosit prima șansă a partidei în minutul 9, cu un șut pe lângă din întoarcere. Apoi, ilfovenii au fost mult mai periculoși. Cascini a dat tonul cu o „foarfecă” ratată (13), iar Omoh l-a ridiculizat pe Săpunaru, dar a fost blocat la timp de Moldovan (31). 

Forța de pătrundere a lui Omoh a făcut diferența până la urmă. L-a driblat pe portarul giuleștenilor, iar acesta l-a faultat clar în careu. Moldovan a parat penalty-ul executat de Moulin, numai că Ventura a urmărit balonul și a deschis scorul în „Ștefan cel Mare” (31). 1-0 la pauză pentru Academica. 

+12 FOTO

Rapid, 3 goluri în repriza a doua

Rapidul a început excelent partea a doua. Alex Ioniță, introdus la pauză și accidentat spre finalul meciului, obține un penalty, ratat ulterior de Adrian Bălan. Numai că lovitura de pedeapsă se repetă, întrucât portarul Ureche nu a avut niciun picior pe linia porții în momentul execuției. „Nouarul” alb-vișiniilor nu mai iartă a doua oară (52). 

Academica n-a cedat și a preluat din nou conducerea după o gafă enormă în defensivă lui Iosif. Horațiu Moldovan, goalkeeperul Rapidului, a ieșit fără niciun temei dintre buturi, Săpunaru l-a scăpat din vedere pe Cascini, iar argentinianul a profitat de lipsa de comunicare dintre cei doi rapidiști: l-a depășit pe Săpun, l-a driblat pe Moldovan și a marcat cu poarta goală (55). 

Rapidul a egalat din nou, tot dintr-un penalty, de această dată rezultat dintr-un duel Pîrvulescu-Belu. Adrian Bălan a transformat fără emoții acum (60). 

Scorul final avea să fie stabilit de Dandea, titular în locul suspendatului Dragoș Grigore (85). Stoperul oaspeților a reușit o execuție perfectă din careu, de 3 puncte!

Belu, iertat de „roșu”?

În minutul 68, la 2-2, Claudiu Belu (28 de ani), fundașul dreapta al giuleștenilor, a avut o intrare inexplicabilă. În bandă, fără un pericol iminent la orizont, Belu și-a pierdut orice urmă de cumpăt și spirit sportiv. L-a urmărit pe Michael Omoh și l-a faultat violent. 

Concret, Belu a șutat în piciorul adversarului ca și cum ar fi fost o minge. „Centralul” Robert Avram l-a iertat de „roșu” pe fotbalistul alb-vișiniilor și i-a acordat doar cartonașul galben.

Jucătorul care a decis meciul Clinceni - Rapid: „La pauză am rezolvat totul”
Captură TV @Digi Sport 1

Clasamentul în Liga 1

Citește alte știri din Liga 1:

Ilie Dumitrescu știe cine va fi președintele FRF: „95% șanse! Restul sunt doar cu numele”

Dinamo a rămas fără sponsor tehnic! Reacția lui Mureșan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
octavianus
octavianus  •  09 Noiembrie 2021, 09:49

Rezultat bun, 3 puncte obligatorii, jocul insa este execrabil, nu exista nici o conceptie, totul pare la intamplare, linia de fund este lenta si "posesia" vine din pase laterale si cu portarul, daca urci spre mijloc pierzi imediat balonul si joci lunga si la ce o fi. Probabil vom fi in "obiectiv" si vom "scapa de retrogradare" unii vor spune ca este bine, ca suntem nou promovati, ca nu sunt bani, ca uite unde ne-a dus Mita, eu spun ca nu suntem pe drumul cel bun, suficienta este cel mai mare dusman al performantei, sigur asta in ideea ca suntem Rapid si vrem perfomanta.....SUNTEM ? VREM ? FZR ! si Doamne ajuta !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează