FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Achitaţi! » Dosarul Mită în Elicopter: Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au primit verdict favorabil

Avram a scăpat de emoţii // Foto: Bogdan Fechită
Avram a scăpat de emoţii // Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat joi, 16 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 00:24

Avram fusese trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, 19.000 de euro, spre a delega arbitri doriţi de FCM Tg. Mureş. Decizia nu e definitivă, poate fi atacată la Înalta Curte.

După un an şi şapte luni de la începerea procesului şi 39 de termene, Dosarul Mită în Elicopter are o primă soluţionare din partea justiţiei: Curtea de Apel Bucureşti i-a achitat ieri pe fostul şef al CCA, Vasile Avram, şi pe omul de afaceri Sorin Ţerbea!

De asemenea, s-a dispus şi ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpaţilor. Avram a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în timp ce Ţerbea, un apropiat al clubului FCM Tg. Mureş, a ajuns în faţa instanţei pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în mai 2011, în timp ce era supervizor la întîlnirea FCM Tg. Mureş - U Cluj, Avram ar fi primit de la Ţerbea suma de 19.000 de euro pentru delegarea unor arbitri agreaţi de gruparea ardeleană la meciurile din sezonul 2011-2012.

De asemenea, Avram ar fi beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti - Tg. Mureş şi retur, aparatul de zbor fiind pus la dispoziţie de Ţerbea. Costul transportului era de 3.000 de euro. Decizia de ieri poate fi atacată la Înalta Curte.

58 de zile au stat în arest Avram şi Ţerbea: au fost reţinuţi pe 25 septembrie 2011 şi eliberaţi pe 21 noiembrie 2011

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
tac77stelist
tac77stelist  •  16 Mai 2013, 23:10

TOATA POVESTEA ASTA E DOAR VARFUL AISBERGULUI.....NU A CAZUT AVRAM DEOARECE DACA EL CADEA CADEAU SI ALTE CAPETE ,,MAI IMPORTANTE,, SI UITE ASA CUI PE CUI SE SCOATE !!!! BORCEA AR TREBUI SA FIE PRIMUL INCHIS IN POVESTEA ASTA...CINE STIE CUNOASTE SI CINE CUNOASTE STIE CE ZIC!!!!

atentu
atentu  •  16 Mai 2013, 19:35

EXCELENT !!! Vom avea 3 ( trei ) presedinti la CCA : doi repusi in functie - adica Avram si Craciunescu - plus cel mai tare din parcare : arbitrul bricheta - Diaconu . Pe unde ati mai vazut asa ceva decat in Romania si la FRF ???

inima_de_caine
inima_de_caine  •  16 Mai 2013, 17:00
Postat de vaalah pe 16 Mai 2013, 10:26

Corect. Nu a existat un flagrant reusit, rechizitoriu construit scolareste pe presupuneri si in fata unor avocati buni care au fost sefi de promotie si multi dintre ei judecatori si chiar presedinti de tribunale , nu rezista . _____ Multa lume nu intelege de ce pierd procesele astea si acuza manipulati de Basinescu pe judecatori cand de fapt procurorii sunt f slab pregatiti profesional , promovati politic pt a fii folositi ca arma politica si nu sunt capabili sa construiasca un dosar . Acolo e buba justitiei . Nu poti obtine condamnari doar ascultand telefoanele ca inainte de 1989 .

Nu e vorba că nu a existat un flagrant reuşit, ci că nu a existat intrumentat nici un flagrant, întregul dosar a fost încropit postfactum, or în cazul acesta, dacă banii nu au fost marcaţi, dacă banii în sine nu au fost înregistraţi ca probă, e la mintea copilului că nu se poate dovedi darea/luarea de mită! Procurorul trebuia să probeze indubitabil că Sorin Ţerbea a dat şi Vasile Avram a primit 19.000 de euro pentru delegarea de arbitri agreaţi de mituitor. Cei doi puteau pretinde că suma în cauză reprezenta orice altceva şi nu aveau nici o obligaţie de a-şi dovedi afirmaţiile. Cum putea procurorul să certifice că plata a însemnat mită???

Vezi toate comentariile (25)
Comentează