FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Acuzaţii de blat după Gaz Metan - CFR 0-1: „Daţi-mi voie să mă gândesc la orice!” » Cifrele alimentează suspicinile: trupa lui Teja a fost surprinzător de „cuminte” spre deosebire de alte jocuri

FOTO Facebook / Alex Vereș +25   FOTO
FOTO Facebook / Alex Vereș

Articol de , - Publicat marti, 23 februarie 2021 16:14 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 18:31

Cornel Dinu a ridicat un semn de întrebare referitor la corectitudinea meciului de duminică, Gaz Metan - CFR 0-1, făcând aluzie la faptul că președintele Mediașului e vărul antrenorului CFR-ului ♦ Gazeta compară cifrele agresivității medieșenilor cu evoluția din alte partide și concluzia alimentează bănuiala lui Dinu: trupa lui Teja a fost extrem de cuminte doar în acest meci.

"Mă gândesc cine e conducător la Mediaș și cine e antrenor la CFR... Să dea Dumnezeu ca Edi să reașeze jocul ofensiv al CFR-ului, să vedem dacă echipa lui va mai avea 10 ocazii de gol și la meciurile următoare!". 

Declarația îi aparține lui Cornel Dinu și a fost făcută în emisiunea Minutul 91, de la Telekom Sport. Mister a insinuat că Gaz Metan nu și-ar fi apărat corect șansele, iar bănuiala sa se sprijină pe relația de rudenie dintre președintele Mediașului, Valentin Iordănescu, și antrenorul campioanei, Edward Iordănescu. Cei doi sunt veri. 

"Dacă mi s-a părut suspect meciul? Nu mi s-a părut suspect, dar ... E o coincidență ca fix în acest meci, în care se întâlnește Iordănescu cu Iordănescu, CFR să se distreze pe teren. Conducătorul de la Mediaș e văr cu Iordănescu de la CFR, deci dați-mi voie să mă gândesc la orice", a adăugat Dinu.

Într-adevăr, CFR a avut o prestație extrem de bună duminică, în ciuda faptului că forma pe care o arătase în ultima perioadă lăsase de dorit. Clujenii au dominat copios meciul, iar Gaz Metan și-a creat o jumătate de ocazie, undeva spre finalul întâlnirii. Cel mai bun de pe teren a fost, de departe, portarul gazdelor, Buzbuchi, care a avut măcar 5-6 parade uluitoare.

GSP a scos cifrele disputei de duminică, mai ales cele edificatoare pentru agresivitatea jucătorilor, și le-a comparat atât cu ultimele meciuri jucate de Gaz Metan în 2021, dar mai ales cu cele din tur, de când Mediaș a evoluat pe terenul CFR-ului, precum și cele din confruntarea cu FCSB, din noiembrie, pierdută pe teren propriu. 

Concluzia e una singură: nu există niciun alt meci în care medieșenii să fi fost atât de pasivi și atât de lipsiți de determinare! De la numărul faulturilor și al cartonașelor încasate până la cel al duelurilor în care au fost implicați, toate detaliile spun același lucru: CFR n-a avut parte de un Mediaș care să se încadreze nici măcar în media din acest campionat.

Spre exemplu, numărul de faulturi produse de elevii lui Teja duminică a fost cu peste 50% mai mic decât cel din eșecul cu FCSB, tot de acasă, în vreme ce în meciurile cu Viitorul și cu Botoșani, de asemenea pierdute și ele, Chamed și compania au atins un număr dublu de faulturi!

MECIFAULTURIDUELURI
0-1 cu CFR Cluj11148
1-2 cu Botoșani20152
0-1 cu Viitorul24149
1-2 cu Dinamo17203
2-3 cu FCSB18227

6 șuturila poartă a tras Gaz Metan în meciul cu CFR, scor 0-1; la eșecul cu FCSB, 2-3, a expediat 10 șuturi, la înfrângerea cu Craiova, 1-3, a tras de 9 ori

FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
+21 FOTO

35 de dueluridefensive a câștigat Gaz Metan în meciul cu CFR, de duminică; la partida cu FCSB a reușit aproape dublu, 62

CFR a faultat mai mult decât Mediaș

Un raport din monitorizarea InStat a meciului Gaz Metan - CFR 0-1 șochează: cel al falturilor. CFR, o echipă mai preocupată să joace și să încerce să domine meciul, a produs mai multe faulturi decât trupa antrenată de Teja. În precedentele 6 etape nu s-a întâmplat niciodată ca adversara campioanei en titre să conducă în disputa faulturilor comise.

MeciFaulturi
Gaz Metan - CFR 0-111-13
CFR - Voluntari 1-115-24
Botoșani - CFR 2-19-6
CFR - Viitorul 2-111-11
Chindia - CFR 0-118-10
CFR - Astra 1-114-14
Hermannstadt - CFR 1-314-10

17 deposedăria reușit Mediașul în fața CFR-ului, în vreme ce în meciul cu FCSB a avut un surplus de peste 60%, nu mai puțin de 28

13 situațiide poartă a avut CFR duminică la Mediaș, mai multe decât și-a creat la un loc în meciurile cu Voluntari, Viitorul și Chindia, iar în meciul din tur, când Gaz s-a impus în Gruia, clujenii au avut doar 5 situații

Împotriva FCSB-ului, cu peste 50% mai multă agresivitate

Gaz Metan a pierdut pe teren propriu și cu FCSB, nu doar cu CFR. În finalul anului trecut, cu Jorge Costa pe bancă, Mediașul a cedat foarte greu, 2-3, după un final în care arbitrul a greșit acordând un penalty inexistent oaspeților. În acea partidă însă, Gaz a avut o cu totul altă față. A produs cu peste 50% mai multe faulturi decât a făcut-o acum cu CFR, a încasat de două ori mai multe avertismente, iar implicarea jucătorilor a fost incomparabil mai mare, din moment ce duelurile au fost cu nu mai puțin de 79 în plus față de cele din confruntarea de duminică.

FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
FOTO Facebook / Alex Vereș
+21 FOTO

În tur au ieșit scântei

Cu totul și cu totul altfel au stat lucrurile la meciul din prima jumătate a campionatului. Chiar dacă s-a jucat în Gruia, Gaz Metan a oferit o replică dură campioanei și a reușit să plece cu toate cele 3 puncte. Cifrele spun totul despre atitudinea demonstrată de medieșeni. Un surplus de peste 60% de faulturi făcute pe parcursul jocului, dar și de 3 ori mai multe cartonașe galbene încasate. Gaz s-a impus cu 2-1, într-un meci în care s-au produs și multe erori de arbitraj. La acel moment, Gaz Metan îl avea ca președinte tot pe Valentin Iordănescu, însă antrenor la CFR era Dan Petrescu, care a fost demis după alte 5 jocuri: "dubla" cu Roma din Europa, meciurile cu Argeș și UTA, din Liga 1 și eliminarea din Cupa României, 0-1 cu Poli Iași.

0-3 cu Sepsi, dar Gaz a avut agresivitate

Mediaș a pierdut 4 meciuri pe teren propriu, în actualul campionat, până la eșecul cu CFR, din ultima etapă. Cel mai clar insucces a fost în fața lui Sepsi, scor 0-3. Paradoxal, toate cifrele acelui meci sut superioare pentru Gaz celor din confruntarea de duminică. Faulturi, dueluri, chiar și indexul InStat, care e media tuturor parametrilor luați în calcul pentru cele 90 de minute, au fost mai puține sau mai mici acum, în confruntarea cu campioana.

EXCLUSIV Cristi Gațu, totul despre blatul PSG - Steaua 5-0: „Mi-au vorbit respectuos și ne-au tras-o!” 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ministerul Sănătății face anchetă după ce FCSB a fost exceptată de la carantinare la revenirea în România

Dosar penal pentru Florinel Coman! Fără permis, vedeta lui FCSB a gonit pe autostradă cu 165 km/h » Reacția lui Gigi Becali

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (107)
ionica007
ionica007  •  24 Februarie 2021, 11:42
Postat de ssilvio. pe 23 Februarie 2021, 21:35

U-ist care le ia apararea franarilor... bleaachh, gretos!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

368023036732853
Iuga Mircea  •  24 Februarie 2021, 08:01

Stai să vezi : Botoșani- fcsb,sau Astra-fcsb,așa că las-o baltă că ăsta e fotbalul din România!!!!!

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  24 Februarie 2021, 06:52
Postat de c_tinescu pe 23 Februarie 2021, 22:45

***

Îți doresc tot binele din lume și să-ți facă mă-ta un fratior la fel de prost ca tine,la care "diametrul" tău să-i fie TATĂ ....

Vezi toate comentariile (107)
Comentează