FOTBAL  »  Superliga  »  DISPUTĂ

Adrian Bumbescu pune piciorul în prag, după ce UEFA a reaprins disputa FCSB - Steaua: „Vrem să ajungem în Liga 1 și să ni se dea palmaresul!”

Bumbescu, fotografie de colecție alături de Iovan și Pițurcă
Bumbescu, fotografie de colecție alături de Iovan și Pițurcă

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2020 18:37 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 19:33

Adrian Bumbescu (60 de ani), fostul mare fundaș al Stelei, a avut o poziție fermă în această seară, după ce a aflat că UEFA a inclus FCSB între primele 30 de echipe din istoria Ligii Campionilor.

  • CONTEXT: UEFA a întocmit o ierarhie a celor mai bune cluburi din istoria Ligii Campionilor, denumită în trecut Cupa Campionilor Europeni. FCSB este între primele 30 de echipe în topul realizat de forul continental.
  • FCSB ocupă locul 28 în ierarhia UEFA, cu 26 de participări în competiție, un triumf (1986), 145 de meciuri jucate și 145 de puncte acumulate

„Rămân la părerea că echipa Armatei este Steaua și nimeni nu poate să mi-o schimbe. Vrem să ajungem în Liga 1 și să ni se dea palmaresul! Toți jucătorii care au câștigat Cupa Campionilor Europeni sunt de aceeași părere, cu excepția lui Duckadam”, a spus Bumbescu, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Disputa FCSB - CSA Steaua, reaprinsă de UEFA

CSA Steaua și FCSB își dispută în prezent palmaresul într-un proces care a suferit mai multe amânări. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru februarie 2021, astfel că este puțin probabil ca UEFA să înceteze să le atribuie CCE celor de la FCSB până la o decizie definitivă a Curții de Apel București.

În ierarhia care curpinde în total 526 de echipe mai figurează FC Dinamo 1948 (locul 71, 18 participări), CFR 1907 Cluj (locul 105, 6 participări), FC Universitatea Craiova (locul 220, 4 participări), FC Argeș Pitești (locul 239, 2 participări), FC Unirea Urziceni (locul 255, 2 participări), FC Rapid 1923 SA (locul 295, 3 participări), FC Petrolul Ploiești (locul 302, 3 participări), FC Timișoara (locul 343, 1 participare), FC Viitorul (locul 391, 1 participare), FC Vaslui (locul 400, 2 participări), FCM UTA (locul 409, 2 participări), FC Astra Giurgiu (locul 434, 1 participare) și FC Oțelul Galați (locul 505, 1 participare). Întregul top poate fi văzut AICI.

VIDEO Escapadă amoroasă a steliștilor Iovan și Bumbescu în Olanda: „Au dormit cu motociclistele”

Citește și alte știri de actualitate: 

Anunțul celor de la UEFA îi va înfuria pe fanii Stelei! Cupa Campionilor Europeni din 1986, atribuită lui FCSB în ultimul top publicat

Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! Ce jucător din Liga 1 e gata să revină la FCSB

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (162)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  16 Ianuarie 2021, 01:27

Decizia instanței privind palmaresul Stelei nu este definitivă, deci nu se poate aplica.

104646408180595
Calin Pintea  •  29 Decembrie 2020, 17:09

Greu cu bumbi, colonelul, de sărbători! Tot timpul e complicat cu el si cu Iovan, încă de pe vremea Drumetului, dar acum, cu gamela plină cu țuica de sărbători și cu popota deschisă pana târziu, devine imposibil! intr-o țara UE nu mai au ce cauta unitățile militare sportive sovietoide și nici armata și poliția in sportul de performanta! Evident ca pt bumbi și alții ca el, care au eșuat in mediul privat, civil, refugierea si baricadarea in cazarma perimata, abonat la pomana de la stat, este unica soluție! Mai devreme sau mai târziu România va fi obligată sa se alinieze la criteriile UE și NATO și sa desființeze oribilele ramasite ale sportului militarizat de tip sovietic! Ce țara din UE și NATO mai are cluburi militare in sportul de performanta? Unica singura ultima este România!

hmmmm
hmmmm  •  29 Decembrie 2020, 13:15
Postat de ionica007 pe 29 Decembrie 2020, 08:44

Nu inteleg de ce se tergiverseaza atata... STEAUA este UNA, este un club cu continuitate in enshpe mii de sporturi, clona ramane pe veci clona... “Prostia este infinit mai fascinantă decat inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu”.... Umberto Eco

Ai dreptate, dar simplul fapt că citezi din Umberto Eco nu te face mai inteligent / inteligentă. Secția de fotbal a fost practic privatizată ca să poată participa în competițiile europene și pentru faptul că nu mai putea fi susținută financiar de minister. Că acum nu le mai convine pe mâinile cui a încăput, este cu totul altă problemă. Dar UEFA recunoaște continuitatea, și asta este tot ce contează. În rest, frustrări de oameni mici.

Vezi toate comentariile (162)
Comentează