FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Un antrenor din Liga 1 a cerut rezilierea contractului!

Academica Clinceni a pierdut ultimul meci disputat, 1-3 cu CS Mioveni // foto: Imago Images
Academica Clinceni a pierdut ultimul meci disputat, 1-3 cu CS Mioveni // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 04 februarie 2022 21:46 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 22:14

Lanterna Ligii 1, Academica Clinceni, va disputa și meciul cu FC Argeș fără Adrian Falub, „principalul” cu rol de director tehnic în acte, pe bancă. Nemulțumit de situația financiară și de subțirimea lotului de jucători, Falub (50 de ani) a anunțat conducerea grupării ilfovene că dorește rezilierea contractului pe cale amiabilă.

Adrian Falub are deja pregătită următoarea destinație. Tehnicianul este așteptat să preia formația Gloria Bistrița, locul 5 în seria a IX-a din Liga 3, la 7 puncte de locul 4, ultimul care se califică în play-off, potrivit portalului local Sportul bistrițean.

Clubul din Liga 1 a stins datorii de aproape 90.000 de euro » Acum așteaptă „verde” la transferuri!
DATORII
Clubul din Liga 1 a stins datorii de aproape 90.000 de euro » Acum așteaptă „verde” la transferuri!

Adrian Falub a cerut rezilierea cu Academica Clinceni

Adrian Falub a explicat pentru GSP.ro că „am discutat cu cei din conducere și le-am spus că vreau să reziliem contractul. Nu voi merge cu echipa nici la următorul meci. Am încercat, am vrut. Chiar dacă era pe ultimul loc, eu consideram că echipa se poate salva de la retrogradare, dar au plecat mulți jucători și nu mai e potențial de salvare”

„Ce rost mai are să rămân la Clinceni? Am vorbit cu cei de la Gloria Bistrița, dar nu e nimic clar”, a încheiat antrenorul. 

Situație dramatică la Academica Clinceni

După ce nume precum Răzvan Patriche, Omoh, Kazlauskas, Florin Achim, Gardoș sau Chandarov au plecat iarna aceasta de la echipă, Academica Clinceni se află într-o situație extrem de delicată. În acest moment, Academica Clinceni are dificultăți mari în a aduna o echipă competitivă cu care să se lupte pentru rămânerea în Liga 1.

Academica Clinceni nu-și poate întări lotul

Clinceniul a primit o lovitură de la LPF. Ignorând calculele pe care și le făceau oficialii de la Clinceni, Liga a plătit din drepturile TV datoriile pe care clubul le cesionase către foști antrenori și foști jucători.

Ilfovenii aveau de primit 500.000 de euro din tranșa pe care televiziunile au achitat-o recent. Dar nu au luat nimic, întrucât toți banii au trecut din contul Ligii Profesioniste direct în conturile creditorilor. Cesiunile achitate acum se referă la salarii restante și la bonusuri pentru calificarea în play-off în sezonul trecut.

Cu buzunarele goale, Clincenii par să fie deja condamnați la retrogradare, întrucât ilfovenilor le va fi în continuare greu să-și continue activitatea, să-și completeze lotul.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Suporterii lui Gaz Metan au întrerupt meciul cu Rapid: „Doar fotbalul ne-a rămas”

„E în premieră” » Hagi, după ultimele două transferuri ale Farului: „Noi nu procedam așa”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  05 Februarie 2022, 12:02

Atâta timp cât sistemul de plată al drepturilor TV prevede sume care nu au de a face cu audiența, vor tot fi asemenea echipe în liga. Dacă drepturile TV s-ar vinde pe opțiuni și televiziunile ar decide ce meciuri transmit, altfel ar sta lucrurile. Aceste echipe ar fi mereu opțiunea a 8-a.

doctor_strange
doctor_strange  •  05 Februarie 2022, 11:06

Dacă Liga ar fi procedat asa și în cazul altor echipe, ar fi fost surprize mari prin fotbalul romanesc. Ar fi fost câte unii deja retrogradați sau chiar în faliment. Dar nu toți au același spate politic!

observator_federal
observator_federal  •  05 Februarie 2022, 09:00

Echipa Clinceniului s-a născut din ambiția lui Gigi Becali, cel care sintetiza "genial" în aprilie 2019, în maniera (lipsa de manieră...) atât de apreciată și popularizată de "presa sportivă": "Promovarea Clinceniului ar fi o mare palmă pentru toţi specialiştii care spun că se pricep la fotbal şi că eu nu mă pricep. Să vadă toată lumea că Becali poate face fotbal şi la Clinceni. O să le dau la toţi cu Clinceniul în cap!". Bravo Gigi, chiar te pricepi! Felicitări și susținătorilor tăi, că au devenit complici la distrugerea fotbalului românesc!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează