FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Adrian Iencsi, dezvăluiri din vestiarul Rapidului: „N-am iubit-o pe Steaua pentru că așa am fost educați de suporteri”

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 19:04 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 20:48

Adrian Iencsi (48 de ani) este secundul lui Cristiano Bergodi la Rapid, echipă pentru care a jucat șapte sezoane și căreia i-a fost căpitan ♦ Fostul fundaș central își amintește de rivalitatea cu Steaua și e sigur că titlul va ajunge din nou în Grant, după o pauză de 20 de ani

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Adi, tu ai lucrat cu Mircea Lucescu la Rapid?
- A schimbat din temelii toată mentalitatea și atitudinea noastră. Când eram mai tânăr, eram mai încăpățânat, nu eram atent la dânsul când ne explica, dar am început să realizez ce om important am lângă mine. Ne învăța cum să gândim, ne trimitea la școală, să studiem, să știm două limbi străine, cum să ne îmbrăcăm și ne sfătuia ce jumătate să ne găsim.

- Așa e, a fost un tehnician total diferit.
- Ne spunea să fim atenți să găsim o fată serioasă, care studiază. Pe lângă antrenor ne-a fost un tată, ne-a fost un pedagog, un sfătuitor. Are cel mai important rol în formarea noastră ca oameni și ca sportivi.

- Era un antrenor exigent? Ai luat vreo amendă de la el?
- Cred că m-a amendat după un antrenament când l-am lovit la un duel pe Pancone, o prostie a mea... Aveam meci cu Steaua peste trei zile. A avut un hematom foarte puternic și mi-a părut foarte rău. Nea Mircea era foarte afectat de chestia asta, dar până la urmă a jucat într-un picior!

- Devotamentul lui Pancu pentru Rapid...
- Când juca împotriva Stelei făcea tot posibilul să câștige echipa.

- Cu Steaua era ura cea mai mare?
- Da! N-am iubit-o pe Steaua pentru că așa am fost educați de către suporterii Rapidului. Și eu am prins din spirit și am devenit un rapidist pursânge. Conta foarte mult s-o învingi pe Steaua. Am mai pierdut și cu ei, dar luam campionatul. Am fost învățați nu neapărat să batem Steaua, ci să facem performanță. Chiar dacă am ratat titlul din '98, l-am luat pe următorul.

Bergodi, mesaj clar pentru conducerea Rapidului: „Atunci e momentul în care totul se termină cu mine” 

Citește și:

FRF a făcut anunțul: verdictul în cazul CSA Steaua - Chipciu » Cum a fost penalizat jucătorul pentru ironiile sale
SANCȚIUNE
FRF a făcut anunțul: verdictul în cazul CSA Steaua - Chipciu » Cum a fost penalizat jucătorul pentru ironiile sale
A văzut gestul lui Elias Charalambous și a râs de el pe transmisiunea live: „Eh, uite așa se câștigă un nou an de contract”
FCSB - RAPID 1-2
A văzut gestul lui Elias Charalambous și a râs de el pe transmisiunea live: „Eh, uite așa se câștigă un nou an de contract”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează