FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rareș Ilie, exemplul că un jucător poate face și școală, și performanță în fotbal: „A luat nota foarte mare la BAC, acum pleacă la o echipă importantă”

Rareș Ilie
Rareș Ilie

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 12:33 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 14:08

Adrian Iencsi (47 de ani), fost jucător și antrenor la Rapid, crede că educația este extrem de importantă pentru un fotbalist, dându-l exemplu pe Rareș Ilie (19), mijlocaș transferat recent de Nice pentru 5.000.000 de euro.

Rareș Ilie a multumit, pe aeroport, la plecare, antrenorilor care l-au ajutat să progreseze. Printre ei, l-a menționat întâi pe Adrian Iencsi, cel care l-a promovat, apoi n-a uitat să-i mulțumească lui Mihai Iosif, dar și antrenorilor cu care a colaborat la juniori. Acest lucru l-a impresionat pe Iencsi, care a ținut să-l laude.

Mihai Stoica nu e impresionat de Rareș Ilie: „Nu există grad de comparație! Tavi Popescu are 4 viteze, costă 50 de milioane. Rareș n-are calitatea asta”
FCSB
Mihai Stoica nu e impresionat de Rareș Ilie: „Nu există grad de comparație! Tavi Popescu are 4 viteze, costă 50 de milioane. Rareș n-are calitatea asta”

„M-a surprins plăcut, am auzit pentru prima dată, exact cum spuneam, are o educatie foarte bună primită de la părinți, jos pălăria. Mă bucur că un jucător merge la o echipă importantă. El a făcut un liceu important, a luat nota foarte mare la BAC, acum pleacă de la Rapid din postura de lider, el purta numărul 10, era un fotbalist important.

E dovada că se poate și școală, și fotbal. Îi aud pe mulți că zic «Ori școală, ori fotbal», ceea ce e o mare prostie. D-aia suferim de 20 de ani, pentru că mergem pe prostia asta. Pentru că nu se pune accent pe amândouă. 

Și părinții au partea lor de vină, neglijează total școala crezând că băieții lor vor ajunge mari fotbaliști”, a declarat Adrian Iencsi la emisiunea „Ora exactă în Sport” pe ProX.

Iencsi: „Mircea Lucescu ne-a trimis pe toţi la facultate”

Iencsi a povestit și cum în perioada când Mircea Lucescu era antenorul Rapidului, acesta s-a preocupat de educația fotbaliștilor, obligându-i să meargă la facultate și să învețe o limbă străină.

„Nea Mircea Lucescu, atunci când a venit la Rapid, ne-a trimis pe toţi la facultate. Ne-a angajat profesoară de engleză, ne-a luat la toţi cărţi şi ne-a pus să învăţăm engleză, ne-a zis că asta ne va ajuta în carieră”, a mai spus Iencsi.

Mihai Stoica: „Școala e factor perturbator”

Un opozant al relației școală - fotbal este Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB.  În vara trecută, atunci când Octavian Popescu a sărit peste Bacalureat, primul care a ieșit pentru a-l susține public a fost chiar oficialul roș-albastru. MM a avut un discurs vehement:

„Cel mai important pentru Tavi acum este fobalul. Am avut un jucător care a vrut să îl învoiesc ca să meargă la școală. L-am învoit și nu a ajuns fotbalist, deși avea foarte multe calități. Pe mine mă interesează fotbalul. De exemplu, Alexandru Pantea nu e bun la școală, dar dacă îl intrebi cine e fundaș stânga la Bayern Munchen și când e născut, știe. 

Eu, între a studia nu știu ce materie, chimie, și a studia Bayern, prefer să studieze Bayern. Nu mă interesează niciun factor perturbator, iar școala poate fi un factor perturbator!”.

VIDEO Angelescu promite: „Să fie clar: reinvestim toți banii primiți pentru Rareș Ilie!”

Citește alte știri din Liga 1:

Mititelu cheamă microbiștii din Craiova alături de FCU: „Aștept o mică recunoaștere măcar în ceasul al 12-lea. Nu uitați care este clubul adevărat”
FCU CRAIOVA
Mititelu cheamă microbiștii din Craiova alături de FCU: „Aștept o mică recunoaștere măcar în ceasul al 12-lea. Nu uitați care este clubul adevărat”
Început ghinionist de sezon pentru FCSB » Fotbalistul s-a accidentat grav și va lipsi TREI luni
FCSB
Început ghinionist de sezon pentru FCSB » Fotbalistul s-a accidentat grav și va lipsi TREI luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
doar...titi
doar...titi  •  16 Iulie 2022, 20:59

hahaha!!vorba lu' iencsi ''are o educatie foarte buna '' .. ca de nu-i spunea mitica ....cu educatia ramanea!!!ce noroc pe iencsi ...ca l-a trimis lucescu la facultate ...ca acuma are job de inginer !!!

romeverest
romeverest  •  16 Iulie 2022, 17:31

Nu cred ca este normal asa !! Pai….nu ne spunea “specialistul” ala de la Fcsb ca nu poti face performanta sportiva daca vrei sa studiezi si sa promovezi bacalaureatul ????

the.king
the.king  •  16 Iulie 2022, 17:07

Pe langa faptul ca Rares e fotbalist iar Tavi e doar un pui de gaina ,doar primul are si o inteligenta iesita din comun, iar asta pt ca si-a antrenat si creierul, nu doar gambele!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează