FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Adrian Ilie, prima reacție după ce a fost prins băut la volan: „Mi-au spus că pot să îmi pună cătușele, să mă rețină 12 ore”

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2023 11:35 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 12:10

Adrian Ilie, 49 de ani, fostul atacant al „Generației de Aur” a României, a vorbit despre incidentul în care a fost implicat recent.

Pe 22 iulie, „Cobra” a fost prins băut la volan, în București, iar Poliția i-a reținut permisul. Acum, fostul jucător a vorbit despre cele întâmplate în acea seară.

FCSB a ajuns la Sofia și s-a cazat la un kilometru de stadion! 21 de jucători au făcut deplasarea în Bulgaria + Omul care a fost decisiv în 2013
CSKA 1948 SOFIA - FCSB
FCSB a ajuns la Sofia și s-a cazat la un kilometru de stadion! 21 de jucători au făcut deplasarea în Bulgaria + Omul care a fost decisiv în 2013

Adrian Ilie, prima reacție după ce a fost prins băut la volan

„Am fost testat și am avut alcool peste cât trebuia. Am băut 2-3 pahare la un eveniment, în 2-3 ore. Era cam 00:30 noaptea când m-a oprit poliția. Nu eram mort de beat. Am fost testat, am recunoscut ce am făcut. Era un echipaj de Poliție care m-a oprit. Erau razii prin oraș.

Dacă făceam scandal, nu mai eram aici. Puteau să mă aresteze. Bine, a fost o chestie care... Am vrut să închid ușa de la mașină și mi-au spus că pot să îmi pună cătușele, să mă rețină 12 ore. Am zis să stea liniștiți. M-am dat 2-3 metri în dreapta de lângă polițist și am vrut să închid ușa. Am zis «Închid ușa și vă urmez». Probabil că au crezut că fug. Mi-a zis băiatul să stau lângă el și am zis că îl urmez. Alcoolemia a fost peste 0,80g/l. Cam 0,82 - 0,82. Am suflat de 2-3 ori în etilotest.

Da, la spital nu am vrut să-mi ia probe biologice. Nu știam că sunt pasibil de dosar penal. Am sunat un avocat să mă ajute, dar nu am putut. Nu știam... Și oricum nu știu dădeam probe de sânge. Eu am avut un virus în sânge de când eram tânăr și abia de vreo doi ani am scăpat de el. Și de aceea nu mai fac teste oriunde. 

Nu știu ce va urma. Pentru moment nu mi-au dat amendă, ci mi-au luat permisul. Am făcut o greșeală... Viața merge înainte, vom vedea ce va fi”, a declarat Adrian Ilie pentru Fanatik.

  • Conform legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic „cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă penală”.
  • În medie, se arată în documentația de specialitate, trei pahare de vin roșu sau două pahare de băutură mai alcoolizată sunt suficiente pentru a crește nivelul alcoolemiei dincolo de 0,50 grame la litru. 

Cifrele lui Adi Ilie

  • 16 trofee: 8 cu Steaua (4 titluri, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României), 3 cu Galatasaray (2 titluri, 1 Supercupă a Turciei), 4 cu Valencia (1 titlu, 1 Cupă a Spaniei, 1 Supercupă a Spaniei, 1 Cupă Intertoto) și 1 cu FC Zurich (1 Cupă a Elveției)
  • 13 goluri pentru naționala României, în 55 de partide. A participat la 3 turnee finale: Euro '96, CM '98 și Euro 2000
  • 22 de goluri în cupele europene (54 de meciuri)

Citește și: 

Marius Șumudică, prima reacție când a auzit că Neagoe este pe făraș la Craiova: „Ce pot să spun este...”

Vlad Chiricheș semnează astăzi cu FCSB! GSP are toate detaliile + ce se întâmplă în „dubla” cu CSKA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
istet10
istet10  •  25 Iulie 2023, 21:34
Postat de lulu pe 25 Iulie 2023, 15:01

Alt habarnist conspirationist care-si da ,aiurea ,cu părerea 1.constituie infracțiune refuzul de a se supune prelevării de probe sanguine în vederea determinării alcoolemiei2.valoarea etilotestului nu este proba judiciara,ci doar orientativa:la sub o,40 mg/l în aerul expirat,e contraventie(poți solicita recoltarea de probe sanguine dacă crezi ca valoarea e greșită și n-ai consumat),peste o.40 mg/dl. este obligatorie stabilirea alcoolemiei din sânge,ceea ce el a refuzat.3la o valoare de o,80mg/dl în etilotest,aer expirat,valoarea alcoolemiei în sânge este de aproape 2g/l ,deci erai beat criza d-le Ilie,aveai la bord 2-3 sticle,nu pahare.Asa că d-le conspirationist,mai informeaza-te înainte să aberezi și sa te acoperi de ridicol.

Nu-i obligatoriu sa fi fost beat crita. Valoarea penala o atinsese fara discutie, dar e posbil sa nu fi aratat ca unul beat mort. Dar oricum, faptul ca a refuzat prelevarea de probe ii ingreuneaza situatia. Daca accepta in cel mai rau caz suferea o condamnare cu suspendare. Asa, doua infractiuni...

istet10
istet10  •  25 Iulie 2023, 21:30
Postat de DoarDiviziaB pe 25 Iulie 2023, 13:39

Este extrem de grav sa spui că nu știai că riști dosar penal pentru refuzul de a recolta probe biologice. Înseamnă că nu ai habar de codul rutier deci nu ai ce cauta să ai permis.

Corect.

rocky3
rocky3  •  25 Iulie 2023, 19:20
Postat de eunescu09 pe 25 Iulie 2023, 12:46

Conform legii nu ai voie sa te urci băut la volan. Este simplu și neinterpretabil.

Iar vedeta de la Craiova ce a făcut? A dat dovadă de iresponsabilitate, s-au urcat mână la volan riscând cu inconștiență să omoare pe cineva nevinovat! Apoi susține că nu știe nici legea? Halal generație de 2 bani!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează