FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

De ce a refuzat Adrian Mititelu amânarea meciului FCU Craiova - CFR Cluj: „Nu puteam să ne prezentăm așa cu FCSB și CSU”

Adrian Mititelu (56 de ani), finanțatorul celor de la FCU Craiova, a explicat de ce a vrut neapărat ca meciul cu CFR Cluj se se dispute în week-end-ul următor.
Adrian Mititelu (56 de ani), finanțatorul celor de la FCU Craiova, a explicat de ce a vrut neapărat ca meciul cu CFR Cluj se se dispute în week-end-ul următor.

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 20:13 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 21:25

Adrian Mititelu (56 de ani), finanțatorul celor de la FCU Craiova, a explicat de ce a vrut neapărat ca meciul cu CFR Cluj se se dispute în week-end-ul următor. 

CFR Cluj trebuia să joace meciul cu FCU Craiova inițial sâmbătă, 23 iulie, între partidele cu Inter Club d'Escaldes din Conference League, programate joi și marți. Campioana a vrut amânarea partidei din Liga 1, însă a obținut doar acordul UEFA pentru a muta miercuri returul cu campioana Andorrei.

Superliga vine cu o reformă majoră » Fiecare echipă a schimbat cel puțin jumătate din primul „11” + Doar 4 antrenori și-au păstrat postul
ANALIZĂ GSP
Superliga vine cu o reformă majoră » Fiecare echipă a schimbat cel puțin jumătate din primul „11” + Doar 4 antrenori și-au păstrat postul

Adrian Mititelu nu a fost de acord ca meciul să fie mutat în altă săptămână, așa că s-a ajuns la o soluție de compromis, duminică, de la ora 16:00. 

Adrian Mititelu: „Nu puteam să ne prezentăm așa la meciurile cu FCSB și CSU”

„Noi nu am fost de acord cu amânarea meciului din motive obiective. Noi nu puteam să ne prezentăm cu FCSB și cu CSU (n.r. în rundele 3 și 4) după un singur meci jucat în Liga 1, cel cu Farul. 

Jucam un singur meci, apoi pauză două săptămâni? E foarte greu să programezi un amical care să aibă intensitatea unui meci oficial”, a explicat Adrian Mititelu, la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Adrian Mititelu, schimb de replici cu Radu Naum

Duminică, la ora meciului FCU Craiova - CFR Cluj, sunt anunțate peste 38 de grade Celsius. Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club”, l-a întrebat pe Adrian Mititelu dacă se gândește și la pericolul la care sunt expuși fotbaliștii. 

„Mă gândesc la fotbaliști. Dar ar fi putut ca echipa campioană să fie pusă la altă oră. Celălalt meci al zilei, U Cluj - CSU, ar fi trebuit să se joace la ora 16:00. La Cluj e cu 5 grade mai răcoare. 

Aici cred că s-a greșit. Trebuie să intervină o înțelegere și un protocol mult mai detaliat între deținătorii drepturilor TV și cluburi. Eu înțeleg, fiecare trage de partea lui. De ce nu putem să punem două meciuri la aceeași oră?”, a spus Mititelu.

Radu Naum a replicat: „Dacă punem două meciuri în același timp, atunci înjumătățim și banii”. Remarca a declanșat un atac al finanțatorului oltean.

„Deocamdată, pentru sezonul ăsta nu s-a plătit niciun ban. Schema e foarte complicată. Televiziunile plătesc un serviciu, nu fac nimic gratis. Părerea mea este că primim prea puțini bani. 

Părerea mea este că fotbalul a crescut foarte mult în România. Au apărut stadioane noi, imagini ca în Vest. Echipele sunt destul de bune. Numai drepturile TV au scăzut. 

La ce drepturi TV oferiți, primiți un fotbal mult mai bun. Există o discrepanță, dar ține de Ligă, de modul în care a negociat. Nu e adevărat că ne faceți o favoare. Noi vă facem vouă!”, a concluzionat Mititelu.

Programul meciurilor de duminică în Liga 1:

  • ora 12:00 » Sepsi - FC Argeș 
  • ora 16:00 » FCU Craiova - CFR Cluj 
  • ora 18:30 » U Cluj - CS Universitatea Craiova 
  • ora 21:30 » Rapid - FCSB

VIDEO Care sunt obiectivele lui Adrian Mititelu: „Titlul e departe, sunt foarte multe echipe puternice”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Umbra lui Negoiță sperie investitorii » Contractul-surpriză care blochează totul la Dinamo!

Cel mai slab jucător din FCSB - „U”, amenințat cu banca! MM l-a contrat în direct pe Becali: „Decizie neinspirată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
1923ro
1923ro  •  22 Iulie 2022, 13:58

Croatia are 4 mil locuitori,Anglia are 55mil populatie,deci clienti posibili pentru televiziuni si se plateste pentru un meci 9mil euro,iar la noi cu 20mil populatie/clienti posibili se plateste 100 000 euro!Mai sunt si alte variabile dar totusi e o diferenta enorma!

1923ro
1923ro  •  22 Iulie 2022, 13:39

Are dreptate,la cati bani se investeste in echipe si stadioane banii sunt putini de la televiziuni!Ar trebui sa tinem cont in primul rand de populatia Romaniei pentru ca una e sa ai abonamente la 20 milioane de oameni,alta e sa te compari cu Bosnia,Cehia,Bulgaria etc cu o populatie mult mai mica.

csaba
csaba  •  20 Iulie 2022, 16:24

Se pare c-a stat degeaba la mititelu, omenie zero ca la majoritatea sudiștilor, trcem peste cadavre pentru obiectivele pe care poate le vom realiza și ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează