FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV / UPDATE Ofertat de Mititelu, Zenga a acuzat „turnătoria” unui angajat de la FCU Craiova: „I-a lucrat pe toți” + Clubul oltean a admis public propunerea

Walter Zenga, foto: Imago
Walter Zenga, foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 25 octombrie 2022 21:12 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 09:45

Adrian Mititelu (54 de ani) a negociat cu Walter Zenga (62 de ani) pentru înlocuirea lui Marius Croitoru (42 de ani). Fostul portar i-a spus patronului că avea informații despre „turnătoria” cu care preparatorul fizic a subminat munca altor tehnicieni și a cerut ca el să fie dat afară, o condiție pe care proprietarul lui FCU Craiova nu a acceptat-o.

Adrian Mititelu încă nu a găsit un înlocuitor pentru Marius Croitoru și tot mai caută. Șeful staff-ului tehnic este, deocamdată, Florin Drăgan, unul dintre secunzii tehnicianului demis. 

Proprietarul clubului e conștient că nu va putea continua fără un antrenor principal până la finalul campionatului și negociază posibile soluții. El a tratat recent și cu Walter Zenga, liber de contract din 2020, când a fost demis de la Cagliari.

Cu cine se luptă Croitoru pentru postul de „principal” al echipei din Liga 1 » Plan fantezist al sponsorului
ANTRENORI
Cu cine se luptă Croitoru pentru postul de „principal” al echipei din Liga 1 » Plan fantezist al sponsorului

Walter Zenga: „Vin la FCU Craiova doar dacă pleacă el!”

Au existat negocieri și în privința salariului pe care urma să-l aibă fostul portar legendar al Interului și al Italiei. Era o diferență între sume, dar nu era vorba despre ceva imposibil de soluționat. Colaborarea a devenit imposibilă atunci când Zenga a pus o condiție: printre asistenții lui să nu se afle preparatorul fizic Dan Vasilică.

Înainte să avanseze tratativele cu Mititelu, Walter Zenga a cules informații despre FCU Craiova de la oamenii pe care îi mai cunoaște în fotbalul românesc. 

El a aflat că toți tehnicienii trecuți recent prin Bănie au bănuit, după plecarea de acolo, că Vasilică „îi lucrase" ca să forțeze demiterea lor. Walter Zenga i-a transmis și lui Mititelu datele acestea, ca să-i explice de ce voia să schimbe preparatorul fizic.

FCU Craiova nu mai bate pe nimeni

Proprietarul clubului a respins ideea lui Zenga fără să mai negocieze, pentru că el îl consideră pe Vasilică un preparator excelent și e omul lui de încredere în conducerea tehnică. Alb-albaștrii au început pregătirea din vară fără antrenor principal, de antrenamente s-a ocupat angajatul favorit al lui Mititelu, tocmai pentru că patronul îl considera pe acesta îndeajuns de competent ca să gestioneze situația corect.

Ofertat de Mititelu, Zenga a acuzat „turnătoria” unui angajat de la FCU Craiova: „I-a lucrat pe toți” + Clubul oltean a admis public propunerea
Walter Zenga

Ca să nu-l piardă pe Vasilică, Mititelu a ales să renunțe la Walter Zenga și e în continuare în căutarea unui „principal", într-un moment în care echipa lui e într-o criză evidentă. 

Bauza și ceilalți nu au fost capabili să câștige meciul cu Dinamo, din Cupa României, ei au remizat cu „câinii", 0-0, și au pierdut în cea mai recentă etapă din campionat, au mai făcut un egal, 1-1 acasă cu Hermannstadt. 

3 echipea condus Zenga în România: FC Național, FCSB și Dinamo. Cu FCSB a avut cea mai bună perioadă, a câștigat un titlu de campion și a obținut calificarea istorică împotriva Valenciei, în 2005, într-un moment în care "liliecii" erau supercampionii Europei

Vasilică „l-a lucrat” și pe Marius Croitoru?

Vasilică a făcut parte și din staff-ul lui Marius Croitoru, fără ca antrenorul să fi dorit, preparatorul fizic i-a fost impus când el a negociat pentru post cu Adrian Mititelu.

Finanțatorul l-a criticat de curând pe Croitoru, pe care-l consideră vinovat de forma slabă pe care a arătat-o echipa chiar și după plecarea sa: „Mi-a lăsat echipa la pământ, toți jucătorii sunt în genunchi, nu pot să alerge. Nici nu știu ce fel de antrenamente a făcut de a ajuns echipa într-un asemenea hal. De fapt, știu, a făcut antrenamente în care-i ținea pe jucători câte trei ore pe teren. E un antrenor pe care presa l-a făcut mare, iar eu m-am păcălit atunci când l-am angajat". 

Ofertat de Mititelu, Zenga a acuzat „turnătoria” unui angajat de la FCU Craiova: „I-a lucrat pe toți” + Clubul oltean a admis public propunerea
Dan Vasilică

Mititelu s-a referit, așadar, tocmai la date despre pregătirea fizică a echipei, un aspect de care nu s-ar mai fi ocupat Vasilică, ci tot Croitoru. 

Reacția clubului FCU Craiova

FCU Craiova a reacționat prin intermediul team-managerului Eduard Zelgin. 

„Într-adevăr, a fost o discuție cu Walter Zenga, după ce numele lui a fost propus patronului. Am luat legătura cu el pentru a stabili anumite lucruri legate de o posibilă colaborare. Walter și-a arătat disponibilitatea de a avea o discuție de principiu. 

Nu s-a pus în nicio secundă problema să vină cu anumite condiții legate de staff, din contră. A spus că îi este foarte ușor să lucreze cu antrenorii pe care îi avem acum, pentru că aceștia cunosc situația și jucătorii. Nu a fost nicio pretenție importantă. A fost interesat de baza de pregătire, de condiții, de obiectiv, de o durată a contractului, dar nicio secundă de staff. Ultimul lucru pe care l-a subliniat a fost salariul. 

În același timp, pentru că apare menționat numele preparatorului fizic Dan Vasilică, el a lucrat și cu Nicolo Napoli, cu Eugen Trică, Flavius Stoican și Marius Croitoru. Toți antrenorii au avut o relație profesională foarte bună cu el, bazată pe respect. Așa cum a fost propus Walter Zenga, mai sunt și alte nume. Dar patronul vrea să ia decizia potrivită în numirea noului antrenor, mai ales că echipa traversează un moment greu. 

Astfel de știri destabilizează și mai rău atmosfera și relația dintre FCU și suporterii pe care ne dorim să îi avem alături în număr cât mai mare, mai ales că urmează un program foarte greu”, a transmis Eduard Zelgin. 

VIDEO. Adrian Mititelu la ora adevărului, despre relația cu antrenorii: „Stați puțin, să fim sinceri. Credeți că eu nu mă bag?”

Citește și alte știri din Liga 1:

Liga terorii pentru antrenori: 7 contracte rupte! Dică și Petrescu, aproape de reziliere + Cine urmează să fie dat afară

VIDEO + FOTO Muzeul Fotbalului, experiență spectaculoasă în inima Bucureștiului » Gică Popescu: „Am adus aici multe tricouri din colecția personală!”. Gazeta Sporturilor are un loc special

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
Vladutandrei
Vladutandrei  •  29 Octombrie 2022, 14:18
Postat de tivireli pe 25 Octombrie 2022, 23:24

Cum poti vorbi asa despre un om cu care nu ai stat de vorba niciodata?

Este suficient sa-l vad cum vorbeste la televizor!!!Mai mult decat suficient!!

terranovaaa
terranovaaa  •  26 Octombrie 2022, 22:11
Postat de george.br pe 26 Octombrie 2022, 11:58

Din pacate ai dreptate. Cat timp Universitatea Craiova sta in mainile lui, lucrurile vor fi la fel pentru ca omul greseste fundamental considerand clubul o afacere de familie. El pur si simplu nu se simte dator cu vreo explicatie nimanui.

Univeraitatea nu a stat vreodata in mainile acestui individ cu cateva clase in plus fata de tren.

pittt
pittt  •  26 Octombrie 2022, 20:08
Postat de george.br pe 26 Octombrie 2022, 11:58

Din pacate ai dreptate. Cat timp Universitatea Craiova sta in mainile lui, lucrurile vor fi la fel pentru ca omul greseste fundamental considerand clubul o afacere de familie. El pur si simplu nu se simte dator cu vreo explicatie nimanui.

Care Universitatea Craiova? Nu știi să citești? Dacă vrei să afli si tu care echipă e Universitatea Craiova, uită-te la televizor când încep meciurile și citește, că acolo scrie clar. În rest sunt doar ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează