FOTBAL  »  Superliga  »  EVENIMENT

VIDEO + FOTO Muzeul Fotbalului, experiență spectaculoasă în inima Bucureștiului » Gică Popescu: „Am adus aici multe tricouri din colecția personală!”. Gazeta Sporturilor are un loc special

Inaugurarea Muzeului Fotbalului românesc are loc astăzi, de la ora 19:00. La evenimentul organizat în locația din Centrul Vechi al Capitalei vor asista nume mari din istoria fotbalului autohton. Gazeta Sporturilor este partener și va transmite live gala. +19   FOTO
Inaugurarea Muzeului Fotbalului românesc are loc astăzi, de la ora 19:00. La evenimentul organizat în locația din Centrul Vechi al Capitalei vor asista nume mari din istoria fotbalului autohton. Gazeta Sporturilor este partener și va transmite live gala.

Articol de , , - Publicat marti, 25 octombrie 2022 19:39 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 13:22

Inaugurarea Muzeului Fotbalului românesc a avut loc în această seară. La evenimentul organizat în locația din Centrul Vechi al Capitalei au participat nume legendare din istoria fotbalului românesc, precum Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu sau Florin Prunea.

  • Muzeul Fotbalului din București se află în Centrul Vechi, pe strada Gabroveni. Deschiderea oficială pentru fani va avea loc pe 1 noiembrie;
  • Prețul unui bilet va fi 49 lei.

VIDEO » Inaugurarea Muzeului Fotbalului din București

Gică Popescu, fostul căpitan al primei reprezentative a României, a deschis evenimentul, într-o conferință susținută alături de Robert Redeleanu, unul dintre inițiatorii proiectului.

„Mă bucur enorm că fotbalul are în sfârșit o casă, unde iubitorii vor putea găsi exponate importante din fotbalul intern și internațional. În acest loc au posibilitatea de a experimenta o rețetă culinară a maestrului Mircea Dinescu. Centrul istoric este un loc de atracție pentru toți suporterii, mai ales cei din străinătate. 

Am adus multe tricouri importante din colecția personală. Aici este și tricoul în care am marcat golul decisiv din finala Galatasaray - Arsenal, tricoul de la Campionatul Mondial din 1994, un tricou schimbat cu Maldini. Mai important este că invit alți foști mari fotbaliști care au în vitrine atât de multe trofee și lucruri de real interes. 

Ar fi minunat să le dea în custodia Muzeului. Duckadam, Dinu, Cămătaru, Iordănescu, gândiți-vă ce lucruri ar putea să expună! Ar fi de o calitate incredibilă. Eu am adus aici doar 5 din colecția mea. Gândiți-vă ce au acasă Hagi, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie. Va fi ceva spectaculos!

Eu sper ca Ianis să ajungă la nivelul tatălui lui, astfel încât tricourile pe care le am cu el, încă de când era mic, să valoreze foarte mult. M-aș bucura și dacă fiul meu ar ajunge mare, vă dați seama”, a spus Gică Popescu în deschiderea evenimentului. 

Gazeta Sporturilor, loc special în Muzeul Fotbalului

Gazeta Sporturilor are un colț special în Muzeul Fotbalului. Articole de colecție din istoria ziarului, una începută în anul 1924, au fost adaptate într-un format modern, un exercițiu de imaginație: „Cum s-ar fi povestit marile succese ale sportului românesc dacă ar fi existat internet la vremea lor?”.

+15 FOTO

Spațiul creat aici dă posibilitatea de a crea expoziții temporare, este complet renovat. Avem o fundație prin care încercăm să procurăm tricouri și alte materiale speciale. Sunt camera care vor rămâne neschimbate, lucruri permanente, dar facem promisiunea că vom aduce la București fotbaliști internaționali, glorii prin statura lucrurilor pe care le-au făcut, dar și fotbaliști în activitate. Vom avea foarte mult conținut, va fi ceva viu, în permanentă schimbare. Nu e un lucru pe care îl vizitezi o singură dată
- Robert Redeleanu

Prin cele 8 niveluri de experienţe pe care le-am pregătit vizitatorilor suntem convinşi că vom entuziasma diverse categorii de public. Football Museum Bucharest îmbină farmecul şi gloria momentelor care au marcat istoria fotbalului cu noutatea şi unicitatea unor instalaţii moderne. Prin interacţiuni inedite, evenimente speciale şi un bistro dedicat, FMB va fi şi un pol de entertainment şi engagement, nu doar o expoziţie de tricouri şi alte obiecte de valoare. Ne dorim ca atât bucureştenii, cât şi turiştii străini să adopte locaţia şi să o includă în topul recomandărilor
- Tiziana Gagiu, Chief Deputy Director Football Museum Bucharest

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Incompatibilitate pe axa FRF - FCSB! » Omul angajat de Burleanu continuă să-l ajute pe Becali: „Nu văd care ar fi conflictul de interese”

Emil Grădinescu, ironizat pentru pariul ratat lansat pe comentariul live al meciului Sepsi - FCSB: „Doar atât am de spus!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
inshallah
inshallah  •  26 Octombrie 2022, 17:11
Postat de pixelplus pe 25 Octombrie 2022, 20:24

Muzeul Fotbalului din București se află în Centrul Vechi, pe strada Gabroveni. Deschiderea oficială pentru fani va avea loc pe 1 noiembrie; Prețul unui bilet va fi 49 lei. Domnilor In ce tara traim? Cum este posibil sa faci un asemenea pret pentru biletul de intrare 49 lei? Cumperi un bilet platesti 50 lei si astepti 1 leu rest. Ti se va raspunde: imi pare rau dar nu am rest. Sau dati-mi 4 lei si va dau eu 5 lei. HOTIE LA DRUMUL MARE. Vor fi destui care vor reactiona la acest mesaj dar ganditi-va la cati vizitatori vor fi si ce suma se va aduna la inchiderea programului. RUSINE!

mai mult decat virtualul leu nedat rest, pe mine ma deranjeaza, mai degraba, cei 49 de lei virtual dati

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Octombrie 2022, 11:04

e Muzeul Fotbalului, nu Muzeul fotbalului romanesc

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Octombrie 2022, 11:02

Prunea e nelipsit de la toate evenimentele la care are posibilitatea sa se bage in seama si sa-si imprastie veninul

Vezi toate comentariile (7)
Comentează