FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FOTO Suma uriașă cu care a creditat clubul Adrian Mititelu. FCU Craiova a publicat situația financiară pe 2021

Adrian Mititelu e bun de plată
Adrian Mititelu e bun de plată

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2022 16:48 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 21:10

FCU Craiova are datorii de 6 milioane de euro, dintre care 5,4 milioane de euro sunt către firmele familiei patronului Adrian Mititelu. 

FCU Craiova, revenită după 10 ani în Liga 1, înregistrează datorii totale, la 31 decembrie 2021, în valoare de 29.334.207 lei (aproximativ 6 milioane de euro).

FCU Craiova are datorii de 6 milioane €

Față de 31 decembrie 2020, datoria a scăzut cu 10.092.662 milioane de lei (peste două milioane de euro), potrivit raportului financiar pe 2021 publicat pe site-ul oficial al clubului din Bănie, așa cum este procedura stabilită de Federația Română de Fotbal.

Datoriile clubului patronat de Adrian Mititelu sunt împărțite în două categorii: datorii pe termen scurt, 2.766.536 lei (față de angajați, autorități fiscale, subvenții și alte venituri în avans) și datorii pe termen lung, 26.567.671 lei, către societăți din cadrul grupului și alte părți legate. ”Suma care se regăsește la datoriile pe termen lung este, de fapt, suma cu care familia mea a creditat clubul”, a explicat Adrian Mititelu jr., pentru GSP.ro.

CFR Cluj și-a prezentat situația financiară » Iată cifrele șocante! Liderul are datorii uriașe
CFR CLUJ
CFR Cluj și-a prezentat situația financiară » Iată cifrele șocante! Liderul are datorii uriașe
Suma uriașă cu care a creditat clubul Adrian Mititelu. FCU Craiova a publicat situația financiară pe 2021

În 2021, au crescut de aproape 3 ori datoriile către angajați, de la 446.408 lei la 1.175.021 lei! De asemenea, FCU Craiova a acumulat datorii pe termen scurt către autoritățile fiscale, însă au scăzut cele pe termen lung către societăți din cadrul grupului și alte părți legate. 

FCU Craiova mai înregistrează datorii pe termen scurt în valoare de 747.788 de lei, provenite din „subvenții și venituri în avans”.

Motivele pentru care Enache și Chițu mai așteaptă

Adrian Mititelu jr. a explicat motivul pentru care FCU Craiova nu se grăbește să-i legitimeze pe cei doi fotbaliști achiziționați în decembrie, Gabriel Enache (31 de ani) și Aurelian Chițu (31 de ani). 

Clubul din Bănie are transferurile blocate de FIFA din cauza unor restanțe de acum 10-12 ani, către foștii jucători Michael Baird și Joshua Rose. Mititelu este dispus să plătească, pentru a dovedi că actuala FCU Craiova e continuatoarea echipei dezafiliate în 2011, urmașa vechii Știința. 

„Am trimis adrese la FIFA și la FRF, iar când vom primi răspuns, foarte important pentru club, vom lua și deciza plății. Nu se pune problema banilor. Acest club nu stă în 300.000-400.000 de euro. Deocamdată, e mult mai important ce așteptăm noi de la FIFA decât evoluțiile lui Chițu și Enache”, a precizat Mititelu jr, la Realitatea Sportivă.

Vezi și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV DINAMO - FCU CRAIOVA. Ce a remarcat Nicolo Napoli înaintea duelului din „Ștefan cel Mare”

VIDEO Titularul lui Dinamo dezvăluie: „Am renunțat la 250.000 de euro” + „Asta e adevărata Universitatea”

Au început șicanele! PCH îi ironizează pe ultrașii lui FCU Craiova, înaintea meciului direct » Azi a venit replica oltenilor: „Se ascund după perdelele geamurilor din autocar când intră în județ”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
davidgraham
davidgraham  •  10 Aprilie 2022, 12:17

Circula o vorba prin facultate :"Ai restanta - ai prestanta". Asa si cu boovenii, lasa datorii peste tot pentru a fi recunoscuti peste ani drept "Continoatoarea"si pentru a dobandi astfel Prestanta de a fi ceea ce nu sunt. Niste escroci in esenta. :)

124864391762775
Doru Ungureanu  •  09 Aprilie 2022, 07:26

*** Din păcate,asa a fost și inainte de apariția clonei...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wrx.
wrx.  •  08 Aprilie 2022, 18:55
Postat de george_br pe 08 Aprilie 2022, 11:22

Corect, mai putin la noi, in mandra noastra tara, unde mana justitiei ii ajunge doar pe fraieri. Adica pe aia far' de "cocoase". Revenind la ale noastre, atunci a fost o afacere bine pusa la punct, din care au castigat mai multi... (nu pot sa-i cataloghez aici ca-mi iau ban): Sandu, Mitica, Hrebenciuc, Olga, Rotaru, al'lalt de prin Moldova, Piturca. Fiecare dintre astia si-a tras partea. De "platit", a platit prostul de Mititelu si noi, suporterii care patimim. Bine, unii dintre noi, ai mai slabi de inger, n-am mai patimit, ca ne-am orientat rapid si ne-am alaturat "proiectului curat si cinstit" propus de mult iubita si stimata primarita.

Corect

Vezi toate comentariile (61)
Comentează