FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV DINAMO - FCU CRAIOVA. Ce a remarcat Nicolo Napoli înaintea duelului din „Ștefan cel Mare”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2022 08:46 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 12:44

Nicolo Napoli îl laudă pe Dusan Uhrin înaintea meciului Dinamo - FCU Craiova, decisiv în lupta pentru salvarea directă de la retrogradare.

  • Dinamo – FCU Craiova se joacă vineri, de la 20:30. Meciul va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport, DigiSport și Orange Sport.

Se anunță un meci de care pe care, mâine seară, de la 20:30, în „Ștefan cel Mare”. Ambele formații vizează victoria. Dinamo pentru a întreține speranțele într-o nouă salvare directă miraculoasă, iar FCU Craiova pentru a scăpa de emoțiile barajului.

Oltenii sunt optimiști, dar conștienți că formația bucureșteană nu mai e aceeași căreia i-a luat patru puncte în sezonul regulat (1-0 în Bănie, 0-0 în „Groapă").

„Vrem să câștigăm. Știm cu toți că o victorie contra lui Dinamo ne-ar asigura salvarea în proporție de 60-70 la sută. Suntem conștienți însă că va fi un meci greu, se joacă. Dinamo nu mai este echipa de acum două luni. A schimbat antrenorul, îl cunosc bine pe Dusan Uhrin, știe fotbal. A luat patru puncte în ultimele două meciuri, fără să primească gol", a declarat antrenorul juveților, Nicolo Napoli (60 de ani), pentru GSP.

Au început șicanele! PCH îi ironizează pe ultrașii lui FCU Craiova, înaintea meciului direct » Azi a venit replica oltenilor: „Se ascund după perdelele geamurilor din autocar când intră în județ”
DINAMO - FCU CRAIOVA
Au început șicanele! PCH îi ironizează pe ultrașii lui FCU Craiova, înaintea meciului direct » Azi a venit replica oltenilor: „Se ascund după perdelele geamurilor din autocar când intră în județ”

Uhrin și Napoli s-au duelat de cinci ori. Cehul s-au impus de trei ori, italianul de două. Ultima întâlnire directă dintre cei doi tehnicieni a avut loc sezonul trecut, în play-out, și s-a încheiat în favoarea lui Dusan, Poli Iași - Dinamo 1-2.

Torje, nu. Bauza, incert

Ambii antrenori se confruntă cu probleme de efectiv. Uhrin nu poate conta nici pentru acest meci pe Gabi Torje, care deși și-a reluat pregătirea cu echipa nu este 100% după accidentarea de la gambă.

De cealaltă parte, Nicolo este obligat să improvizeze în centrul defensivei, de unde va lipsi Diallo, suspendat. Cel mai probabil, Paramatti va juca alături de Kovacici.

Situația lui Juan Bauza era încă incertă miercuri. Tehnicianul italian aștepta să primească o confirmare din partea extremei argentiniene, după antrenamentul efectuat seara. Indisponibil etapa trecută, din cauza unei întinderi musculare, Bauza a revenit la antrenamente, dar a făcut numai alergări ușoare. "Avem nevoie de jucători apți 100% pentru acest meci", a transmis Napoli. 

Șicane online între fani

Derby-ul, chiar dacă e unul cu conotații la retrogradare, stârnește încă mari pasiuni în rândul fanilor. Rivalitatea dintre dinamoviști și olteni a aprins deja spiritele pe rețelele de socializare. Reprezentanții PCH și cei ai PS 1997 n-au mai avut răbdare să se confrunte direct pe stadion și au început să se ironizeze prin comunicate acide pe Facebook

„Urmează meciul cu ei. Au ceva amintiri din deplasările în Ștefan cel Mare, acolo unde de fiecare dată ajung în întârziere, pentru că le este frică de metrou și vin pe jos de la gară. (...) Vineri seară jucăm cu una din Craiove. Nu ne obosim niciodată să știm cu care din ele. Nici ei nu sunt siguri... aceleași culori, cam același nume, aceleași delicii culinare din servieta diplomat și aceiași lei. Doi lei", și-au șicanat alb-roșiii rivalii. 

Replica din Bănie nu s-a lăsat așteptată: „După cum bine știți, vineri avem meci în plantația de urzici din centrul Bucureștiului. Avem meci cu ăia care se ascund după perdelele geamurilor din autocar de fiecare dată când intră în județul Dolj… din obișnuință". 

FCU Craiova îl ia definitiv pe Bauza

Juan Bauza este împrumutat de FCU Craiova de la Miercurea Ciuc, iar patronul Adrian Mititelu jr. a anunțat că argentinianul va fi transferat definitiv. „Bauza va fi cumpărat defintiv, sută la sută, la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie", a declarat oficialul la Realitatea Sportivă. Bauza este dorit de FC Botoșani, dar oltenii au prioritate în cazul unui transfer definitiv. Mititelu va trebui să plătească 150.000 de euro, pe lângă suma inițială, de 50.000 de euro. 

Bordușanu are umărul dislocat

Internaționalul de juniori Antonio Bordușanu (17 ani), folosit constant în returul sezonului regulat, nu a mai făcut parte din lotul lui Dinamo în primele trei meciuri din play-out. Extrema a devenit indisponibilă din cauza unei dislocări a umărului. Bordușanu își va relua antrenamentele abia peste două săptămâni. Puștiul a evoluat 14 meciuri în Liga 1 și și-a trecut în cont un gol și o pasă decisivă. 

Sper să batem Dinamo pentru a scăpa de grija barajului, dar nu le dăm nicio primă specială jucătorilor. Suntem pe un loc care lasă de dorit, iar condițiile pe care le oferă clubul sunt de locurile 1-4
-Adrian Mititelu jr., patron FCU Craiova

VIDEO Q&A inedit cu Răzvan Grădinaru: „Mi-am dorit mereu să joc la Dinamo chiar dacă am făcut un pas în direcția opusă”

Citește și:

EXCLUSIV Un dublu campion al României a dat detalii despre cum a jucat cu probleme la inimă: „La efort, bate regulat, iar în pauză, bate neregulat”

La litigii suntem pe 4 în lume! Dinamo este, în sfârșit!, de Champions League!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  07 Aprilie 2022, 16:19

Va asteptam la cules de urzici! Oricum mai mult de culegatori de praz si urzici nu sunteti in stare :)

kuba
kuba  •  07 Aprilie 2022, 11:25

Forta Stiinta! Forta Nicolo Napoli! Sa stergem pe jos cu purtatorii francizei lui Nicu Badea!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează