FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un dublu campion al României a dat detalii despre cum a jucat cu probleme la inimă: „La efort, bate regulat, iar în pauză, bate neregulat”

Ovidiu Tâlvan (în alb) în duel cu Daniel Bălan într-un Steaua - Dinamo (foto: arhiva GSP)
Ovidiu Tâlvan (în alb) în duel cu Daniel Bălan într-un Steaua - Dinamo (foto: arhiva GSP)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 11:16 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 12:16

Ovidiu Tâlvan (49 de ani), fost fotbalist la Dinamo, a fost invitat în această dimineață la GSP Live. Dublu campion în Liga 1 cu echipa din „Ștefan cel Mare” a vorbit despre probleme sale la inimă, descoperite în timp ce juca la echipa bucureșteană.

Tâlvan a declarat că inima sa funcționează normal în timpul efortului fizic, dar în timpul repausului bate neregulat, astfel că nu a fost nevoit să se retragă prematur din fotbal.

Contrastul șocant al granzilor! CFR Cluj câștigă tot, dar a îngropat jucătorii tineri. FCSB nu câștigă nimic, dar puștii ating cote senzaționale
ANALZIĂ
Contrastul șocant al granzilor! CFR Cluj câștigă tot, dar a îngropat jucătorii tineri. FCSB nu câștigă nimic, dar puștii ating cote senzaționale

Ovidiu Tâlvan: „La efort, inima bate regulat, iar în repaus bate neregulat”

„A apărut în timp această problemă. La efort, inima mea bătea regulat, iar în pauză, bătea neregulat. Are o anomalie din cauza irigării vaselor de sânge. Dacă fac acum 10 genuflexiuni, inima intră în parametrii ei normali de lucru. Poate de asta aveam capacitatea de efort pe care o dezvoltam în timpul meciului.

S-a descoperit la controlul anual, efectuat cu echipa de club, înaintea startului de sezon. Poate în 3 luni a apărut această problemă, că atunci făceam control din 3 în 3 luni la Dinamo. Am stat 6 luni internat la Fundeni, pe secția domnului profesor doctor Carp, care mi-a recomandat multe lucruri pe care le respect și în viața privată.

Mi-a spus: «Copile, nu am găsit nimic anormal la tine». Pe parcursul investigațiilor s-a întâlnit o comisie de 3 profesori universitari, am făcut și coronarografie de două ori, foarte multe teste de efort. Acei 3 profesori și-au pus parafa că sunt apt de efort.

Recomandările au constat în renunțarea la Coca Cola, vin roșu, cafea, țigări. Am lăsat din prima zi țigările, am zis că vreau să continui să joc fotbal. Mi-a zis: «Nu este o problemă medicală, este o problemă de comportament». Și atunci mi-am schimbat comportamentul”, a spus Tâlvan la GSP Live.

2 titluria câștigat Tâlvan cu Dinamo, în 2000 și 2002.

Citește și:

Revenire importantă la CSU Craiova » Reghecampf vrea să se bazeze pe el în finalul sezonului

A devenit titular la Dinamo și vrea un salariu mai mare » Cât câștigă în prezent

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
red_panzer
red_panzer  •  06 Aprilie 2022, 12:40

Un jucator care se daruia pe teren. Respect!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează