FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNCHISOARE

UPDATE Mititelu jr. susține că tatăl lui va ieși din închisoare » Reprezentant al penitenciarului Pelendava: „Până decizia nu e definitivă și irevocabilă, nu poate fi eliberat”

Articol de , - Publicat joi, 26 mai 2022 18:15 / Actualizat joi, 26 mai 2022 18:19

Adrian Mititelu jr. a anunțat azi că tatăl lui va fi eliberat din închisoare. Pentru patronul celor de la FCU Craiova situația nu este însă atât de simplă.

UPDATE, 18:15. „Până decizia nu rămâne definitivă și irevocabilă, Mititelu nu poate fi eliberat”

Un reprezentant al Penitenciarului Pelendava (Craiova), unde Mititelu își ispășește pedeapsa, a explicat situația pentru GSP.ro: „Nu poate fi eliberat până când instanța nu va decide dacă anulează sau nu hotărârea Curții Constituționale. Adrian Mititelu trebuie să facă o contestație în anulare, iar instanța va decide dacă anulează sau nu hotărârea Curții Constituționale. Până decizia nu rămâne definitivă și irevocabilă, Mititelu nu poate fi eliberat”.

Avocații consultați de Gazetă spun că acest caz poate să fie judecat în regim de urgență, dar că acest aspect rămâne la latitudinea judecătorilor.

***

Din informațiile Gazetei Sporturilor, patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională, astfel că va fi eliberat înainte de a-și ispăși întreaga pedeapsă. 

„Am câștigat la Curtea Constituțională. Tata va fi eliberat”, a spus Adrian Mititelu jr. pentru Gazeta Sporturilor.

Adrian Mititelu jr anunță că tatăl său va fi liber

Adrian Mititelu jr. a postat și pe Facebook un mesaj prin care anunța că tatăl său va fi eliberat din închisoare. 

VICTORIE !!!

Azi, Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepție invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent. 

Concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluție de achitare, soluție ce a fost dispusă în primă instanță, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripția răspunderii penale. 

Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanța a aplicat prevederile art 155 alin 1 cod Penal, normă ce a fost astăzi declarată neconstituțională ca urmare a admiterii excepției de neconstituționalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul soluționat cu condamnarea sa. 

Efectul deciziei de azi este ca încetează de îndată executarea pedepsei și într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. 
Împreună vom fi mai puternici!
 - Adrian Mititelu jr.

Adrian Mititelu iese din închisoare

 În noiembrie 2020, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. 

Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță a fost iertat. 

De ce a fost condamnat Adrian Mititelu 

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. 

Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni. 

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, după instituirea sechestrului din 31 ianuarie 2011, FC U Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB, în data de 23 martie 2011.  

Adrian Mititelu, achitat în dosarul în care fusese condamnat la 5 ani de închisoare

Recent, în decembrie 2021, patronul de la FCU Craiova a fost achitat definitiv în dosarul în care fusese condamnat, în ianuarie, la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. 

VIDEO Noi suspiciuni la ultimul titlu luat de FCSB. Campion al României, în direct: “Unii dintre colegii mei de la ASA nu au vrut. Au fost alte interese”

Citește și: 

Gigi Becali îi răspunde ministrului Dîncu pe tema arenei din Ghencea: „Eu îl credeam băiat deștept. Își pun ăștia ambiția cu mine?”

Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
terranovaaa
terranovaaa  •  27 Mai 2022, 15:32
Postat de wrx. pe 27 Mai 2022, 06:55

Îți cumpăr bilet, valerik?

Nu mersi zbor gratis dar passu asta ma intereseaza

Forzzastiinta
Forzzastiinta  •  27 Mai 2022, 10:59
Postat de wrx. pe 27 Mai 2022, 06:20

Multi-cont

Da, da, multi cont ai tu esti unu si același wrx/kuba/giorgiebre. *** Apropo ai fost cu echipele lui ajîcă in Europa vreodată? In europa bre dupa marfă,in nordul Bucureștiului ce naibi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wrx.
wrx.  •  27 Mai 2022, 06:56

Buna dimineața Mogoșeni ! Astăzi va faceți de ras in ultimul meci a lui Reghe pe banca clonei din Mogoșoaia! Forța Botoșani ! Forța Marius Croitoru! Răzbunare Mihai Roman II !!! Afara cu *** din Europa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează