FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI

Mititelu, în alertă » Ce s-a întâmplat la ultimele meciuri FCSB - Sepsi

FCSB - Sepsi e programat duminică, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro
FCSB - Sepsi e programat duminică, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 10:30 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 11:58

Sepsi se descurcă excelent pe terenul lui FCSB, unde n-a pierdut din 2019 și a obținut 5 puncte în ultimele 3 partide ♦ Statistica e descurajatoare pentru Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova care are nevoie de o înfrângere a covăsnenilor pentru a fi matematic în play-off cu o victorie la Sibiu, contra celor de la Hermannstadt ♦ Săptămâna viitoare se joacă Sepsi - FCU Craiova, posibil duel cu locul 6 pe masă.

  • FCSB - Sepsi e programat duminică, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1. De la aceeași oră, live pe posturile secundare ale televiziunilor de sport, se dispută Hermannstadt - FCU Craiova. 
  • Pentru că FCU Craiova a avut câștig de cauză la Comisia de Recurs, care a dispus ca duelul dintre olteni și Sepsi să se rejoace din minutul 1, de la 0-0, gruparea din Bănie se află în prezent pe locul 6, la un punct în fața covăsnenilor.
Cutremur în fotbalul românesc » 20 de arbitri sunt anchetați că au jucat la pariuri!
MAFIA PARIURILOR
Cutremur în fotbalul românesc » 20 de arbitri sunt anchetați că au jucat la pariuri!

Sepsi, singura neînvinsă pe terenul lui FCSB în ultimele 3 meciuri

Pentru a fi sigură că mai păstrează șanse la play-off indiferent de rezultatul dintre Hermannstadt și FCU Craiova, Sepsi are nevoie să obțină cel puțin un rezultat de egalitate pe Arena Națională. Iar istoricul ultimilor ani le dă speranțe covăsnenilor.

De la promovarea în Superliga, 2017, gruparea din Sfântu Gheorghe s-a duelat de 15 ori în campionat cu FCSB. Roș-albaștrii au câștigat 7 partide, covăsnenii două, 6 meciuri fiind remize.

Ținând cont că FCSB se bate an de an la titlu, e surprinzător că vicecampioana nu a mai câștigat pe teren propriu contra lui Sepsi de mai bine de 3 ani, mai exact din 3 noiembrie 2019, scor 2-1. Marcau atunci Harlem Gnohere și Florin Tănase, respectiv Karanovic.

Mititelu, în alertă » Ce s-a întâmplat la ultimele meciuri FCSB - Sepsi
Caseta ultimului meci câștigat de FCSB pe teren propriu contra lui Sepsi

Din acel moment, s-au jucat 3 partide cu FCSB gazdă. Remarcabil, Sepsi s-a impus o dată și a scos două egaluri. Nicio altă formație aflată în prezent în Superliga nu se poate lăuda cu zero înfrângeri în precedentele 3 deplasări contra celor de la FCSB.

Adică FCSB a reușit recent să învingă pe teren propriu formații mult mai bine cotate, precum CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid, Farul, fără să treacă mai mult de două întâlniri fără victorie.

Adrian Mititelu pune presiune pe FCSB 

Direct interesat ca FCSB s-o învingă pe Sepsi, Adrian Mititelu a declarat înaintea meciului că echipa lui Pintilii n-are nicio scuză în cazul în care nu va obține cele 3 puncte duminică seară.

„FCSB vrea să ia campionatul, corect? Păi, dacă nu bați Sepsi, cum mai vrei să iei campionatul? Care sunt motivele pe care le invoci? Dacă nu o bate pe Sepsi, nici să nu se mai gândească FCSB la campionat! Să-și vadă de treaba lor! Cum adică? Vrei să iei campionatul, dar nu poți să o bați pe Sepsi?! Au și echipa completă...”, a declarat patronul FCU Craiova la Fanatik.

FCSB își face și un deserviciu dacă o ajută pe FCU Craiova să intre în play-off

Miercuri, Gazeta Sporturilor a scris despre dezavantajul pe care FCSB l-ar avea în cazul în care FCU Craiova, nu Sepsi, se va califica în play-off.

Deși pe FCSB ar avantaja-o accederea lui FCU între primele 6, din perspectiva relației de amiciție dintre Becali și Mititelu, gruparea olteană ar fi, practic, singurul aliat pe care bucureștenii l-ar putea avea, această situație i-ar crea un mare deserviciu chiar lui Compagno.

Dacă FCU va fi în play-off, atunci Pintilii își va pierde golgheterul la zi pentru cel puțin 20% din confruntările din partea a doua a sezonului. Compagno nu va putea să evolueze împotriva lui FCU, din cauza unei clauze pe care Gigi Becali a acceptat-o atunci când l-a cumpărat din Bănie.

Deși a achitat nu mai puțin de 1,5 milioane de euro, patronul FCSB a fost de acord cu solicitarea lui Mititelu: atacantul italian să fie condiționat de achitarea unei sume de 100.000 de euro dacă va fi folosit în meci direct.

Clauza însă nu a fost activă doar pentru sezonul regulat, din care mai era de jucat o singură confruntare directă între FCSB și FCU, ci va fi pentru întreaga perioadă pe care italianul o va petrece în roș-albastru. Automat, în jocurile din play-off, Andrea va sta pe bară în cele două întâlniri cu FCU, în cazul în care formația pregătită de Nicolo Napoli ar prinde locul 6.

VIDEO » Toate detaliile înaintea partidei FCSB - Sepsi:

Mai multe articole de actualitate:

Mihai Stoica l-a umilit pe Strizu în direct: „Uitați-vă ce față are, un personaj caricatural! Nu am vrut să mă înconjor de proști, mincinoși și impostori” + episod ireal cu Olaru
FCSB
Mihai Stoica l-a umilit pe Strizu în direct: „Uitați-vă ce față are, un personaj caricatural! Nu am vrut să mă înconjor de proști, mincinoși și impostori” + episod ireal cu Olaru
Pe cine dă vina Mihai Stoica în cazul Sepsi vs FCU Craiova: „Eu am o problemă mare de tot!”
Sepsi vs FCU Craiova
Pe cine dă vina Mihai Stoica în cazul Sepsi vs FCU Craiova: „Eu am o problemă mare de tot!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
danny_l
danny_l  •  11 Martie 2023, 14:15

Steaua va bate ,nu pentru că ar vrea pe FCU in Play-off ,nu știu după acest scandal câte echipe mai agreează Sepsi, foarte puține, plus că Becali nu agreează aceasta echipă

george.br
george.br  •  11 Martie 2023, 13:55
Postat de nicolaeigrecu pe 11 Martie 2023, 12:33

Mînînțelu are probleme în primul rând cu Hermanstadt

Du-te la scoala, bre!

k0ba
k0ba  •  11 Martie 2023, 13:35

FC FCSB - Pepsi 1-0; Hermanstadt -Stiinta 0-1

Vezi toate comentariile (7)
Comentează