FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Are interzis să evolueze” » FCSB își face și un deserviciu dacă o ajută pe FCU Craiova să intre în play-off

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 martie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 09:09

Andrea Compagno are o clauză în contractul de transfer de la clubul lui Mititelu prin care are interzis să evolueze împotriva fostei lui echipe, pe întreaga durată a înțelegerii cu FCSB ♦ Dacă roș-albaștrii ar încălca această prevedere, atunci ar trebui să achite câte 100.000 de euro pentru fiecare apariție a atacantului italian ♦ În lot, în momentul de față, nu există nicio altă variantă care să dețină profilul lui Andrea, de veritabil număr 9

FCSB va avea parte de o revenire importantă în primul „11" la meciul cu Sepsi, din ultima etapă a sezonului regulat: atacantul Andrea Compagno. Cu o victorie în acest meci, trupa lui Pintilii s-ar asigura că nu ar intra la o distanță mai mare de 3 puncte față de CFR Cluj, principala rivală în lupta pentru câștigarea titlului.

În plus, un succes duminică seara i-ar crea un imens avantaj și lui FCU Craiova, grupare care are nevoie ca Sepsi să piardă și ea să câștige la Sibiu, pentru a putea accesa in extremis prezența în play-off.

Alt nume cunoscut din Superligă contestă decizia stranie a lui Becali: „El trebuia să rămână în teren!”
UTA - FCSB 3-1
Alt nume cunoscut din Superligă contestă decizia stranie a lui Becali: „El trebuia să rămână în teren!”

Și 1,5 milioane, și câte 100.000 pentru fiecare meci pentru Andrea Compagno

Deși pe FCSB ar avantaja-o accederea lui FCU între primele 6, din perspectiva relației de amiciție dintre Becali și Mititelu, gruparea olteană ar fi, practic, singurul aliat pe care bucureștenii l-ar putea avea, această situație i-ar crea un mare deserviciu chiar lui Compagno, atacantul în care FCSB își pune speranțele că o va ajuta decisiv în meciul din finalul săptămânii.

Dacă FCU va fi în play-off, atunci Pintilii îl va pierde pe golgheterul ei la zi pentru cel puțin 20% din confruntările din partea a doua a sezonului. Compagno nu va putea să evolueze împotriva lui FCU, din cauza unei clauze surprinzătoare, pe care Gigi Becali a acceptat-o atunci când l-a cumpărat din Bănie.

Deși a achitat nu mai puțin de 1,5 milioane de euro, patronul FCSB a fost de acord cu solicitarea lui Mititelu: atacantul italian să fie condiționat de achitarea unei sume de 100.000 de euro dacă va fi folosit în meci direct.

Clauza însă nu a fost activă doar pentru sezonul regulat, din care mai era de jucat o singură confruntare directă între FCSB și FCU, ci va fi pentru întreaga perioadă pe care italianul o va petrece în tricoul roș-albastru. Automat, în jocurile din play-off, Andrea va sta pe bară în cele două jocuri cu FCU, în cazul în care formația pregătită de Nicolo Napoli ar prinde locul 6 duminică.

Compagno vrea să joace, ca să-l vadă Roberto Mancini

Situația i-ar crea mari deservicii lui Compagno, dar mai ales FCSB-ului. Andrea a intrat recent în vizorul selecționerului Italiei, Roberto Mancini, care l-a convocat pe lista extinsă a Squadrei Azzurra pentru debutul în preliminariile CE și nu i-ar pica deloc bine să nu joace și să stea pe bară, nefiind nici accidentat, nici suspendat.

Apoi, FCSB ar avea de surmontat o absență importantă, din moment ce, în primul rând, Andrea e golgheterul la zi al echipei, cu 11 goluri marcate în Liga 1, dar și pentru că nu există o alternativă în lot care să respecte profilul de atacant pe care îl deține Compagno.

A lipsit deja în 10 meciuri la FCSB

De când a venit la FCSB, în finalul lunii august, Compagno a absentat în nu mai puțin de 10 confruntări. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost în campionat, iar în ele, FCSB a pierdut peste 40% dintre punctele puse în joc.

6,13 e media GSPa notelor pe care Compagno le-a primit pentru meciurile jucate în tricoul roș-albastru în Liga 1; e al doilea, după Șut (6,23), dar peste Olaru (6,10), Cordea (6,05) și Edjouma (6,04)

Partidele în care Compagno n-a jucat

MECI*DE CE A LIPSIT
FCU Craiova - FCSB 0-2interzis de clauza din contract
FCSB - CS Mioveni 5-1suspendat
FCSB - CFR 0-1accidentat
FCSB - Botoșani 1-0accidentat
FCSB - CSU Craiova 1-1accidentat
UTA - FCSB 3-1suspendat
* s-au luat în calcul doar partidele de campionat

7 cartonașe galbenea încasat Compagno în acest sezon de Liga 1: 5 la FCSB și restul la FCU Craiova. Niciun alt jucător al roș-albaștrilor nu a primit atât de multe; al doilea în acest top e Dawa (6)

Compagno este mai mult şmecher decât fotbalist, se poziţionează mereu în aşa fel încât pare că n-are nicio vină, niciodată, chiar dacă el e cel care lovește. La capitolul ăsta este cel mai bun! N-am văzut pe cineva să protejeze în aşa fel încât arbitrul să nu dea nimic
- Panduru, la Orange Sport, comentând lovitura cu cotul pe care Compagno i-a aplicat-o lui Turda, gest nesancționat de arbitru cu eliminare

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali, încă o decizie fără logică » Cum și-a sabotat echipa în meciul cu UTA
FCSB
Gigi Becali, încă o decizie fără logică » Cum și-a sabotat echipa în meciul cu UTA
Claudiu Keșeru, criticat pentru poza postată după UTA - FCSB: „Băi, ești nebun? Ați luat campionatul?”
UTA - FCSB 3-1
Claudiu Keșeru, criticat pentru poza postată după UTA - FCSB: „Băi, ești nebun? Ați luat campionatul?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
..kuba..
..kuba..  •  08 Martie 2023, 16:12
Postat de adriann_ pe 08 Martie 2023, 11:18

HAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA DE PARCA SE PUNE PROBLEMA INVINGATOAREI IN MECIURILE FCU-fcsb daca intra Mititelu in play-off :)) 6 puncte garantate pentru fcsb si FCU isi va da viata pe teren cu contracandidatele :))

Pesedel, visul chelului este sa il bata pe cioban. Rabdare, inca sunt şanse sa intre Ştiința in play-off! Problema ca voi si moqosenii tzâtzâiți de frica, ca iarasi va rupem fâşul! Umilinte mai mari luate de Rapid devla Ştiința nu rxista in istoria voastra!

dododudau
dododudau  •  08 Martie 2023, 14:04
Postat de anticenzuralasport pe 08 Martie 2023, 09:07

Nici nu pot citi acest articol !!! Cum poate niste ziariști care clamează cinstea sa vorbească despre beneficii și deservicii la un meci de sport ?

Uite ca poate, ca e trei!

Nini
Nini  •  08 Martie 2023, 13:35

Scrieți- scrieți.... poate-poate vă crede cineva . Sunteți în stare să scrieți orice pentru a ajuta Sepsi să între în play-off. Nu e nici o legătură cu deținătorul drepturilor tv?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează