FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN SLOVENIA

EXCLUSIV / VIDEO Cum vrea Mititelu jr. să umple stadionul la Craiova? Caracterizare deranjantă: „Avem fanaticii, ne trebuie și «sămânțarii»"

Adrian Mititelu jr., patron FCU Craiova +5   FOTO
Adrian Mititelu jr., patron FCU Craiova

Articol de , - Publicat joi, 24 iunie 2021 17:20 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 19:55

În cantonamentul din Slovenia, Adrian Mititelu jr (24 de ani) a acordat un interviu pentru cititorii GSP. Iată cum vede patronul lui FCU Craiova rivalitatea cu CSU Craiova.

  • În sezonul 2021/2022, Craiova va da două echipe în Liga 1: FCU Craiova, echipa familiei Mititelu, și CSU, echipa finanțată de Mihai Rotaru. Rivalitatea dintre cele două va provoca dueluri incendiare.
  • După încarcerarea patronului Adrian Mititelu, clubul nou-promovat în Liga 1 a fost condus de Adrian Mititelu jr, fiul patronului. 

- Domnule Mititelu, v-a fost greu să vă găsiți cuvintele după promovare. Acum, la rece, ne puteți spune cum a trăit familia dumneavoastră revenirea în Liga 1? 
- A fost o zi minunată. Ne-am bucurat, dar ponderat, pentru că tata e în închisoare. Nu ne puteam bucura la maximum. Până la urmă, el este dezvoltatorul acestui proiect. A fost un moment frumos, o zi în care ne-a fost răsplătită munca. Trebuie să strângem rândurile, de acum vine greul! Timp nu prea e, încă mai căutăm jucători. Au venit 5 jucători, vor mai veni 4-5. Sper ca lotul să fie unul greu de învins.

- Spre deosebire de tatăl dumneavoastră, sunteți ceva mai ponderat, căutați să evitați clinciurile... 
- Nu neapărat. Cred că faptul că am trăit atât de multe a lăsat urme. Prea multe situații neplăcute! Tatăl meu nu cred că se aștepta să aibă parte de asemenea nedreptăți. Lăsăm totul în trecut! Important e că acest club a renăscut din propria cenușă. Nu mai contează tot ce-am făcut, de acum totul se uită! Așa-i la noi, la olteni, se uită repede! Pretențiile cresc.

Adrian Mititelu jr: „Sezonul acesta vom vedea realitatea din oraș”

- Cât se va schimba percepția asupra echipei de acum înainte? Expunerea e alta la Liga 1! 
- Suntem foarte respectați pentru că am luat-o treptat, de la Liga a 4-a. Cred că avem un atu față de cealaltă echipă. Plus că suntem continuatoarea de drept a Universității Craiova, clubul legendar. Zic că o mare parte din fanii care mergeau la meciurile lui CSU vor veni la noi. Fanaticii au rămas la noi, asta e clar, se vede cu ochiul liber! Cred că acum trebuie să atragem și publicul larg - cum se spune în termeni folclorici, sămânțarii, fără să-i jignim. Avem nevoie de ei! Până la urmă, trebuie respectați toți oamenii, nu doar ultrașii. Important e să putem juca meciurile cu stadionul plin. Atunci vom putea vedea realitatea din oraș! Care e echipa mai iubită și mai susținută!

- Ce meci va fi mai important pentru dumneavoastră? Cel cu rivala din oraș sau derby-urile cu FCSB, Dinamo? 
- Presiunea meciului cu CSU va aduce o stare de dorință maximă. E clar că am vrea să batem cu orice preț, iar o înfrângere ne-ar demoraliza câteva zile. Tocmai de asta trebuie să fiu sincer: recunosc că meciul cu CSU va fi foarte important, poate cel mai important. E un război de culise! Vom trata totuși fiecare meci ca pe unul important.

- Mulți oameni de fotbal laudă concurența din Craiova, faptul că vă ambiționează. E așa? 
- Noi n-avem o problemă că mai e o echipă în Craiova. Sau că împărțim stadionul. Nu! Să fiu clar! Problema e furtul de identitate! Că ei și-au asumat faptul că sunt Universitatea Craiova. OK, concurența ajută fotbalul românesc, mai ales unde sunt bani și se investește. Vă repet, pe lângă acest autocar, construim o bază de fotbal cu 6 terenuri naturale, unul artificial, cu SPA și tot ce trebuie. Acest lucru e important! Ca să rezum, e bine că-s două echipe în Craiova. E acest orgoliu ieșit din comun ce numai la olteni îl vezi. Va fi un spectacol în tribune, se va juca având casa închisă. Fotbalul va fi câștigător!

Tatăl meu a trecut acțiunile pe numele meu de când aveam 10 ani. Practic, sunt patron de club de la 10 ani dacă nu mă înșel. Deci cu siguranță că sunt cel mai tânăr patron de club din România. Așa a fost conjunctura.

- Adrian Mititelu jr, patron FCU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

Superafacere pentru Chindia: Hagi a dat jucători de 2,3 milioane de euro pentru Aioani

Veste bună pentru Dinamo » Investiție de 100.000 de euro!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
davidgraham
davidgraham  •  28 Iunie 2021, 09:33
Postat de 7kay pe 25 Iunie 2021, 19:12

Spune unde am greșit , din ce am scris? Eu sunt un suporter al Craiovei. Nu contează că e U , CSU sau FCU. Dar nu uit ce s-a făcut. Dacă negi ceva fin ce am scris înseamnă că te minți singur.

Wrong, Wrong, Wrong de 39 de ori Wrong !

7kay
7kay  •  25 Iunie 2021, 19:12

Spune unde am greșit , din ce am scris? Eu sunt un suporter al Craiovei. Nu contează că e U , CSU sau FCU. Dar nu uit ce s-a făcut. Dacă negi ceva fin ce am scris înseamnă că te minți singur.

gogu2005
gogu2005  •  25 Iunie 2021, 17:41

Până la urmă, FC litera U, echipa cu un cal pe stemă a rămas cu pușcăriașii și în tribune și în conducere. Hai cu încă un autocar la echipă :)))

Vezi toate comentariile (47)
Comentează