FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

„A fost o execuție!” » Reacție dură a lui Adrian Mititelu, după ce FCU Craiova a pierdut la „masa verde” cu Sepsi

Articol de , - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 16:10 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 17:23

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova 1948, a reacționat, după ce clubul pe care îl patronează a pierdut cu 3-0 la masa verde meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, din etapa cu numărul 23 din Superliga. Verdictul de la Disciplină va fi atacat cu recurs la Comisia de Apel, apoi la TAS, anunță oltenii. 

  • Sepsi câștigă cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la „masa verde”!
  • FCU Craiova nu va avea galerie în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau teren neutru!
  • 25.000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova;
  • Verdictul NU este definitiv și poate fi atacat cu apel la comisiile din România, apoi la TAS.
Sepsi - FCU Craiova 3-0 la „masa verde”! Verdict la Disciplină în scandalul de xenofobie: 6 etape în deplasare fără galerie pentru olteni
SEPSI - FCU CRAIOVA
Sepsi - FCU Craiova 3-0 la „masa verde”! Verdict la Disciplină în scandalul de xenofobie: 6 etape în deplasare fără galerie pentru olteni

Adrian Mititelu, după ce FCU Craiova a pierdut la masa verde meciul cu Sepsi: „A fost o execuție!”

„Asta a fost soarta CRAIOVEI în toată istoria ei! Am trecut prin momente infinit mai grele, mergem înainte!”, a postat Adrian Mititelu, pe contul personal de Facebook. 

„Decizia Comisiei de Disciplină nu are nicio acoperire legală. Noi suntem absolviți de orice vină, nu ni se poate reproșa nimic. A fost o execuție! Sunt două variante: ori s-a vrut să se dea un exemplu, pentru că Burleanu dorește să determine galeriile să nu mai recurgă la scandări rasiste și xenofobe, ori este o operațiune Sepsi în play-off cu orice preț. 

Cred că această decizie va provoca românilor o ură și mai mare față de secuime. Eu așa văd lucrurile, dacă Sepsi va intra în play-off în urma acestei decizii. Fotbalul înseamnă sentimente, ambiție, mândrie, nu poți să faci astfel diferența într-o competiție sportivă. Este o decizie nechibzuită și o execuție! 

Membrii comisiei s-au descalificat. N-am nicio vină, nici măcar 1%. Cum să-mi dai meci pierdut cu 3-0, când n-a depins nimic de mine, și totul a depins de domnul Laszlo Dioszegi? Dânsul putea să facă foarte ușor evacuarea fanilor și nu mai era nicio problemă. Adică, el stă lejer, nu ia nicio măsură, care stătea în atribuția, și câștigă meciul. Așa ceva nu s-a mai pomenit până acum”, a adăugat Adrian Mititelu, într-o reacție pentru GSP.

Decizia Comisiei de Apel nu o iau în calcul, pentru că este o formalitate. Nu avem o justiție profundă la FRF. Singura noastră speranță e la TAS. Până pe 4-5 martie trebuie să se soluționeze, pentru că încep alte competiții, play-off și play-out. Totul a fost un plan pus la punct încă de când a început meciul, inclusiv prin delegarea arbitrului Andrei Chivulete. Poate greșesc, dar sunt anumite semne care îmi confirmă scenariul
- Adrian Mititelu, pentru GSP.ro

Marcel Pușcaș, director general FCU Craiova: „Vom face recurs!”

Marcel Pușcaș, directorul general al oltenilor, a comentat de asemenea decizia luată de Comisia de Disciplină. 

„Decizia este cel puțin ciudată. Sigur că nu pot sa contest că au greșit fanii noștri, dar dacă noi nu suntem organizatorii nu văd de ce am plăti noi.  Vom face recurs și după vom merge și la TAS.  

În cazul în care vom câștiga la TAS, nu știu ce se va întâmpla cu competiția. Cine a luat aceasta decizie trebuia să se gândească la TAS, la o hotărâre luată în afara României. S-ar putea să te trezești la finalul play-off-ului... noi să avem dreptate și să câștigăm, apoi să se întoarcă rezultatele. 

 Trebuia însă să nu mai existe această situație, iar rezultatul sa fie cel de pe teren, să se continue fara suporteri. Astfel nu se mai ajungea la TAS, nu se mai pierdea vremea. 

Vina nu o are Chivulete, el a aplicat regulamentul. S-a pripit zic eu, putea să mai aștepte dupa reluare unu-două-3 minute, nu după prima scandare să oprească meciul. Vina cea mai mare o are observatorul, care trebuia să ia măsurile de rigoare, plus organizatorul. Există o lege în România. Un regulament al unei federații sportive nu poate bate o lege. Regulamentele trebuie mulate dupa legislația română în vigoare. 

Atunci trebuia să se ia decizia evacuării”, a declarat Marcel Pușcaș, la Digi Sport. 

Citește și: 

Hervin Ongenda a fost prezentat oficial la Rapid: „Ăsta e fotbalul pe care îmi place să îl joc!”

Noul pariu din Superligă al lui Dragomir: „«Gușpița» aia mică a lui Mititelu poate ajunge la echipa națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
combatlandos
combatlandos  •  16 Februarie 2023, 15:26
Postat de legio.sud pe 15 Februarie 2023, 20:53

***

N-au strigat absolut nimic impotriva oltenilor desi meritau dupa atatea jigniri!Dar secuii stiu ca nu poti cere unui om mai mult decat poate si mai stiau ca in Romania exita regulamente pt.care sunt responsabili care sa le aplice!

radufl
radufl  •  16 Februarie 2023, 14:52
Postat de Ceferinho pe 15 Februarie 2023, 18:22

In cazul asta nu mi se pare corect sa lovesti in Craimicuta. Fortele de ordine trebuiau sa-i scoata de pe stadion pe suporterii olteni si subiectul era inchis, eventual trebuiau luati la purecat cei care injurau si proliferau xenofobisme, inclusiv din fanii lui Sepsi. Si-au batut joc de Mititelu.

Suporterii lui Sepsi nu scandau nimic xenofob. "Ria, ria Hungária" nu este o scandare xenofobă. Ar trebui să știi, că locuiești în Cluj, ca și mine :)

dansy
dansy  •  16 Februarie 2023, 13:38
Postat de calin.radulescu pe 15 Februarie 2023, 17:04

Oamenii astia din Craiova n-au rusine si educatie. In loc sa-si ceara scuze public pentru ce a strigat galeria lor de derbedei, sa ridice mana sus si sa accepte sa piarda partida cu 3-0 observ ca s-au apucat sa faca SCANDAL

Vezi ca numai suporterii fcu fac astfel de lucruri urate in Craiova.Nu baga in aceeași oala și suporterii CS U

Vezi toate comentariile (59)
Comentează