FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

FOTO Hervin Ongenda a fost prezentat oficial la Rapid: „Ăsta e fotbalul pe care îmi place să îl joc!”

Rapid a bătut palma cu Hervin Ongenda +11   FOTO
Rapid a bătut palma cu Hervin Ongenda

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 14:12 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 15:20

Hervin Ongenda (27 de ani), mijlocașul ofensiv francez care impresiona la FC Botoșani în urmă cu câteva sezoane, a fost prezentat oficial de Rapid, într-una dintre cele mai interesante mutări reușite iarna aceasta în fotbalul românesc.

Alb-vișiniii au perfectat cel de-al doilea transfer al iernii, după cel al lui Funsho Bamgboye. Trupa lui Adi Mutu a bătut palma cu Hervin Ongenda, fostul „vrăjitor” al lui FC Botoșani. Clubul a anunțat mutarea în această după-amiază.

Mijlocașul crescut de PSG, trecut în două rânduri pe la FC Botoșani e rapidist cu acte în regulă: „Hervin Ongenda este noul jucător al Rapidului, acesta semnând pentru un an și jumătate cu echipa noastră”, transmite clubul aflat pe locul 4 în Superligă. 

Rapid l-a prezentat pe Hervin Ongenda: „Așa arată fotbalul pe care îmi place să îl joc”

„Mă simt foarte bine. Am ales să vin la Rapid pentru că este un club important în istoria fotbalului românesc, este o echipă bună, care a arătat bine în acest sezon. Am jucat de două ori împotriva Rapidului.

Este o echipă puternică și are un caracter bine dezvoltat. Jucătorii se luptă pentru fiecare minge, aleargă foarte mult. Meciurile jucate împotriva Rapidului au fost niște meciuri foarte dificile. Sunt nerăbdător să joc pe Giulești. Am văzut că aici este o atmosferă incredibilă. Așa arată fotbalul pe care îmi place să îl joc”, a spus Ongenda, potrivit site-ului oficial al Rapidului. 

Hervin Ongenda a fost prezentat oficial la Rapid: „Ăsta e fotbalul pe care îmi place să îl joc!”
Hervin Ongenda / Sursă foto: Facebook@ Rapid

Ongenda ar urma să primească un salariu de 10.000 de euro lunar. Ongenda este liber de contract de la începutul anului, când ciprioții de la Apollon Limassol l-au lăsat să plece gratis. Francezul a impresionat în România, unde a înscris 13 goluri în 108 meciuri pentru FC Botoșani.

Rămâne de văzut unde îi va face loc Mutu în modulul 4-3-3, având în vedere că francezul se simte cel mai bine ca mijlocaș central ofensiv în spatele vârfului. Sau dacă antrenorul giuleștean va decide să schimbe sistemul de joc.

Rapid realizase până acum un singur transfer în această iarnă, l-a luat pe Funsho Bamgboye, extremă dreapta din Nigeria.

Hervin Ongenda a refuzat-o pe FCSB

La ultima aventură la FC Botoșani, septembrie 2020 - ianuarie 2022, Ongenda a fost dorit de Gigi Becali la FCSB. A refuzat însă transferul la FCSB, în așteptarea unei oferte mai consistente din afara României. În cele din urmă, a semnat cu Apollon Limassol, din Cipru, care l-a cumpărat cu 200.000 de euro. Ongenda a jucat 21 de meciuri la Apollon, în care a înscris două goluri și a pasat decisiv de 3 ori.

Hervin Ongenda, în duel cu Florinel Coman
Hervin Ongenda / Sursă foto: Facebook@ Rapid
+7 FOTO

Hervin Ongenda: 

  • are 27 de ani
  • e un fotbalist care are în CV prezența la PSG, unde a și trei meciuri la prima echipă în urmă cu mai mulți ani. În CV deține două titluri de campion alături de PSG, plus unul în Cipru, alături de Apollon Limassol. 
  • are o selecție și în naționala de tineret a Franței
  • La Botoșani, evolua pe poziția de inter
  • a fost aproape de a ajunge la FCSB în mai multe rânduri, unul dintre cei care l-au dorit cu insistență fiind Edi Iordănescu, în 2021
  • Cota din prezent: 750.000 euro

Citește și: 

Ferencvaros mai face o încercare » Noul plan pentru transferul lui Edjouma, în fața răspunsului lui Gigi Becali

După 24 de ani, jurnalistul Marian Olaianos e aproape să fie dat afară din TVR » Șeful postului public a primit concluziile comisiei în scandalul de agresiune asupra Nadinei Vlădescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
c23655
c23655  •  01 August 2023, 11:47
Postat de adriann_ pe 15 Februarie 2023, 15:20

Daca omul l-a refuzat pe ciobete, brusc a devenit cel mai slab in gurile postacilor ciobetelui :)) Asa ceva... :))

Cum a fost cu Ongenda pana la urma, nene? Teapa?

adriann_
adriann_  •  16 Februarie 2023, 13:03
Postat de c23655 pe 16 Februarie 2023, 09:07

Asta confirmă că dupa Florentin Matei și acel polonez neadaptat, dacă nu faci nimic în Cipru nu ești bun. Pardon, Matei chiar a făcut ceva la Apollon și în România nu a reușit nimic. Ongenda e țeapă, Papeau e mult peste.

Papeau e accidentat, "multumita" arbitrajelor ciobanesti. Dar bunul Dumnezeu e sus si vede, faptele comise de aia de la Botosani si de Rusandu in meciul ala pentru cioban se vor deconta cu varf si indesat. Ala n-a fost un fault de joc.

balderis
balderis  •  16 Februarie 2023, 09:31

E peste Bauza și la 12 noaptea !

Vezi toate comentariile (25)
Comentează