FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ferencvaros mai face o încercare » Noul plan pentru transferul lui Edjouma, în fața răspunsului lui Gigi Becali

Malcom Edjouma are o cotă de 1,2 milioane de euro +19   FOTO
Malcom Edjouma are o cotă de 1,2 milioane de euro

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 07:05 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 07:31

Conducătorii lui Ferencvaros le-au transmis reprezentanților lui Malcom Edjouma că după încheierea sezonului vor mai face o încercare pentru a-l lua de la FCSB. Gigi Becali repetă că francezul nu e transferabil, convins fiind că Dumnezeu l-a îndemnat să-l păstreze. 

Forma excelentă a lui Malcom Edjouma o ține pe Ferencvaros atrasă în continuare de un transfer. Echipa e liderul campionatului maghiar și tocmai l-a vândut pe un alt mijlocaș pe care-l adusese din România. 

Aissa Laidouni, fost la FC Voluntari, a fost cedat la Union Berlin în schimbul a 2,6 milioane de euro. Cu un profit de două milioane de euro, pentru că Ferencvaros achitase 600.000 de euro pentru a-l lua de la Voluntari pe tunisianul născut în Franța.

Se face moftul lui Becali! Schimbare importantă în primul 11 la FCSB pentru un om-cheie
FCSB
Se face moftul lui Becali! Schimbare importantă în primul 11 la FCSB pentru un om-cheie

Edjouma s-a transformat în golgheter

Edjouma e o țintă mai greu de atins decât a fost Laidouni, pentru că Becali nu mai e interesat să-l vândă, mai ales de când francezul a devenit esențial în jocul FCSB-ului. Pe lângă munca de recuperator și de pasator pe care o făcea și în trecut, Malcom a ajuns să și marcheze cu regularitate, el a bifat cinci goluri în ultimele nouă partide în care a evoluat.

În sezonul acesta a fost titular de 15 ori și a înscris șase goluri, fără ca vreunul să fi fost din penalty, un randament mai obișnuit pentru un fotbalist de atac, nu pentru un mijlocaș central mai degrabă defensiv. 

Oficialii lui Ferencvaros sunt impresionați de progresul lui Edjouma și le-au transmis recent reprezentanților jucătorului că în vara viitoare vor face tot ceea ce vor putea ca să-l aducă în Ungaria. Acum le-ar fi, oricum, extrem de greu să ajungă la o înțelegere cu Becali. 

„Suntem dependenți de Edjouma”

Gigi e încântat de încă o prestație excelentă a lui Malcom, care a marcat ambele goluri din victoria cu FC Voluntari, și nu mai acceptă să negocieze pentru vânzarea mijlocașului, măcar deocamdată. Patronul FCSB-ului e convins că a avut parte de o inspirație supranaturală: 

„Dumnezeu a făcut să-l păstrez pe Edjouma. E fotbalist, ce să mai zici! Acum nici nu se pune problema să-l vând, că echipa a ajuns să depindă de jocul lui”. 

Becali l-a cumpărat pe Malcom de la Botoșani cu 360.000 de euro, așa că sunt șanse mari ca el să obțină un profit semnificativ din vânzarea fotbalistului, dacă-și va schimba planul și va accepta o propunere din Ungaria sau de altundeva.

+15 FOTO

Edjouma e cel mai bun la FCSB

Edjouma înscrisese doar două goluri în cariera lui până să ajungă în România. El marcase doar pentru Concarneau, în liga a treia franceză, în sezonul 2017-2018. A ajuns la Botoșani și și-a dublat eficiența, a dat patru goluri într-un an. La FCSB a devenit iar de două ori mai bun, a adunat opt goluri în 12 luni. 

În Franța, Edjouma a progresat până la nivelul ligii secunde, nu a urcat în Ligue 1. Cariera lui Malcom a ajuns acum în cel mai bun punct. În România l-a adus Mihai Joița, impresarul care a mai importat și alți străini buni: Gnohere, Boudjemaa, Cestor, Garita.

Hagi nu l-a apreciat pe Edjouma

Înainte să joace pentru FC Botoșani, Edjouma bifase deja o scurtă experiență în România, la Viitorul. Hagi l-a adus gratuit după un sezon în care Malcom jucase pentru Chambly, în Ligue 2. El bifase doar nouă partide în sezonul 2019-2020 al celui de-al doilea eșalon francez. Gică l-a folosit pe Edjouma în amicale în vara aceea, apoi l-a abandonat după ce a început campionatul.

Francezul a fost titular într-o singură partidă și a apărut în total în trei meciuri în tot sezonul. În sezonul 2020-2021, Malcom a plecat la Roeselare, în Belgia, dar nu a jucat nici acolo. S-a întors în România la FC Botoșani, însă avea deja două cluburi bifate în stagiunea aceea, Viitorul și Roeselare, și nu avea dreptul să mai bifeze unul. Moldovenii l-au așteptat aproape o jumătate de an, până când l-au putut folosi.

MM Stoica: „Edjouma merita să fie eliminat”

Mihai Stoica a admis că lovitura pe care Edjouma i-a aplicat-o lui Armaș trebuia să fie pedepsită cu un cartonaș roșu. Managerul de la FCSB a insistat, în declarația de la Orange Sport, că episodul a fost totuși exagerat: 

„Armaș a jucat în continuare după ce a fost lovit și va juca și în etapa viitoare. Edjouma l-a lovit fără să vrea, nu l-a văzut. Să presupunem că jucătorul nostru ar fi fost eliminat. Era minutul 80 și aveam 2-0, tot am fi câștigat meciul. Am fi stat la cutie în ultimele zece minute, avem suficientă experiență cât să păstrăm un avantaj de două goluri". 

Malcom a primit doar „galben” pentru faza aceea și FCSB a învins cu 2-1.

VIDEO Gigi Becali nu mai vrea să-l dea pe Edjouma: „M-a sunat impresarul aseară”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Se face moftul lui Becali! Schimbare importantă în primul 11 la FCSB pentru un om-cheie

Paradoxul de la FCSB: nici Becali nu ar fi calculat ce se întâmplă acum pe teren

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
icostin66
icostin66  •  15 Februarie 2023, 20:03

Inainte de play off, ciobanul il da gratis...

inshallah
inshallah  •  15 Februarie 2023, 18:07
Postat de R1977 pe 15 Februarie 2023, 12:18

PSG vor să renunțe la Neymar să facă loc berbecului.

hmmmm... plural ca in engleza britanica... nu prea merge

francescoli1974
francescoli1974  •  15 Februarie 2023, 13:02

Cei de la FTC au echipă de muncitori forestieri de vor să-l angajeze pe taietorul de lemne Edjouma?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează