FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Paradoxul de la FCSB: nici Becali nu ar fi calculat ce se întâmplă acum pe teren

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 01:07 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 01:16

FCSB a recuperat senzațional în ultimele 15 etape și a revenit cu șanse în lupta pentru titlu. Paradoxul e însă că, în acest moment, fotbaliștii care nu prind primul „11” au costat de peste două ori mai mult decât cei care sunt preferați ca titulari. 

Târnovanu titular, Vlad pe bancă. Dintre cei doi, Andrei a fost mai scump. Aproape dublu. Tamm jucător de bază, Haruț eternă rezervă. Estonul n-a costat nimic, în vreme ce fostul stoper al Botoșaniului a însemnat un efort financiar de 650.000 de euro. 

DE NECREZUT! Un club din Superliga și-a amanetat drepturile TV pe sezonul viitor!
CRIZĂ
DE NECREZUT! Un club din Superliga și-a amanetat drepturile TV pe sezonul viitor!

Andrei Cordea în echipa de start, David Miculescu nu

Andrei Cordea în echipa de start de fiecare dată, deși a costat doar 50.000 de euro, în vreme ce concurentul său direct, David Miculescu, pe care s-a plătit o sumă-record, 1,7 milioane de euro, pare că își acceptă eticheta de fotbalist care intră doar pe parcursul reprizei secunde.

Prestațiile bune ale echipei antrenate de Pintilii conțin un paradox. Echipa titularilor e alcătuită din fotbaliști pe care s-a achitat o sumă mult mai mică decât pentru cei care au în momenul de față statutul de rezervă. Sunt chiar extrem de puține posturi în care duelul titular vs rezervă să fie adjudecat de primul din perspectiva sumei de transfer. 

Exemple: Radunovici - Pantea, Edjouma - Nikolici și, mai ales, Compagno - Omrani. Atacantul italian a venit abia după ce Becali a acceptat să plătească 1,5 milioane de euro, în vreme ce francezul cu origini algeriene a fost adus din postura de jucător liber de contract.

Marius Lăcătuș a semnat! Prezentat în direct la TV: „Îl vom întâmpina cu mare bucurie”
CONTRACT
Marius Lăcătuș a semnat! Prezentat în direct la TV: „Îl vom întâmpina cu mare bucurie”

Cât au costat cei din primul „11" de la FCSB

JucătorSumă de transfer
Târnovanu250
Sorescu50
I. Cristea150
Tamm-
Radunovici400
Olaru700
Șutliber
Edjouma350
Cordea50
Compagno1.500.000
Oct. Popescu250
TOTAL3.650.000

Cât au costat cei care alcătuiesc echipa rezervelor

JucătorSumă de transfer
Vlad450
V. Crețu250
Haruț650
Dawa350
Pantea-
Radaslavescu800
Oaidă700
Nikolov-
Miculescu1.700.000
Omrani-
Fl. Coman3.000.000
TOTAL7.900.000

Primul „11” al campionatului, ca sume de transfer: monopol FCSB

Gigi Becali practic nu are rival în rândul celorlalți patroni din Liga 1, în privința sumelor achitate pentru achiziția de fotbaliști. O echipă a campionatului, realizată exclusiv raportat la cea mai mare sumă plătită pentru fiecare post în parte, arată că sunt nu mai puțin de 10 nume de la FCSB. 

Singurul care e de la alt club e Cristi Manea, pe care CFR l-a cumpărat definitiv din Cipru în schimbul a 400.000 de euro. Chiar și pentru poziția de fundaș dreapta, FCSB poate stabili recordul Ligii 1 dacă activează până la finalul sezonului clauza de cumpărare definitivă a lui Sorescu de la Rakow, de unde a fost împrumutat în această iarnă, clauză care are o valoare de 1 milion de euro.

FCSB
Fl. Coman 3 milioane euro
Miculescu 1,7
Compagno 1,5
CSU CRAIOVA
A. Ivan 1,2
Ișfan 0,65
Câmpanu 0,5
CFR
Cr. Manea 0,4
Debeljuh 0,25
Țâru 0,25
RAPID
Dugandzic 0,4
Emmers 0,2
Papeau 0,2

Citește și alte știri despre FCSB: 

Oltenii inflamează spiritele înaintea derby-ului FCSB - CSU Craiova: „O nouă deplasare la echipa clanului Becali și a arbitrilor”

Mihai Rotaru a propus un jucător de la Universitatea Craiova la FCSB » Cum a reacționat Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
parpalache
parpalache  •  15 Februarie 2023, 19:05

Becali „n-a calculat”!El a comandat!Lui Deaconu sa-i puna tot arbitri unu și inu,lu hinu Pandele sa-i zica lu Ciobotaru sa-și bage mințile-n cap-daca nu vrea sa-l pârasca lu Ciolacu-și lu Neubert ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

19sevilla86
19sevilla86  •  15 Februarie 2023, 11:29

Celebrul trio al gsp ne mai face cadou un articol despre Steaua. Variatiuni pe aceeasi tema, adica echipa cu cei mai multi fani, cel mai bun palmares, cea mai lunga prezenta neintrerupta in liga I-a, cea mai cunoscuta si respectata in exterior. Din pacate, cei trei continua sa comita greseala ca, fiind jurnalisti sportivi, nu se documenteaza din sursele oficiale (UEFA, fifa, frf, lpf), preferand sa tina cont de caietul grefierului, de ordinele de zi pe unitate ale UM02301 si de adresele cenzurii de la CNA! Asa ceva ziaristii adevarati, care vor sa informeze, nu ar trebui sa faca, adica sa escamoteze adevarul cunoscut de toti ca Steaua este acum, vremelnic, FC Steaua Bucuresti=FCSB!

username_2
username_2  •  15 Februarie 2023, 11:17

e bine că ați învățat să cenzurați direct, ca-n Rusia, n-are rost să mai băgați aiureli cu limbaj vulgar și restu...normal că trăbă cenzurat ăla care zice ceva de casele de pariuri și tv-urile infecte care întrerup transmisiile în direct pt reclame la pariuri...n-o să folosesc cuvîntul *** la adresa voastră, numa Geambașu are voie să-i zică *** lu Ivanisevic, așa că io nu zic că sînteți *** caselor de pariuri, mă abțin...și aia cu falimentu rămîne valabil, cînd se retrage Gigi o să dați faliment

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează