FOTBAL  »  Superliga  »  CRIZĂ

DE NECREZUT! Un club din Superliga și-a amanetat drepturile TV pe sezonul viitor!

Petrolul o duce atât de rău încât a început să consume și bani pe care nu se știe dacă-i va încasa
Petrolul o duce atât de rău încât a început să consume și bani pe care nu se știe dacă-i va încasa

Articol de , , - Publicat marti, 14 februarie 2023 23:55 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 09:06

Petrolul Ploiești o duce atât de rău încât a început să consume și bani pe care nu se știe dacă-i va încasa. 

Pentru că nu se descurcau să suporte cheltuielile curente, prahovenii au cesionat drepturi TV pe care s-ar putea să le încaseze la vară. „S-ar putea", fiindcă banii aceia le vor fi plătiți doar cluburilor care vor participa în sezonul următor al primei ligi. 

„Lupii galbeni” se află în zona play-out acum și după înjumătățirea punctelor ar porni în turneul pentru salvarea de la retrogradare în mare pericol să coboare pe locurile care duc în "B" sau pe pozițiile care obligă la disputarea unui baraj. Iar dacă echipa va pica, sumele din drepturi TV nu vor mai exista. 

Sunt jucători care și-au asumat riscul acesta, au semnat că vor fi plătiți din bani incerți. 

Consiliul FIFA s-a reunit și confirmă: 3 echipe direct calificate la Campionatul Mondial din 2026!
CM 2026
Consiliul FIFA s-a reunit și confirmă: 3 echipe direct calificate la Campionatul Mondial din 2026!

Petrolul Ploiești a amanetat și bani inexistenți!

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, explică de ce e posibilă practica aceasta: 

„Noi am încercat să interzicem cesiunile, dar toți avocații cu care am discutat ne-au explicat că legea le permite, ele sunt reglementate în Codul Civil, și Liga Profesionistă nu le poate refuza. Căutăm o metodă prin care să oprim cluburile să mai cesioneze sume care le revin pentru sezoane viitoare”. 

Astra Giurgiu a păcălit 43 de creditori 

E posibil ca Petrolul să mai încaseze la începutul lunii aprilie niște bani, o ultimă tranșă din drepturi. Tot Ștefan indică termenii: 

„Din ultima tranșă, cluburile au primit deja câte 500.000 de euro și vor mai lua în aprilie restul sumei. Numai primele 12 clasate iau banii aceștia, deci e posibil ca și Petrolul să primească. 

Așa cum e posibil și ca banii aceia să nu fie suficienți pentru satisfacerea cesiunilor și clubul să aibă nevoie să intre în banii pentru sezonul următor. În care, e adevărat, e posibil ca Petrolul să nu mai fie în prima ligă, deci să nu mai beneficieze de drepturile TV”. 

Cazul nu e tocmai ipotetic, în România există un precedent. Astra cesionase și ea sume din sezonul următor înainte să retrogradeze. Când giurgiuvenii au picat existau 43 de cesiuni către persoane și către societăți care n-au mai avut din ce să își încaseze creanțele. 

Problema este a celor care acceptă să semneze că vor fi plătiți din bani incerți. Da, e posibil să avem astfel de situații, cu cesionarea drepturilor TV pentru sezonul următor, chiar dacă nu e sigur că acele cluburi vor mai fi în prima ligă și atunci.

- Justin Ștefan, secretar general LPF

VIDEO. Bart Meijers, fundașul Petrolului, despre cel mai frumos moment de la sosirea în România: „Am făcut mulți oameni fericiți”

Citește și: 

A treia plecare a zilei de la CSU Craiova: Dan Nistor schimbă echipa după 3 ani în Bănie

Rapid, aproape de o superlovitură! E în negocieri avansate cu fosta vedetă din Liga 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
paolo11
paolo11  •  15 Februarie 2023, 12:39
Postat de muzica pe 15 Februarie 2023, 11:18

Dece eviti comentariul despre cazul Kovacs cu Muresan ?!Stelistul scos cu salvarea la atacul criminal,al lui Muresan ?!Unde a existat acel val de indignare ?!

Muresan care era multi recidivist si sanctionat de n ori cu rosu!

muzica
muzica  •  15 Februarie 2023, 11:18
Postat de ursu2014 pe 15 Februarie 2023, 05:04

Ptr asta a fost nevoie de 3 jurnalisti...putin foarte putin,trebuia cooptat si T 1/2 ala care a scris despre impresionantul gest al lui G.P.ba dar de echpele de stat cand scrieti,alea care toaca mai mult decat asistatii sociali,da a concesionat Petrolul dar avem oameni cu caracter, am pierdut pana acum dar tot stam bine fata de asistatii sociali din super liga ,sunt 2 exceptii corect una facuta de psd si a 2a finantata de Orban(HG)in rest...pardaf,pe bani publici..nu e numai CSA...v-am dat eu pontul sau stiati si voi????????????????scz...uitasem de craiogulta...dar voi stiati oricum????????

Dece eviti comentariul despre cazul Kovacs cu Muresan ?!Stelistul scos cu salvarea la atacul criminal,al lui Muresan ?!Unde a existat acel val de indignare ?!

opinez
opinez  •  15 Februarie 2023, 10:53

Repede cand vine vorba de Petrolul, tonul articolelor e dur, sarcastic, sumbru. Normal cand in spatele clubului nu e niciun partid, vreo grupare de interese, se poate sterge pe jos cu ei. In toamna stia si ultimul satean din Romania ca la Petrolul sunt 2-3 salarii restante in urma articolelor de pe prima pagina ca sa aflam pe parcursul campionatului in niste articole secundare ca de exemplu pe la Cluj sunt unii fara bani din sezonul trecut.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează