FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Adrian Mititelu sare în apărarea lui Gigi Becali în conflictul FCSB - CSA Steaua: „Va recâștiga numele! Clubul din Liga 1 e continuatorul”

Imagine de arhivă cu Gigi Becali și Adrian Mititelu +44   FOTO
Imagine de arhivă cu Gigi Becali și Adrian Mititelu

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 17:00

Adrian Mititelu (52 de ani), finanțatorul lui FC U Craiova 1948, a comentat pe larg disputa identitară dintre FCSB și CSA Steaua și îi ia apărarea lui Gigi Becali, despre care spune că „va recâștiga numele Steaua”. 

„Totul este clar, vă spune unul cu experienţa şi mai ales că acum cunosc bine speţa lor. Actualul club din Liga 1 e de departe continuatorul Clubului Sportiv al Armatei, înscris în campionat în 1947 şi nimeni nu poate contesta asta

Mă surprinde că există proces la Tribunalul Bucureşti, pentru că nu e de competenţa unei instanţe civile să judece speţa legată exclusiv sportiv de palmares, mai ales că CSA Steaua nu e afiliat şi nu poate fi luat in seamă procesul pentru palmares. Aşa ceva nu se câştigă, nu se cumpără, e o tâmpenie”, a spus Adrian Mititelu, la Radio Sport 1. 

Mititelu: „Becali are șanse mari să recâștige numele de Steaua”

„Becali are şanse mari să îşi recâştige numele de FC Steaua. Secţia de fotbal a plecat de mult şi nu mai are cum să o ia din nou. Ei au anunţat în 2017 că au înfiinţat secţia. Este un club nou. 

FCSB e fosta Steaua, fosta CCA, cu palmaresul. În mod normal, la apel se va admite incompetenţa judecării. Cum poate spune un club de fotbal care nu exista că vrea un palmares din fotbal, unde nu eşti?”, a mai spus Mititelu, conform sursei citate. 

„Nu văd cum CSA poate promova în fotbalul profesionist”

„Dacă vă uitaţi pe legile în vigoare, pe Satutul FRF şi alte regulamente, nu văd cum CSA poate promova în fotbalul profesionist. Când ajung în Liga a doua, dacă înfiinţează o nouă societate comercială, trebuie să o ia din nou din Liga a 4-a. Schimbarea formei de organizare te duce iar în Liga a 4-a. Ei speră că FRF să facă un abuz, dar dacă Becali depune contestaţie, câştiga sigur şi opreşte abuzul” - Adrian Mititelu, finanțator FC U Craiova 1948

FOTO. Imagini cu Gigi Becali din timpul domniei la FCSB:

Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
+40 FOTO

VIDEO. Nu e Talpan Arena! » Fanii au votat pe GSP cum ar trebui să se numească noul stadion din Ghencea

Citește și alte știri despre Steaua: 

Verdict pentru CSA Steaua, după ce Florin Talpan a cerut „înghețarea” sezonului din Liga 4 » Decizia AMFB

CSA Steaua pregătește o lovitură importantă! Îl vrea pe fostul golgeter din Liga 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
198939213804366
Adrian Addryano  •  12 Iunie 2020, 16:44

Are dreptate,așa este.Forza FC Universitatea 1948 adevarata ȘTIINȚA așa cum a stabilit definitiv și irevocabil Tribunalul Dolj în două sentințe judecătorești definitive și irevocabile confirmate de Curtea de Apel.

144258713378047
Popa Virgiliu  •  02 Iunie 2020, 09:10

Dl. Mititelu, are dreptate! Este hilară toată această expunere de argumente tehnice, prin care unii, te miri cine, tot încearcă de câțiva ani să demonstreze că evidența este o iluzie! Lăsând la o parte orice terminologie tehnicistă, ce om normal la cap, poate pretinde că de fapt Steaua nu e Steaua și că de fapt, Steaua e CSA Steaua, o formă fără fond, un "***" fotbalistic, încropit cine știe cum, printr-o ligă inferioară ! Cum poate cineva normal la minte și la trup, să pretindă că de fapt, palmaresul marii echipe a Stelei, aparține de fapt, acestei penibile încropiri fotbalistice, care se strofoacă prin liga a IV a ? Cum poate crede cineva cu scaun la cap, faptul că palmaresele, istoria, memoria afectivă a generațiilor de iubitori ai fotbalului, pot fi transferate, așa, din pix, pot fi negociate sau tranzacționate, așa, ca la tarabă, la simpla vrere a unor ... mă abțin să-i etichetez?! Este o situație penibilă, care trebuie să înceteze! Steaua e una singură ! Chiar dacă unii insistă să o numească Fcsb sau oricum altfel !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ticbis
ticbis  •  02 Iunie 2020, 06:07
Postat de suporterucv pe 01 Iunie 2020, 19:36

CSA va putea desfasura fara probleme fotbal profesionist, printr-o asociere cu o firma privata, careia ii va cesiona marca/numele pe o anumita perioada de timp. Exact pe modelul de la Craiova. Se face un contract de asociere (cu drepturi si obligatii), iar echipa poate fi inscrisa la FRF, chiar sub denumirea marcii (ex Steaua). ROAF permite acest lucru. Important e sa se gaseasca investitorii care doresc si au forta sa investeasca !

Da, teoretic, asa e, se poate. Numai ca, cesionarea dreptului de folosire a numelui/marcii catre o societate privata asociata NU se poate face altfel decat daca respectiva firma privata se obliga sa plateasca anual pentru nume/marca suma de 3,7 milioane de euro, in afara cheltuielilor curente cu administrarea echipei, chirie pentru stadion si baza sportiva, salarii, intretinere gazon, etc. Altfel, NU se poate, ca e caz penal si generalii care ar aproba cesionarea numelui/marcii pe mai putin risca puscaria. Basca ca pot fi dati in judecata chiar de Becali, pe motiv de practica de tarife discriminatorii pentru acelasi produs oferit. Deci, eu nu vad sa existe vreo firma sau companie privata sa accepte sa plateasca anual la stat 3,7 mil de euro si sa nu detina de fapt nimic in proprietate! Panimaiu?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close