FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

Adrian Mititelu crede că știe decizia care ar salva fotbalul românesc: „E singura soluție! Rezultatele se vor vedea în doi-trei ani”

Adrian Mititelu / foto: GSP
Adrian Mititelu / foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 21:08 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 22:20

În săptămâna în care tentativa lui Gigi Becali de a elimina regula U21 - plan eșuat între timp - a ținut capul de afiș în fotbalul românesc, Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, propune altă soluție: implementarea unui campionat de tineret-speranțe, model care a mai existat în trecut în fotbalul românesc.

Finanțatorul de la FCU s-a numărat printre „aliații” lui Gigi Becali în goana patronului de la FCSB de a înlătura regula U21. În cele din urmă, ideea lui Becali de a elimina regula respectivă s-a transformat într-un fiasco, șapte cluburi votând împotriva. Între timp, Mititelu s-a repliat și vine cu o nouă propunere pentru factorii decizionali din fotbalul românesc. 

Altă anomalie! Adrian Mititelu a anunțat cine o va antrena pe FCU Craiova în noul sezon: „Să fie lăsat să-și facă treaba!”
FCU CRAIOVA
Altă anomalie! Adrian Mititelu a anunțat cine o va antrena pe FCU Craiova în noul sezon: „Să fie lăsat să-și facă treaba!”

Adrian Mititelu: „Singura soluție este campionatul național de tineret”

„Eu am fost unul dintre cei mai mari susținători ai regulii U21, dar mi-am dat seama că nu funcționează.

Singura soluție este campionatul național de tineret. Dacă se face, se vor vedea în doi-trei ani rezultatele. S-ar crea echipe competitive, ritmul de joc ar fi mult mai mare, vor fi meciuri mult mai tari și jucătorii vor crește sănătos”, a spus Adrian Mititelu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Campionatul de tineret-speranțe era la modă în anii '80

Campionatul de tineret-speranțe și-a trăit apogeul în anii '80. Atunci, „tineretul” juca în deschiderea meciului echipelor mari, de multe ori chiar pe terenul principal.

„Aveam echipă formidabilă, cu Rednic, Klein, Gabor, Petcu! Jucam cu 8.000 de oameni în tribună, veneau cu 3-4 ore înainte, să vadă și meciul de tineret. E o idee extraordinară, dacă poate fi pusă în practică. Erau meciuri fantastice, cu un nivel excelent”, afirma Ioan Andone în urmă cu câțiva ani.

O utopie: campionatul de tineret
editorial
O utopie: campionatul de tineret

VIDEO Gigi Becali, derapaj în fața jurnaliștilor: „Să vadă toată lumea cine este sclav!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV „Greii” FRF nu se pun de acord asupra noului selecționer » Burleanu, Stoichiță și Vochin luptă să își impună „protejații”

EXCLUSIV Vestea momentului la FCSB » New-entry în lot: se alătură echipei după o „expediție” de 9.000 de kilometri!

Dublă crimă pe aeroportul din Chișinău, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de Sheriff Tiraspol - Farul: „A împușcat mortal două persoane”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  01 Iulie 2023, 12:13

Ideea ar fi buna daca s-ar baza pe niste principii simple gen ANTRENORI pregatiti, competenti si profesionisti la toate echipele din cadrul clubului. Nu ai nevoie de multe grupe de juniori, te poti concentra pe cate 2 loturi la fiecare categorie de varsta. Le asiguri ghete, echipament, mingi, masa, transport, antrenor. Ai nevoie de 2 grupe incepand cu varsta de 10 ani, pana atunci poti sa ai cate o grupa in care copiii sa joace fotbal in mod organizat, dar la nivel de placere, fara nicio conditionare tactica. Suntem la un nivel prea jos in fotbal ca sa ii invatam sa fie roboti de mici. De la 10 ani pana la 15 poti sa separi lotul in 2 grupe valorice, Echipa A si Echipa B. Esti o *** delasatoare, te duci la Echipa B, esti ambitios si disciplinat dar nu cel mai talentat, urci la Echipa A. Patronii trebuie sa inteleaga ca au ocazia sa faca bani din fotbal doar daca au Centre de copii si juniori bine organizate, cu infrastructura foarte buna si cu antrenori care stiu ce fac si care stiu sa vorbeasca articulat, civilizat, politicos. Ciobanii care injura copiii ar trebui lasati sa mearga la stana, in fotbal trebuie sa incepem educatia inca din prima zi in club. Echipa U15 a clubului trebuie sa inceapa sa joace exact ca la echipa mare, cu antrenor, preparator fizic, masori, apoi U 17 trebuie sa joace pentru rezultate, iar U19 trebuie sa produca fotbalisti care stiu ce au de facut pe teren, care au executii corecte si care alearga si paseaza mingea corect.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Jeptar
Jeptar  •  01 Iulie 2023, 10:50

Campionatul ala de tineret de pe vremea lui Nea Nicu era foarte puternic, corect, dar avea in spate mii si mii de grupe de copii, cu antrenori capabili. De acolo trebuie pornit, prin obligativitate. X procent din drepturile TV sa fie strict pentru grupele de copii.

parachioara5
parachioara5  •  01 Iulie 2023, 09:58

...nu se poate un fotbal competitiv cu oameni necinstiti la conducere ...tu n ai fost instare sa bati niciodata fcsb ul ...asta nu ti da de gandit ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close