Articol de GSP - Publicat luni, 16 ianuarie 2023 17:36 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2023 20:20

Adrian Mutu (44 de ani), antrenorul celor de la Rapid, ar fi dorit pe banca italienilor de la Salernitana, locul 16 în clasamentul din Serie A. 

Goal.com susține că tehnicianul giuleștenilor ar fi principalul favorit pentru a-l înlocui pe Davide Nicola (49 de ani), antrenor care a fost demis după înfrângerea istorică suferită pe terenul lui Atalanta, scor 2-8.

„E favoritul lui Danilo Iervolino (n.r. - președintele Salernitanei) pentru a-l înlocui pe Nicola, demis după ce a ajuns deja la 6 meciuri fără victorie”, notează sursa citată.

Rednic negociază revenirea pe bancă: „Sunt discuții cu echipe din prima ligă”
ANUNȚ
Rednic negociază revenirea pe bancă: „Sunt discuții cu echipe din prima ligă”

Adrian Mutu ar fi dorit de Salernitana

Pe lista Salernitanei s-ar mai afla Walter Mazzarri, Eusebio Di Francesco și Leonardo Semplici. Cei 3 au un mare avantaj față de Mutu, fiind liberi de contract în acest moment.

Mutu are o înțelgere cu Rapid valabilă până în vara lui 2025, iar Dan Șucu și Victor Angelescu, șefii giuleștenilor, nu vor să renunțe încă la colaborare. „Vișiniii” sunt pe locul 4 în Liga 1, la 7 puncte de liderul Farul.

Cu o etapă înainte de finalul turului, Salernitana are 18 puncte strânse în tot atâtea meciuri și are un avans liniștitor de 9 lungimi față de zona retrogradării.

Adrian Mutu, 5 echipe antrenate în 5 ani

Adrian Mutu și-a început cariera de antrenor în aprilie 2018, când prelua banca tehnică a celor de la FC Voluntari. A plecat la finalul sezonului după ce i-a salvat pe ilfoveni de la retrogradare. 

A trecut apoi pe la echipa a doua a lui Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), după care, în ianuarie 2020, a preluat echipa României U21, pe care a condus-o la Euro 2021, unde „tricolorii mici” au fost eliminați în grupe fără să piardă vreun meci.

După doar 7 meciuri pe banca lui FCU Craiova, Mutu a ajuns în martie 2022 la Rapid. 

Peste 100 de goluri marcate în Serie A

Ca jucător, Adrian Mutu s-a remarcat în campionatul italian, ligă unde a marcat 103 goluri, în tricoul unor formații precum Inter Milano, Verona, Livorno, Juventus, Fiorentina și Cesena. 

Fostul mare atacant al naționalei a mai evoluat în carieră la FC Argeș, Dinamo, Chelsea, AC Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și AS Târgu-Mureș. 

VIDEO. Rezumat: Atalanta - Salernitana 8-2

Citește și:

Neymar, găsit vinovat după eșecul lui PSG: „Acum ne dăm seama că este cel mai eșec din istoria fotbalului?”

Spaimă la FC Sevilla! Echipa la retrogradare, iar jucătorii au fost amenințați cu moartea de ultrași

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”