FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Adrian Mutu, interviu în presa din Italia: „I-am studiat pe cei mai buni, de la Capello la Malesani. Sunt la Cluj pentru a căpăta experiență”

Adrian Mutu (foto: Imago)
Adrian Mutu (foto: Imago)

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 08:53 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 09:07

Adrian Mutu, 45 de ani, a acordat un interviu presei din Italia în care a vorbit despre instalarea sa pe banca lui CFR Cluj și despre planurile de viitor. Românul visează să antreneze într-o zi în Serie A.

În dialogul cu tuttomercatoweb.com, Mutu explică ce așteptări are în acest mandat la CFR: „De la această experiență mă aștept să ating obiective personale și de echipă. Este o provocare importantă, care îmi va oferi experiență pentru viitor. Avem jucători foarte talentați, care au jucat deja în Italia, cum ar fi El Kaddouri și Tachtsidis”,

Conducătorul de la Rapid „aprinde” derby-ul cu CFR Cluj: „Egalul mai mult ne încurcă”
RAPID
Conducătorul de la Rapid „aprinde” derby-ul cu CFR Cluj: „Egalul mai mult ne încurcă”

Întrebat cine este modelul său de antrenor, „Briliantul” a spus: „I-am avut pe Capello, Lippi, Prandelli, Malesani, Mourinho, toți antrenori mari. Am încercat să «fur» ceva de la fiecare. Îmi amintesc bine antrenamentele lor și modul în care lucrau psihologic cu jucătorii”.

Cât despre tehnicianul pe care-l admiră din Serie A, Mutu a evitat să dea nume, dar ținut să sublinieze ce anume nu îi este pe plac la unii tehnicieni: „În Italia sunt mulți antrenori buni. Mulți joacă cu 3-5-2, un sistem care nu-mi place foarte mult. Dar încerc să analizez toate meciurile din toate ligile pentru a încerca să învăț de la fiecare.

Cred că Inter va câștiga Scudetto, dar trebuie să mențină acest ritm. Juve nu se va da bătută.

- Adrian Mutu

Mutu a vorbit și despre Parma, echipa conaționalilor săi, Valentin Mihăilă și Dennis Man: „Merită să joace în Serie A. M-am simțit foarte bine când jucam acolo. Sunt și doi jucători români acum acolo, sper să reușească promovarea, la fel ca și Cesena, care a avut câțiva ani dificili.

Așa cum a mai declarat și în alte rânduri, Mutu visează să pregătească o echipă din Italia, țară în care s-a simțit excelent ca fotbalist:„Mi-ar plăcea să antrenez o echipă italiană, bineînțeles că mi-ar plăcea. Sper ca în viitor să mă pot alătura uneia dintre echipele la care am evoluat ca jucător”.

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO Răzvan Burleanu salută revenirea în fotbalul românesc a lui Adrian Mutu + Ce spune despre implicarea lui Ion Țiriac la Dinamo

Citește și alte articole:

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #25. Îi merge lui Burmaz şi cu Mutu? + Olaru e aproape de o performanţă fantastică
LIGA 1
10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #25. Îi merge lui Burmaz şi cu Mutu? + Olaru e aproape de o performanţă fantastică
Bergodi și-a făcut calculele pentru CFR Cluj - Rapid: „Eu așa consider. Victor e de altă părere?”
CFR CLUJ - RAPID
Bergodi și-a făcut calculele pentru CFR Cluj - Rapid: „Eu așa consider. Victor e de altă părere?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
eugen_mitrescu
eugen_mitrescu  •  09 Februarie 2024, 14:46

Mai mult ca sigur,Neftchi Baku a fost o nucă prea tare…..

LostSociety
LostSociety  •  09 Februarie 2024, 13:20

E deja la a-4-a echipă și spune că nu are experiență, FCU, Rapid, Nefchi, CFR. Când repeți că nu au experiență cauți și motive înaintea unui posibil eșec sau nu ești stăpân pe ceea ce faci.

gazistu
gazistu  •  09 Februarie 2024, 11:41

si sa intelegem ca esti o valoare? si magazinerul de la Man. United, a asistat mereu la antrenamentele lor, unde "l-a studiat" pe Alex Ferguson; dar crezi ca poate sa-l inlocuiasca?? fiecare om e diferit.... sa stii dle Mutu!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează